На 3 март – екскурзия с влак до Стара Загора
На 3 март – екскурзия с влак до Стара Загора

По случай националния празник 3 март

Поредната екскурзия с влак е посветена на националния празник 3 март и ще Ви отведе до Стара Загора. За пътуващите от Габрово заминаването е в 8:50 ч., а удобни връзки има от Велико Търново, Горна Оряховица, Плевен и много други дестинации. Пристигането на гара Стара Загора е в 11:40 ч., а отпътуването от там е в 16:20 ч.

Проверете разписанието на влаковете от най-удобната за Вас гара на този линк!

 

На 3 март – празнична програма в Стара Загора

Община Стара Загора организира богата празнична програма от 1 до 5 март 2023 г., като най-наситеният със събития ден е именно 3 март – националният празник на България. Интерес предизвиква например паметното шествие с националния трибагреник до Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“ с издигане на националното знаме на Република България. Отново там следва концерт на Петя Панева и ансамбъл „Загоре“. В следобедните часове, на площада пред община Стара Загора, Ви очаква „Пробуждане с хоро“ с участието на Сестри Диневи.

И при тази екскурзия водаческата услуга е доброволна и абсолютно безплатна. Не се събират никакви такси! Цената на билета за влак в двете посоки е около 12 лв (около 7 лв с карта за намаление).

А по случай националния празник посещението на следните музеи ще бъде безплатно: Регионален исторически музей – Стара Загора, музей „Неолитни жилища“ и Архитектурен комплекс „Музей на религиите“. Работно време на музеите: 10:00 – 18:00 ч.

 

Устойчиви форми на туризъм и транспорт

Провеждането на екскурзията и нейното промотиране са част от доброволна кампания за популяризиране и опазване на материалното и нематериалното културно богатство на България. За целта се насърчава използването на устойчиви форми на транспорт и туризъм – железопътен, велосипеден, пешеходен и други.

 

Какво още предстои?

Подкрепяйте ни с участието си и като споделяте инициативите сред приятели и познати! Следете нашата страница за природа, туризъм и спорт, както и нарочната рубрика за пътувания с влак!

Очакваме Ви! 🙂

Снимки: Travel Plus – специализиран туроператор.