На ски в Австрия

Калтенбах им Цилертал

Ски и сноуборд ваканция в Австрия

Обмисляте ли да отидете на ски в Австрия и по-конкретно в Цилертал? Ако да, тази статия е точно за Вас! Без значение дали карате ски или сноуборд, или ще потърсите алтернативни снежни забавления, една зимна ваканция в Австрийските Алпи ще отговори на всички Ваши желания.
Хохцилертал е сред най-интересните ски зони в Австрия, а ние самите я посещаваме всяка зима. Познаваме района в най-големи детайли и сме убедени, че тази страница ще Ви бъде изключително полезна при избора на дестинация за Вашата зимна почивка. Ако обаче при пътуването и престоя Ви в Цилертал Ви направят впечатление допълнения и новости, пишете ни! Ще се радваме да споделим Вашия опит от ски ваканцията в Цилертал с други любители на ските и сноуборда.

Кратка характеристика – ски в Цилертал

Хохцилертал е една от големите ски зони в Австрийските Алпи и третата по големина в долината на река Цилер (долината Цилертал). За да бъде пълноценно описанието на Хохцилертал, сме взели предвид обединението с Хохфюген, както и близостта им до всички останали зони в долината.
При това долината Цилертал съвсем не е случайно място! Тя се рекламира като най-големият ски регион в Тирол и като Топ Дестинация в сърцето на Алпите. Описвана е с имена като Най-активната долина в света, като Целогодишна Ски Дестинация – 365 дни и с много други чудесно звучащи прозвища.

Оставяйки настрани маркетинговата част, ако харесвате да карате ски и сноуборд в Алпите, в никакъв случай не пропускайте да го направите (и) в Хохцилертал и Цилертал! Дори вече да имате любима ски зона от предишна ски ваканция в Алпите, включете Цилертал в „късата листа” с дестинации, които задължително трябва да посетите! Сигурни сме, че както всички наши гости до момента, и Вие ще искате да повторите и потретите…

Ако ли пък сте от щастливците, на които тепърва предстои да направят своя алпийски прощъпулник, нашият приятелски съвет е да обмислите добре своя избор! Може би е по-разумно Цилертал да бъде мястото за втората или дори третата Ви ваканция в Алпите, за да избегнете този своего рода културен шок… А той би бил доста вероятен ако попаднете неподготвени в прегръдката на една долина, която иначе съвсем добронамерено ще се опита да Ви „задуши” с цялата си любов, многообразие и безкрайност. Тук Ви очакват 180 съоръжения (сред тях многобройни гондоли и ултра модерни кабинкови и седалкови лифтове), 13 ски зони, маркирани писти с обща дължина от 542 километра, максимална надморска височина от 3250 метра (!!!), безкрайни възможности за фрирайд, глетчерът Хинтертукс, фън паркове, сноу крос трасета, ледено селище, ледена пещера и ледено езеро, специализирани отсечки за скоростно спускане, за паралелен слалом и гигантски слалом, ski-movies и какво ли още не!
Суперлативите за подобно място сякаш са напълно излишни…!

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Нашата оценка за ски зона Хохцилертал в Австрийските Алпи се базира на следните наблюдения:

 • съотношение цена-качество – отлично;
 • близост до България – добра;
 • снежна сигурност – отличнa;
 • големина на ски зоната – отличнa;
 • разнообразие на писти и маршрути – отлично;
 • възможности за фрирайд – отлични;
 • лифтове и влекове – отлични;
 • свързаност с други ски зони / свързаност между съставните ски зони – много добра;
 • гледки и пейзажи – отлични;
 • „страна и хора” (опознаване на местни порядки) – добри;
 • турове със снегоходки, ски бягане, кънки, алпийски кърлинг – добри;
 • спа и балнеология, водни забавления – много добри;

На ски в Хохцилертал с автомобил

Разстоянието от София до Хохцилертал Арена (Калтенбах им Цилертал) е 1252 километра, а според Виа Мишлен се изминава за малко над 13 часа. Разстоянието от Пловдив до Калтенбах е 1410 км, от Плевен – 1421 км, от Велико Търново – 1479 км, от Стара Загора – 1490 км, от Бургас – 1650 км и т.н.
Веднъж пристигнали на място, в радиус от само 5 километра от ски зоната ще намерите както бензиностанция, така и зарядна станция за електрически и хибридни автомобили.

