По избор
Времетраене
18.7 – 23.7.2024
Дата / Дати
Стара планина
Местонахождение

Oбщо петнадесет активности в Габрово, Балкана и ‘Малкото море’

  • Разнообразни предложения в дните преди и след Узана Поляна Фест (между 18.07 и 23.07.2024)
  • Свободен избор на една или повече активности
  • Със или без настаняване (в хотели, семейни хотели и къщи за гости)
  • Записването се осъществява на адрес travel.plus@abv.bg

 

пешеходни преходи

каякинг

велотурове

малки тайни

 

В центъра на България

Планирайте престоят Ви в Габровския Балкан да продължи поне три или четири дни! По този начин ще имате време за всичко: да изживеете емоциите на Узана Поляна Фест, да се насладите на спокойствието и прекрасния планински пейзаж, да (пре)откриете Габрово и неговите ‘малки тайни’, както и да участвате в програмата с активности преди началото и след края на фестивала!
Изберете от преходи по ръба на Балкана и през Природен парк „Българка”, комбинирано приключение с велосипед и пеша, романтично-красиви планински залези, лек поход, пътешествие с каяк през ‘Малкото море’, велотурове за начинаещи и напреднали, „най-романтичното село в България” – Боженци, и много други.

 

За кого е това предложение

Програмата е за всички, които харесват активности на открито и се състои от общо петнадесет предложения. Всеки гост може да избере да участва в произволен брой активности, в удобни за него дни. Поканваме изложителите и гостите на Узана Поляна Фест да пристигнат преди началото, и да останат тук след приключването на фестивала! Същевременно се присъединяваме към мотото „Зелените идеи в действие!” и се надяваме, че ще оцените подобаващо нашата „зелена” програма „в действие”!
Имайте предвид, че Габровският Балкан предлага невероятно разнообразие както за по-опитните, така и за начинаещите планинари. Затова поканата за участие е отправена към всички любители на природaтa – и към по-авантюристично настроените, и към търсещите по-леки и достъпни приключения!

 

Нощувки

Препоръчваме Ви да изживеете Узана Поляна Фест от край до край, както и да участвате в повече от една активност от нашата програма! Какъв по-добър повод да останете в Габрово и на Узана три, четири или повече дни!
Ние поддържаме контакти с повечето хотелиери в района и сме запознати с актуалните условия. Ако обаче Вие самите сте харесали хотел или къща за гости, пишете ни, за да направим резервацията именно там! И в двата случая ще Ви предложим настаняване на преференциална цена и/или други предимства или бонуси.
 

гъвкави дати

хотели

къщи за гости

Габрово

Узана

Стара планина

 

Уточнение

Участието в една или повече активности не е обвързано със задължителна резервация на нощувки. Валидно е и обратното – ще направим резервация на хотел или друг вид настаняване и за Ваши приятели или близки, които не учaстват в програмата с активности.

Такса участие

Таксата за участие варира според вида и броя на избраните активности. Всеки гост може да участва в произволен брой от тях в удобни за него дни, в периода между четвъртък (18.07.2024) и вторник (23.07.2024) включително.

Изберете една или повече от следните активности:

 

пешеходни преходи

каякинг

велотурове

малки тайни

 

Записване

Навременното записване спомага за гладката организация, а наличието на достатъчно участници е необходимо условие за провеждане на съответната активност. Записването се осъществява с е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg, с посочване на следните данни:

  • име и фамилия, възраст
  • брой участници
  • телефон и е-мейл за връзка
  • избрана активност (активности)
#

Четвъртък – 18.07.2024

Изредените по-долу събития съответстват на първия ден от програмата – четвъртък, 18.07.2024. Моля прочетете внимателно и подробните описания на желаните активности! Освен за да вземете окончателно решение за участие, от тях ще разберете дали е възможно да се включите в повече от едно събитие в рамките на само един ден. Имайте предвид, че местата са ограничени, а резервациите се потвърждават по реда на тяхното пристигане! Необходимо условие за провеждане е наличието на достатъчно участници.

