≈ 2-3 дни
Времетраене
Стара планина
Местонахождение

Уикенд или дълъг уикенд в Трявна и Балкана, с лека активност

 • Настаняване в хотели, семейни хотели и къщи за гости
 • Лек пешеходен или лек велосипеден преход – по избор
 • Свободно време – за релакс или допълнителни активности
 • За индивидуални гости – на предварително обявени дати
 • За групи – в произволни два или три последователни дни, целогодишно

 

2 нощувки

лек преход

малка група

оценка 5.0 / 5

 

Трявна – място за приключения и релакс

Прекарайте два или три безгрижни дни в Трявна и Балкана! Участвайте в тази достъпна програма с включен лек пешеходен или лек велосипеден преход (по избор)! През останалото време самите Вие ще решите дали да се запишете за допълнителни активности или просто да релаксирате в Трявна и околностите.

 

За кого е това предложение

Програмата е за всички, които харесват активности на открито. Достатъчно е участниците да бъдат в нормална физическа форма, без да има каквито и да било изисквания за предварителни умения или опит.
Ако предпочетете варианта с лек пешеходен преход, помислете единствено за подходящо облекло и удобни затворени обувки с дебела подметка! Ако предпочетете лек велосипеден преход, но нямате възможност да донесете собствени велосипед и каска, заявете това още при записването си! Така ние ще можем да Ви съдействаме за наемане на подходящ велосипед и каска на място.

Освен за индивидуални гости, програмата е подходяща за малки до средно големи групи. За групи може да бъде проведена на удобни за тях дати – в произволни два или три последователни дни през цялата година. При интерес може да бъде удължена до четири или петдневна програма, с или без включване на допълнителни активности.

 

В центъра на България

Разположена живописно в полите на Стара планина, Трявна се намира досущ в центъра на България и само на три часа от повечето основни градове в страната. Ако не ползвате автомобил, можете да пътувате до Трявна с автобусен или железопътен транспорт, а ние ще Ви посрещнем при пристигането Ви.
 

Трявна

Стара планина

хотели

къщи за гости

 

Нощувки

Характерът на програмата позволява висока степен на гъвкавост при избора на място за настаняване. Ние поддържаме контакти с повечето хотелиери в района и сме запознати с актуалните условия. Освен това съобразяваме избора с активната част от програмата, локацията, бюджета и други оперативни особености.
Ако обаче Вие самите сте харесали хотел или къща за гости, пишете ни, за да направим резервацията именно там! И в двата случая ще Ви предложим настаняване на преференциална цена и/или други предимства или бонуси. Пишете ни също ако желаете да добавите една или повече нощувки към предвидените!

Активната част от програмата

Изберете да участвате в лек пешеходен или в лек велосипеден преход и заявете избора си още при записването! Максималната продължителност на преходите е четири до пет часа, а маршрутите са с ниска до средна трудност.
Трявна и Балканът са нашият дом. Тук ние познаваме цялото безкрайно разнообразие от пътчета и пътеки, сред които да изберем най-подходящите за съответната група и ден. Нещо повече – бихме могли да планираме маршрут, който да позволява на по-малко тренираните да завършат прехода след 2-2.5 часа, а на останалите в групата да покрият пълната му дължина до 4.5-5 часа.

 

Велосипеди

Ако изберете да участвате в лек велосипеден преход, но нямате възможност да донесете собствен велосипед и каска, заявете това още при записването си! Ще се свържем своевременно с Вас и ще Ви съдействаме за наемане на подходящ велосипед и каска на място.

 

Вкусни спирки и уникални музеи

Така наречените вкусни спирки са наша запазена марка и присъстват в значителен брой от предложенията ни – активности и експедиции. Сред цялото многообразие от възможности, конкретно за тази програма Ви предлагаме да опитате тревненско кафе на пясък с бяло сладко.

Предвид гъвкавата концепция на програмата обаче, бихте могли да предпочетете да посетите един от уникалните музеи в града, сред които Старото школо, Музея на резбарското изкуство, Музея на тревненската иконописна школа, Славейковата къща и други.