1257 км

13 часа

бензиностанция

зарядна станция

Начини за пътуване до Хохцилертал

Ако обмисляте да пътувате до Хохцилертал със собствен транспорт и в рамките само на един ден, би било добре да имате поне двама равностойни шофьори, които да се редуват. Бихте могли, разбира се, да разделите пътуването на две – с междинна нощувка по маршрута. И в двата случая обаче имайте предвид, че пътните условия през зимата са по-трудно предвидими и затова Ви съветваме да не пропускате да се оборудвате с вериги за сняг!

Ако нямате възможност да осъществите пътуването си със собствен транспорт и представлявате група от минимум 8 души, моля пишете ни на адрес booking@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук. Ще Ви предложим да наемем за Вас бус или автобус със съответния брой места, а при необходимост и с ремарке за екипировката.

Като алтернатива на наземния (автомобилен или автобусен) транспорт, бихте могли да предпочетете по-бързия и удобен вариант за пътуване със самолет.

Маркирани писти и маршрути

Общата дължина на пистите в Хохцилертал е 85.6 километра, а при подходящи снежни условия на различни места в ски зоната се обозначават маршрути за фрирайд. Прибавяйки останалите ски зони в Цилертал, километражът набъбва до невероятните 542 километра (!!!). При това тази цифра включва само пистите, без да се броят маркираните маршрути за фрирайд.
Характерни за Хохцилертал са широки и, в преобладаващата си част, средно дълги и дълги писти – за огромно удовлетворение на добрите скиори и сноубордисти. Най-дългата ски писта е с дължина 11 км (!!!) и денивелация 1760 метра!!! А на намиращите се в по-начален етап от развитието си скиори и сноубордисти ще препоръчаме две удобни за достигане локации, където ще открият подходящите писти и наклони.

Цялото пистово многообразие е разположено върху общо 267 хектара площ и може да бъде условно разделено в три категории – „сини”, „червени” и „черни” писти. Към тях добавяме маркираните маршрути за фрирайд, които се означават с оранжев или червен ромб.

    29.7 км сини писти

    41.3 км червени писти

    14.6 км черни писти

     маршрути за фрирайд

 

Категории и съпоставимост с България

Важно е да се отбележи, че за разлика от България, в Австрия категорията на зелените писти не съществува. Така, познатите у нас зелени и сини писти тук са обединени в една категория – тази на сините писти. Обикновено в нея попадат и така наречените ски пътища. Освен в Австрия, по този начин се класифицират пистите в Италия, Швейцария, Германия, Словения, Лихтенщайн и т.н. Макар и условно, може да се приеме, че категориите червени и черни писти в гореизброените държави съвпадат със съответните категории в България.

Ниска до средна трудност

Средна до висока трудност

Висока до екстремна трудност

Маршрути за фрирайд

Равнопоставеност между ски и сноуборд

Хохцилертал е от така наречените универсални ски зони. В тях скиорите и сноубордистите са абсолютно равнопоставени, т.е. имат еднакво право да ползват както лифтовете и влековете, така и пистите, маршрутите за фрирайд, фън парковете, трасетата за сноу крос и всичко останало, което се счита за част от „инфраструктурата за общо ползване”.

 

Забележка: Както в повечето големи ски зони в Алпите, и в Хохцилертал предлагаме цялостни аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг.

Модерни съоръжения и снежни атракции

Макар пистите да остават най-важната характеристика на ски зоните, те далеч не са единствената такава.