 

1

Велотур „Етъра”

Този кратък велотур е подходящ както за начинаещи, така и за средно напреднали велосипедисти! Маршрутът води през малки селца в околностите на Габрово и на територията на Природен парк „Българка”. Теренът е начупен (леки изкачвания и спускания), но с минимална техническа трудност. Участието може да бъде съчетано с посещение на ЕМО „Етър” – уникален за България музей на открито.
За да прочетете подробно описание, кликнете тук.

 

2

Каякинг за начинаещи

Подарете си нещо ново и интригуващо, и се впуснете в едно малко приключение на само пет километра от Габрово! Каяците са двуместни и изключително стабилни, а в предишни събития са се включвали и гости, които не умеят да плуват. Те задължително носят закопчана спасителна жилетка. Преди започването на самия воден тур се провежда кратък инструктаж-обучение.
За да прочетете подробно описание, кликнете тук.

 

3

Залез в Балкана (пешеходен преход)

Този преход със средна степен на трудност ще Ви преведе през най-красивите части на местността Узана и Природен парк „Българка”. Черешката на тортата Ви очаква на кота 1500 метра: тук на всяка крачка се откриват нови гледки и перспективи, а залезът е приказно вълшебен!
За да прочетете подробно описание, кликнете тук.

 

#

Петък – 19.07.2024

Изредените по-долу събития съответстват на втория ден от програмата – петък, 19.07.2024. Преди да се запишете, моля прочетете внимателно и подробните им описания! Освен за да вземете окончателно решение за участие, от описанията ще разберете дали е възможно да се включите в повече от едно събитие в рамките на само един ден. Имайте предвид, че местата са ограничени, а резервациите се потвърждават по реда на тяхното пристигане! Необходимо условие за провеждане е наличието на достатъчно участници.

 

1

Манастири и еко пътеки

Манастирите в Габровския край са духовни и религиозни средища, разположени сред изумително красива природа. Това предложение съчетава природното с културното и историческо изживяване и може да бъде осъществено в различни варианти: полудневен или целодневен, с посещение на един или два манастира и т.н.
За да прочетете подробно описание, кликнете тук.

 

2

Ботанически тур

Желаете ли да научите повече за видовото разнообразие в Габровския Балкан? Искате ли да се запознаете в детайли с флората (а защо не и с фауната) в Природен парк „Българка” и Национален парк „Централен Балкан”? Ако това е така, този специализиран ботанически тур е точно за Вас!
За да прочетете подробно описание, кликнете тук.

 

3

По билото на Балкана (с велосипед и пеша)

Това приключение по ръба на величествения Балкан без съмнение ще Ви остави без дъх! Активната му част представлява комбинация от тричасов пешеходен и двучасов велосипеден преход, а част от маршрута се припокрива с легендарната пътека Ком-Емине.
За да прочетете подробно описание, кликнете тук.

 

#

Велосипеди

Ако изберете да участвате във Велотур „Етъра” или в По билото на Балкана (с велосипед и пеша), но нямате възможност да донесете собствен велосипед и каска, заявете това още при записването си! Ще се свържем своевременно с Вас и ще Ви съдействаме за наемане на подходящ велосипед и каска на място.

 

#

Още много възможности

Изредените по-горе събития съответстват на първите два дни от програмата – четвъртък, 18.07.2024 и петък, 19.07.2024. През останалите четири дни Ви очакват още десет (!!) активности, а всеки гост може да избере да участва в произволен брой от тях и в удобни за него дни.
Освен за индивидуални гости, активностите са подходящи и за малки до средно големи групи. Освен на горепосочените, те могат да бъде проведени и на други дати, а условие за това е да бъде достигнат необходимият минимален брой участници. Ако представлявате поне малка група и имате интерес към различни от обявените дати, моля пишете ни на адрес travel.plus@abv.bg

 

#

Узана Поляна Фест

Фестивалът на Зелените идеи ще се проведе от 16:00 ч. в петък (19.07.2024) до 16:00 ч. в неделя (21.07.2024). Неслучайно нашата програма с активности се случва преди началото и след края на фестивала като по този начин имате възможност да участвате и в двете мероприятия! Какъв по-добър повод за една мини ваканция в Габрово, Балкана и ‘Малкото море’! Очакваме Ви!