 

Още много възможности

През останалото време, самите Вие ще решите дали да участвате в допълнителни активности или просто да релаксирате. А ние ще бъдем на Ваше разположение за въпроси и ще Ви дадем информация за актуални събития в града и региона.

Такса участие

Таксата може да варира в зависимост от избора на опционални активности и/или допълнителни нощувки, предпочитания за настаняване в конкретен хотел, и други. При семейства с деца таксата зависи и от вида на помещението – апартамент, семейна стая, студио, стандартна стая с допълнително легло и т.н. Таксата за основния пакет (при две нощувки) варира между 85 лв за възрастни и 60 лв за деца при настаняване в стандартен семеен хотел, и 135 лв за възрастни и 100 лв за деца при настаняване в четиризвезден хотел, и включва:

 • две нощувки със закуски
 • лек пешеходен или лек велосипеден преход
 • подготовка и логистика
 • избор на подходящ маршрут
 • местен водач
 • „вкусна спирка” или посещение на музеен обект
 • цялостна организация на престоя

Забележка: Цените са валидни при настаняване в двойни, тройни или семейни стаи. Ако предпочитате настаняване в индивидуални стаи, пишете ни своевременно на travel.plus@abv.bg

 

най-добра цена

2 нощувки

лек преход

местен водач

вкусна спирка

музеен обект

 

Деца

 • Минималната възраст за участие е 7 години.
 • Деца на възраст от 7 до 18 години могат да участват само в присъствието на участващ родител или настойник.

 

Записване

Навременното записване спомага за гладката организация, а наличието на достатъчно участници е необходимо условие за провеждане на мероприятието. Записването се осъществява с е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg, с посочване на следните данни:

 • име и фамилия, възраст
 • брой участници
 • телефон и е-мейл за връзка
 • преход – пешеходен или велосипеден
 • интерес към опционалните активности (да/не) и към коя от тях

Допълнителни активности

На всички, които желаят пътуването до Трявна и Балкана да бъде още по-разнообразно и запомнящо се, предлагаме да участват в нашите опционални активности – в допълнение към основната програма и срещу допълнително заплащане. Имайте предвид, че местата в тях са ограничени, а резервациите се потвърждават по реда на тяхното пристигане! Необходимо условие за провеждане е наличието на достатъчно участници.

 

каякинг
велотурове
ориентиране
пешеходни преходи
вкусни спирки
малки тайни

 

Допълнителни нощувки

Ако желаете да пристигнете по-рано или да останете в Трявна и региона след края на програмата, пишете ни! Така ще можете да участвате в посочените по-горе активности или просто да прекарате повече време в нашия красив край.
Ние поддържаме контакти с повечето хотелиери в района и освен че сме запознати с актуалните условия, бихме могли да Ви предложим настаняване на преференциална цена, и/или други предимства или бонуси.

Дати

Отворени за записвания са следните дати:

 • 18.08 – 20.08.2023
 • 08.09 – 10.09.2023
 • 29.09 – 01.10.2023
 • 20.10 – 22.10.2023
 • 10.11 – 12.11.2023
 • 01.12 – 03.12.2023
 • 23.12 – 25.12.2023

 

Допълнителни възможности

Програмата е подходяща както за индивидуални гости, така и за малки до средно големи групи. Освен на горепосочените дати, тя може да бъде проведена в произволни два или три последователни дни през цялата година. При интерес може да бъде удължена до четири или петдневна програма.
 

индивидуални гости

групи

гъвкави дати

навременно записване

 

Записване

Навременното записване спомага за гладката организация, а наличието на достатъчно участници е необходимо условие за провеждане на мероприятието. Записването се осъществява с е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg, с посочване на следните данни:

 • име и фамилия, възраст
 • брой участници
 • телефон и е-мейл за връзка
 • преход – пешеходен или велосипеден
 • интерес към опционалните активности (да/не) и към коя от тях

След потвърждаване на мероприятието за конкретни дати, участниците ще получат допълнителна информация, в това число упътвания за подходящо облекло и обувки, сборен пункт (място и час), начин на плащане и т.н.