Инфраструктурата за ски и сноуборд в Хохцилертал-Хохфюген включва 36 модерни съоръжения – лифтове и влекове (в това число 6 (!) кабинкови и многобройни седалкови лифтове), ски пътеки, обезопасени отсечки за измерване на скоростта, за гигантски слалом, за паралелен слалом, фън слоуп (с тунели, скокове, вълни и „снеговъртежи”), сноу парк за леко и средно напреднали, фън парк с шест различни линии (jib line 2/2, jib line 1/2, easy line, medium line, pro line и XL-kicker line) и chill-out зона, естествен халф пайп с дължина 500 метра и денивелация 100 метра, и т.н.
Наред със седалковите лифтове с подгряване и защитен купол тип „шлем”, заслужава да бъде специално споменат и описаният по-горе Betterpark Hochzillertal. Той е истински магнит за екшън маниаците, и своеобразно live-кино. Тук със сигурност няма да Ви бъде скучно докато се возите на лифта досущ над фън парка, а под Вас вече споменатите екшън герои се забавляват със скокове и винтове…!

модерни съоръжения

снежни атракции

грижа за пистите

ски бус

Грижа за пистите и ски бусове

Всички писти, без изключение, са оборудвани с инсталации за производство на технически сняг (изкуствено заснежаване), a обработването им се осъществява по най-модерни технологии – в това число със снегоутъпкващи машини с GPS-оборудване, което показва дебелината на снежната покривка.

Инфраструктурата се допълва от платените и безплатните паркинги в близост до основните подходи към ски зоната и безплатните ски бусове (ползване с валидна лифт карта). Разписанията на ски бусовете са съобразени с работното време на ски зоната, а повечето наши гости ги възприемат като удобство и/или ги предпочитат като по-екологичен начин за придвижване.

Оборудване за ски и сноуборд под наем

Ски гардероби ще намерите на много места в ски зоната и в близост до нея. Всички те предлагат разнообразие от марки и модели – ски и сноуборд оборудване за начинаещи, напредващи и напреднали. Оборудването за експертите – скиори и сноубордисти – не е толкова широко застъпено, тъй като последните имат установени предпочитания в тесни граници и, в общия случай, разполагат със собствена екипировка.
Освен за ски и сноуборд, в Хохцилертал се предлагат уроци, турове и оборудване за ски бягане, ски туринг (пантене), фрирайд и други.

Ако сте избрали един от нашите аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг и имате нужда от наемане на оборудване, пишете ни предварително на адрес booking@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук. Ние ще проверим какви са актуалните оферти и ще Ви препоръчаме най-подходящия вариант.

 

Ски училища

Разбира се, в Хохцилертал можете да се запишете на ски училище. Както навсякъде в Алпите, и тук избирате между групови или индивидуални уроци, ски или сноуборд, за възрастни и за деца. Цените на курсовете не са ниски и си заслужава да се помисли за урок (уроци) по ски или сноуборд в България, преди да отпътувате за Алпите. Ако имате нужда от препоръка, пишете ни!
В последните няколко години, както на много други места, така и в Хохцилертал, наблюдаваме трайна тенденция към намаляване относителния дял на желаещите да се обучават и да практикуват сноуборд, за сметка на скиорите. Ако не сте сигурни кой от двата спорта или какъв вид обучение да изберете, пишете ни на адрес travel@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук.

Лифт карти в Австрия

Като правило цените на лифт картите в Австрия не са ниски и Хохцилертал не прави изключение. Тук обаче цената бързо се релативира, тъй като лифт картите в Хохцилертал важат неограничено и в ски зоните на Хохфюген и Шпийлйох-Фюген. И това дори не е всичко, защото това обединение е част от най-големия ски регион в Тирол – за радост на всички напреднали и експерти, които обичат да прескачат от зона в зона и да „не повтарят писти”! Тук многодневните лифт карти Ви дават достъп до 180 съоръжения, 542 км писти и многобройни маркирани маршрути за фрирайд, а съотношението цена-качество е отлично.

Освен това бихме могли да Ви предложим преференциални условия („най-добра цена”) в зависимост от вида и броя на поръчаните лифт карти. Запитвания можете да ни изпращате на адрес ski.pass@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук. За актуални предложения проверявайте в нарочната тема: Лифт карти (Ski Pass).