 

#

Нощувки

Препоръчваме Ви да останете в Габрово и на Узана три, четири или повече дни. Характерът на програмата позволява висока степен на гъвкавост – както при избора на активности, така и на място за настаняване, а ние поддържаме контакти с повечето хотелиери в района и сме запознати с актуалните условия. Ако обаче Вие самите сте харесали хотел или къща за гости, пишете ни, за да направим резервацията именно там! И в двата случая ще Ви предложим настаняване на преференциална цена и/или други предимства или бонуси.
#

Събота – 20.07.2024

Узана Поляна Фест вече е набрал скорост, а днес фестивалната програма изпълва целия ден. От рано сутринта до късно вечерта Ви очакват музика, изкуства, еко базар, арт зона, детски център и какво ли още не!
Прекарайте един незабравим ден в Зеленото сърце на Балкана! Фестивалът е с вход свободен, като само малка част от атракциите и заниманията са платени, и то на изключително достъпни цени! Ние самите също ще бъдем сред изложителите и ще Ви очакваме на нашата шатра през целия ден. Подготвили сме интересни презентации в духа на фестивалното мото за „Зелените идеи в действие” и два тематични куиза.

 

1

Тематичен куиз за Габрово и Балкана

Състои се от забавни въпроси с информативен и обучителен характер. Представлява тест от типа multiple choice и ще предизвика любопитството Ви към нашия красив край, защитените територии и историята на Габрово.
Участието е безплатно, а усмивките Ви са гарантирани! Подсказването е абсолютно разрешено и дори желателно, но имайте едно наум – много от въпросите имат уловки!

 

2

Тематичен куиз – зимна Узана

Знаете ли, че на Узана има седем писти за ски и сноуборд, и че можете да запишете урок както за начинаещи, така и за напреднали? А знаете ли, че съществуват писта за шейни и за ски бягане, както и оферти за преходи със снегоходки и ски туринг?
Отговори на тези и много други въпроси Ви дава нашият специален зимен куиз, който представлява тест от типа multiple choice. Участието е безплатно, а десет късметлии ще спечелят атрактивни награди!

 

#

Неделя – 21.07.2024

Днес е любимият ни ден от програмата на Узана Поляна Фест. Във въздуха витае едно особено настроение, сякаш всеки познава всеки. Ритъмът е леко забавен, но затова пък всички вече са се настроили на изцяло зелена вълна. Програмата е все така пъстра, чак до ранния следобяд, когато фестивалът приключва.
Заповядайте на нашата шатра! Отново ще имате шанс да участвате в двата ни тематични куиза, както и да обменим мисли под фестивалното мото „Зелените идеи в действие”.

 

1

Тематичен куиз за Габрово и Балкана

Състои се от забавни въпроси с информативен и обучителен характер. Представлява тест от типа multiple choice и ще предизвика любопитството Ви към нашия красив край, защитените територии и историята на Габрово.
Участието е безплатно, а усмивките Ви са гарантирани! Подсказването е абсолютно разрешено и дори желателно, но имайте едно наум – много от въпросите имат уловки!

 

2

Тематичен куиз – зимна Узана

Знаете ли, че на Узана има единадесет писти за ски и сноуборд, и че можете да запишете урок както за начинаещи, така и за напреднали? А знаете ли, че съществуват писта за шейни и за ски бягане, както и оферти за преходи със снегоходки и ски туринг?
Отговори на тези и много други въпроси Ви дава нашият специален зимен куиз, който представлява тест от типа multiple choice. Участието е безплатно, а десет късметлии ще спечелят атрактивни награди!