най-добра цена

доставка на адрес

ски бус

ски гайдинг

Ценоразпис – Зима 2022-23

На сайта на курорта са обявени цените на лифт картите за настоящата година. Ползвайте ги за ориентир при калкулиране на разходите за ваканцията Ви. Обърнете внимание, че цените варират в зависимост от периода на валидност на лифт картите (брой дни), от възрастта на ползвателите им и от сезона. Ето цените на най-купуваните лифт карти от нашите гости:

година на раждане 1 ден 5 дни 6 дни 7 дни
преди 2004 € 65.50 € 282.00 € 315.00 € 357.50
2008 – 2016 € 29.50 € 127.00 € 141.50 € 161.00
2004 – 2007 € 52.50 € 225.00 € 252.00 € 286.00

Придвижване до ски зоната

С валидна лифт карта имате право да ползвате безплатно ски бусовете в района, както и голяма част от обществения транспорт. Разписанията на ски бусовете са оптимизирани спрямо работното време на ски зоната, а повечето наши гости ги възприемат като удобство и/или ги предпочитат като по-екологичен начин за придвижване. Подробности ще откриете в описанието на съответния обект (хотел, къща или апартамент).
Алтернативно на ски бусовете, можете да стигнете до ски зоната с автомобил. В рамките на работното ѝ време паркирането е напълно безплатно.

 

Ски ин – ски аут

Макар и сравнително малко на брой, съществуват места за настаняване и в непосредствена близост или на пешеходно разстояние от пистите. Подробности ще откриете в описанието на съответния обект, с означение Ski In–Ski Out. Имайте предвид обаче, че такива места в Австрия са значително по-скъпи от съпоставими хотели, къщи и апартаменти в радиус дори на само 4-5 километра от ски зоните.

 

Забележка: Както в повечето големи ски зони в Алпите, и в Хохцилертал-Хохфюген предлагаме цялостни аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг. При желание за участие, моля заявете своевременно Вашите лифт карти!

Стандартен и разширен ски гайдинг

Двете ски зони Хохцилертал и Хохфюген се представят като една голяма обединена ски зона. Както в повечето други големи ски зони в Алпите, и тук Ви предлагаме цялостни аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдингguiding (от английски) – водене; guidе – водач, гид. Ски гайдингът най-често представлява полудневно пътешествие на ски в компанията на квалифициран ски гид, който познава в детайли зоната и целия район, и говори местния език (в този случай немски). Освен стандартен (полудневен) ски гайдинг, в Хохцилертал предлагаме и ски гайдинг в разширен вариант. Той ще Ви отведе и в други ски зони, и то без никакво оскъпяване на лифт картата (важи за сезон Зима 2022-23).

ски гид

писти

фрирайд

‘малки тайни’

Ски гайдинг в Хохцилертал

Съобразявайки се с възможностите на участниците, гидът „намира” най-слабо натоварените писти и/или маршрути за фрирайд, и „уцелва” подходящите атмосферни и снежни условия. Често ски гидът притежава правоспособност като ски инструктор и, при желание от страна на гостите, би могъл да даде съвет за подобряване техниката на каране. Макар и с доказана практическа полза, тези съвети не бива да бъдат възприемани като форма на обучение. Обучението изисква повече време и отдаденост, и не е съвместимо с целите на ски гайдинга.

Атмосферата по време на ски гайдинга е приятелска и непринудена. Възползвайте се и питайте за всичко, което Ви интересува: кои са ‘малките тайни’ в ски зоната, къде са най-леките и къде – най-предизвикателните писти, и дали условията са подходящи за фрирайд, какви са личните впечатления и препоръки на Вашия ски гид по отношение на интересни обекти, събития и атракции в околността, кой е любимият му ресторант, бар, чайна или алпийска хижа, и т.н.

 

Ако проявявате интерес към предложения с включен ски гайдинг, разгледайте офертите или ни пишете на адрес travel@travel-plus.net, или със съобщение във фейсбук.
Ако желаете да се възползвате единствено от нашите предложения за настаняване и/или лифт карти, пишете ни на адрес booking@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук.

Обзорна карта – ски в Хохцилертал

В този раздел публикуваме карта на пистите за ски и сноуборд в Хохфюген и Хохцилертал. На нея са визуализирани двете ски зони и връзките помежду им.
Картата представлява добър ориентир, но Ви съветваме да не абсолютизирате информацията в нея. Имайте предвид, че не всички „сини” писти са еднакво „сини”, че не всички „червени” писти са еднакво „червени” и т.н. Тук е мястото да припомним, че за разлика от България, в Австрия категорията на зелените писти не съществува. Така, познатите у нас „зелени” и „сини” писти тук са обединени в една категория – тази на сините писти.

Ски гайдинг в Хохцилертал

Ако сте избрали един от нашите аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг, ще имате възможност да участвате в полудневно пътешествие на ски. То е водено от квалифициран ски гид, който, съобразявайки се с възможностите на участниците, ще Ви покаже най-подходящите писти и/или маршрути за фрирайд.
Освен стандартния (полудневен) ски гайдинг, в Хохцилертал предлагаме и ски гайдинг в разширен вариант. Той ще Ви отведе и в други ски зони, и то без никакво оскъпяване на лифт картата (важи за сезон Зима 2022-23). Ако проявявате интерес, пишете ни предварително на адрес travel@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук.

Надморска височина

Максималната надморска височина в Хохцилертал е 2377 метра. Това е над средното за Австрия, където дори повечето от най-известните ски зони са с надморска височина до около 2000 метра! Примери за такива зони са Кицбюел, Шладминг, Флахау, Цел ам Зее, Фийбербрун, Алпбахтал, Зеефелд, Варт-Шрьокен (Арлберг), Крайшберг, Земеринг и т.н. Същото важи и за Гармиш-Партенкирхен и Оберстдорф, които са разположени на границата между Германия и Австрия. Въпреки че не изпъкват с височината си, повечето от тях са изключително популярни дори сред любителите на фрирайд (ски и сноуборд) и са ежегодни домакини на стартове от календара на World Freeride Tour или на други състезания от най-висок калибър.

снежна сигурност

2377 мнв

грижа за пистите

фрирайд

Снежна сигурност – фактори

Обяснението за това привидно противоречие се крие в така наречената снежна сигурност. За нея надморската височина е от важно значение, но в крайна сметка е само един от факторите, които ѝ влияят.
В Хохцилертал благоприятни в това отношение са изложението на склоновете, наличието на „тревна подложка”, фактът, че значима част от пистите минават през гора, начинът на обработката им, високо квалифицираният персонал и техническите характеристики на машините за снегоутъпкване, и не на последно място, възможността за производство на програмиран сняг (чрез инсталация за изкуствено заснежаване).

Удобство и разумни цени

И ето че стигаме до уютните алпийски ресторанти, чайни и кафетерии, разположени в самата ски зона: повече от двадесет на брой, те предлагат разнообразна храна и напитки – местни специалитети и международна кухня. Цените не са много по-различни от тези в заведенията в градовете, а съотношението цена-качество е напълно приемливо.

Някои заведения са в традиционен тиролски стил, а други представляват модерно изпълнени проекти. В хубавите слънчеви дни ще Ви предложат маса на така наречените тераси – открити пространства с великолепни панорамни гледки. Със сигурност ще Ви направят впечатление и няколкото наистина луксозни и дори екстравагантни заведения за хранене! Няма да бъде преувеличено, ако определим тяхната оферта като „гурме кухня”, която изпъква още по-силно на фона на запленяващите алпийски панорами! Макар че този вид заведения са обяснимо по-скъпи от средното равнище, съотношението цена-качество е отлично. Може би ще намерите своя специален повод да ги посетите!
Guten Appetit und zum Wohle! – Добър апетит и наздраве!

вкусна храна

напитки

уют

в самата ски зона

Предложения и препоръки

Ако сте избрали един от нашите аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг, Вашият гид ще Ви информира за интересни кулинарни предложения и актуални промоции. Попитайте го също какви са личните му впечатления от кулинарната оферта в ски зоната, дали би отличил някой от баровете и дали не би Ви препоръчал да посетите някое хюте!