 

3

Залез в Балкана (пешеходен преход)

Този преход е още една добра причина да отложите отпътуването си поне с ден! Той е със средна степен на трудност и ще Ви преведе през най-красивите части на местността Узана и Природен парк „Българка”. Черешката на тортата Ви очаква на кота 1500 метра: тук на всяка крачка се откриват нови гледки и перспективи, а залезът е приказно вълшебен!
За да прочетете подробно описание, кликнете тук.

 

#

Нощувки

Препоръчваме Ви да останете в Габрово и на Узана три, четири или повече дни. Характерът на програмата позволява висока степен на гъвкавост – както при избора на активности, така и на място за настаняване, а ние поддържаме контакти с повечето хотелиери в района и сме запознати с актуалните условия. Ако обаче Вие самите сте харесали хотел или къща за гости, пишете ни, за да направим резервацията именно там! И в двата случая ще Ви предложим настаняване на преференциална цена и/или други предимства или бонуси.

#

Понеделник – 22.07.2024

Изредените по-долу събития съответстват на петия ден от програмата – понеделник, 22.07.2024. Преди да се запишете, моля прочетете внимателно и подробните им описания! Освен за да вземете окончателно решение за участие, от описанията ще разберете дали е възможно да се включите в повече от едно събитие в рамките на само един ден. Имайте предвид, че местата са ограничени, а резервациите се потвърждават по реда на тяхното пристигане! Необходимо условие за провеждане е наличието на достатъчно участници.

 

1

Най-доброто от Габровския Балкан

Това чудесно изживяване – целодневен пешеходен преход със средна степен на трудност – свързва най-знаковите места в Габровския Балкан: Географския център на България (местността Узана), Шипка, Соколския манастир и Етнографския музей на открито „Етър”.
За да прочетете подробно описание, кликнете тук.

 

2

С каяк през ‘Малкото море’

Това няколкочасово приключение в акваторията на язовир „Александър Стамболийски” е подходящо както за дебютанти и начинаещи, така и за напреднали каякари. Единствената предпоставка за успешно участие е добрата физическа форма, без да има изискване за каквито и да било предварителни умения или опит.
За да прочетете подробно описание, кликнете тук.

 

3

Двудневен преход

Най-доброто от Балкана! – това е мотото на този пешеходен преход с обща дължина 50-52 км (в двата дни), чийто маршрут преминава почти изцяло през територията на Природен парк „Българка”. Включва междинна нощувка, а цялостното изживяване носи в себе си елемент на изненада и неочаквани открития – своеобразна мини експедиция, при която е помислено и за удобството на участниците.
За да прочетете подробно описание, кликнете тук.

 

#

Вторник – 23.07.2024

Изредените по-долу събития съответстват на шестия ден от програмата – вторник, 23.07.2024. Преди да се запишете, моля прочетете внимателно и подробните им описания! Освен за да вземете окончателно решение за участие, от описанията ще разберете дали е възможно да се включите в повече от едно събитие в рамките на само един ден. Имайте предвид, че местата са ограничени, а резервациите се потвърждават по реда на тяхното пристигане! Необходимо условие за провеждане е наличието на достатъчно участници.

 

1

Велотур „Етъра”

Този кратък велотур е подходящ както за начинаещи, така и за средно напреднали велосипедисти! Маршрутът води през малки селца в околностите на Габрово и на територията на Природен парк „Българка”. Теренът е начупен (леки изкачвания и спускания), но с минимална техническа трудност. Участието може да бъде съчетано с посещение на ЕМО „Етър” – уникален за България музей на открито.
За да прочетете подробно описание, кликнете тук.

 

2

Защитени местности в Габровския Балкан

Този чудесен пешеходен преход свързва Шипка със Соколския манастир и Етнографския музей на открито „Етър”. Преобладаващата част от маршрута представлява плавно спускане с ниска степен на техническа трудност, през предимно сенчести места.
За да прочетете подробно описание, кликнете тук.

 

3

Боженци и Торбалъжи (пешеходен преход)

Този тур ще Ви покаже и разкаже ‘малките тайни’ на Балкана: автентични селца, великолепни панорами и множество легенди. Специално внимание заслужава „най-романтичното село в България” – Боженци, в което ще влезем през „задния вход” и ще излезем през „прозореца”. А панорамната част от маршрута ще Ви заплени с величествени гледки към най-високите старопланински върхове.
За да прочетете подробно описание, кликнете тук.