Заради специфичен хранителен режим или по други причини, някои гости предпочитат да си приготвят предварително храна за деня и да я носят със себе си. Информация за удобни магазини, в които можете да си пазарувате, ще намерите в описанието на съответния обект (къща за гости или апартамент). В общия случай бихме препоръчали висококалорични храни като ядки, сухи плодове, енергийни барчета и т.н. Напомняме също така, че за доброто Ви функционално състояние е важно да бъдете достатъчно хидратирани, и то през целия ден!

Освен да карате ски и сноуборд, в Хохцилертал и Хохфюген можете да се отдадете на още куп зимни удоволствия:

 • да наемете шейна с конски впряг и да направите романтична разходка;
 • да практикувате алпийски кърлинг (изключително забавен и лесен за усвояване спорт);
 • да участвате в пешеходен тур със снегоходки;
 • да се спуснете с шейна по специалните писти за шейни в региона;
 • да вземете урок по ски бягане;
 • да карате кънки и да играете хокей на лед;
 • да преминете по зимната виа ферата;

 

Забележка: Ако сте избрали един от нашите аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг, попитайте Вашия гид за лични впечатления и препоръки!

Местоположение и особености

Хохцилертал е част от Цилертал – Най-активната долина в света, която ще Ви очарова с многообразие и нотка космополитизъм. Тук ще срещнете скиори и сноубордисти от цяла Европа, но и достатъчно много местни хора. Така, въпреки подчертано интернационалния характер на случващото се по пистите и извън тях, ще усетите и традиционните аспекти от живота в тази част на Алпите.

Ако сте приключенец по душа и същевременно екстроверт, задължително трябва да изпробвате вечерното каране на шейни в Хайнценберг (Герлосщайн)! Това атрактивно трасе е осветено от край до край, а със своите 7 километра (!!!) е най-дългото в целия регион. Оказва се, че карането на шейни е любимо занимание на местните хора през зимата. Особено в петък и събота вечер те са преобладаващият контингент, а майсторството им е завидно. Качването до изходната точка се осъществява с лифт, настроението е винаги „на шест”, а между спускане и спускане можете да се почерпите в някое от заведенията, където Ви очакват греяно вино, лумумба и превъзходна вайс бира от близката пивоварна.

 

Много повече от ски и сноуборд

Повечето наши гости идват в Хохцилертал за седем дни. Гарантираме Ви обаче, че ако решите да останете две или дори три седмици, тук нищо няма да Ви липсва! Недалеч от ски зоната са разположени голям брой спретнати селца и симпатични малки градчета с добра инфраструктура като Фюген, Майрхофен и Цел ам Цилер (Цел им Цилертал). По-големи градове като например окръжните центрове Швац и Куфщайн, и столицата на Тирол – Инсбрук, също не са далеч, и могат лесно да бъдат посетени. Наши гости и ние самите сме посещавали Хохцилертал многократно, а впечатленията ни от мястото и хората са изцяло положителни.

Ето само част от възможностите, които Ви очакват в Хохцилертал и региона:

 • Коледни базари, светлинни спектакли и концерти на открито;
 • шествия по повод на местни празници, в това число Карнавални мероприятия;
 • музикални сбирки и кулинарни вечери;
 • барове и пъбове с музика на живо и/или DJ;
 • водни и спортни атракции;
 • типични занаятчийски и кулинарни производства, шопинг;
 • разходки по романтични маршрути и вечерно каране на шейни по специално подготвени писти;
 • шоу демонстрации на ски инструктори и ски акробати;
 • бирен тур и дегустация в местната пивоварна;
 • фермерски пазар;
 • уелнес и спа;

 

Забележка: Ако сте избрали един от нашите аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг, попитайте Вашия гид за лични впечатления и препоръки! Ако ли пък имате специфични интереси относно или извън гореизброените възможности, пишете ни предварително на адрес travel@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук.

Хотели, къщи и апартаменти

В Хохцилертал предлагаме хотели, къщи за гости и апартаменти. Препоръчаме Ви да резервирате Вашето настаняване в пакет с лифт карта и да се възползвате от нашите пакетни цени!