 

#

Велосипеди

Ако изберете да участвате във Велотур „Етъра”, но нямате възможност да донесете собствен велосипед и каска, заявете това още при записването си! Ще се свържем своевременно с Вас и ще Ви съдействаме за наемане на подходящ велосипед и каска на място.

 

#

Още много възможности

Изредените по-горе събития съответстват на петия – понеделник, 22.07.2024 и шестия ден от програмата – вторник, 23.07.2024. През останалите четири дни Ви очакват още десет (!!) активности, а всеки гост може да избере да участва в произволен брой от тях и в удобни за него дни.
Освен за индивидуални гости, активностите са подходящи и за малки до средно големи групи. Освен на горепосочените, те могат да бъде проведени и на други дати, а условие за това е да бъде достигнат необходимият минимален брой участници. Ако представлявате поне малка група и имате интерес към различни от обявените дати, моля пишете ни на адрес travel.plus@abv.bg.

 

#

Нощувки

Препоръчваме Ви да останете в Габрово и на Узана два, три или повече дни. Характерът на програмата позволява висока степен на гъвкавост – както при избора на активности, така и на място за настаняване. Ние поддържаме контакти с повечето хотелиери в района и сме запознати с актуалните условия. Ако обаче Вие самите сте харесали хотел или къща за гости, пишете ни, за да направим резервацията именно там! И в двата случая ще Ви предложим настаняване на преференциална цена и/или други предимства или бонуси.

Залез в Балкана - пешеходен преход
По билото на Балкана - с велосипед и пеша
По билото на Балкана - с велосипед и пеша
По билото на Балкана - с велосипед и пеша
По билото на Балкана - с велосипед и пеша
По билото на Балкана - с велосипед и пеша
Пешеходен преход в Географския център на България
Пешеходен преход в Географския център на България
Пешеходен преход в Географския център на България
„Вкусни спирки” в Габровския Балкан - пешеходен преход
„Вкусни спирки” в Габровския Балкан - пешеходен преход
„Вкусни спирки” в Габровския Балкан - пешеходен преход
Велотур в Стара планина, с „вкусни спирки”
Пешеходен преход - Соколски манастир
Пешеходен преход - Дряновски манастир
Пешеходен преход - Дряновски манастир
Пешеходен преход - Дряновски манастир
Пешеходен преход - Дряновски манастир
Дряновски манастир и пещерата „Бачо Киро”
Паметник на Свободата - Паметник Шипка
Паметник на Свободата - Паметник Шипка
Ботанически тур / Botanical Tour in Stara planina
Ботанически тур / Botanical Tour in Stara planina
Ботанически тур / Botanical Tour in Stara planina
Ботанически тур / Botanical Tour in Stara planina
Двудневен преход / Trekking in Stara planina
Двудневен преход / Trekking in Stara planina
Двудневен преход / Trekking in Stara planina
Пешеходен преход - Боженци
Пешеходен преход - Боженци
Пешеходен преход - Боженци
Пешеходен преход - Боженци
С каяк през 'Малкото море'
С каяк през 'Малкото море'
С каяк през 'Малкото море'
С каяк през 'Малкото море'
Каякинг за начинаещи
Каякинг за начинаещи
Каякинг за начинаещи
Залез в Балкана - пешеходен преход
Залез в Балкана - пешеходен преход
Залез в Балкана - пешеходен преход
Велотур Етъра и посещение в музей „Етър”
Велотур Етъра и посещение в музей „Етър”
Велотур Етъра и посещение в музей „Етър”
Велотур Етъра – с електрически велосипеди и посещение в музей „Етър”
Велотур Етъра – с електрически велосипеди и посещение в музей „Етър”
Велотур Етъра – с електрически велосипеди и посещение в музей „Етър”
Преход със снегоходки в Стара планина