 • Лифт карти:
  Обща ценова информация ще намерите тук, а карта на ски зоната разгледайте тук.
 • Всички настанявания в Хохцилертал (Австрия):
  Вижте пълния списък с хотели, апартаменти и къщи за гости тук!
 • Нашите хотели в Хохцилертал (Австрия):
  Вижте най-добрите предложения за настаняване в хотели тук!
 • Нашите апартаменти в Хохцилертал (Австрия):
  Вижте най-добрите предложения за настаняване в апартаменти тук!
 • Нашите къщи в Хохцилертал (Австрия):
  Вижте най-добрите предложения за настаняване в къщи за гости тук!

Ваканция с включен ски гайдинг

Двете ски зони Хохцилертал и Хохфюген се представят като една голяма обединена ски зона. Както в повечето големи ски зони в Алпите, и в Заалбах Ви предлагаме цялостни аранжименти за зимна ваканция. Те включват настаняване, лифт карта и ски гайдинг. Основните им предимства са гаранцията за най-добра цена, спестеното време и възможността да се срещнете с нашия представител (ски гид) на място. Освен стандартен (полудневен) ски гайдинг, в Хохцилертал предлагаме и ски гайдинг в разширен вариант. Той ще Ви отведе и в други ски зони, и то без никакво оскъпяване на лифт картата (важи за сезон Зима 2022-23).

Ако проявявате интерес, разгледайте офертите или ни пишете на адрес travel@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук.

Пътуване с бус или автобус

Най-често нашите гости предпочитат да пътуват до Алпите със собствен транспорт. Ако обаче нямате такава възможност и представлявате група от минимум 8 души, моля пишете ни на адрес booking@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук. Ще Ви предложим да наемем за Вас бус или автобус със съответния брой места, а при необходимост и с ремарке за екипировката.

8 – 12 души

13 – 50 души

транспорт на екипировка

по запитване

Пътуване със самолет

Като алтернатива на наземния (автомобилен или автобусен) транспорт, бихте могли да планирате пътуване до Алпите със самолет. Ако проявявате интерес към чартърен полет с удобно разписание, моля пишете ни на адрес ski.pass@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук, като посочите брой хора и предпочитано летище – София, Варна, Бургас или Пловдив.
Конкретната цена и осъществяването на полета зависят от броя на заинтересованите, и в този контекст предложението е насочено предимно към по-големи групи, клубове, фирмени колективи и други. След потвърждаване на полета и до запълване на местата, от тази възможност биха могли да се възползват и индивидуални гости, така че не се колебайте да ни изпращате Вашите запитвания!

от София

от Варна

от Бургас

от Пловдив

Нашите гости за нас

Коментари за вече отминали програми в Алпите можете да прочетете в рубриките за отзиви на нашия сайт, в Гугъл и на специализираната ни страница във фейсбук Ski Plus.
Като се възползвате от услугите и продуктите ни, Вие подкрепяте дейността ни като независим специализиран туроператор.

Поглед отвътре

„Туризъм се прави от хора за хора!” е основният принцип в дейността ни още от самото начало през 2009-а година. От тогава и до сега оставаме верни на себе си – предлагаме пътешествия до специално подбрани дестинации, които разработваме с много любов и с още повече познания за местните специфики – „с поглед отвътре”! Що се отнася до предлаганите ски зони в Алпите, бъдете сигурни, че сме ги проучили изключително щателно, а отзивите на нашите гости са едновременно доказателство и оценка за работата ни.
Благодарим Ви за доверието и до скоро!

Съдържащите се в тази публикация текстове* и снимки представляват авторски разработки. Моля отнасяйте се с уважение към труда на техните създатели и потърсете разрешение ако желаете да ги копирате или да използвате друг способ за възпроизвеждане на съдържание.

Въпросите за авторското право и интелектуалната собственост са уредени както в националните законодателства на страните-членки, така и в законодателството на Европейския съюз.

© www.schultz.at
© Andi Frank
© Kraiger Walter
© Wörgötter&friends
© FotoEberharter
© www.travel-plus.net
* Travel Plus – специализиран туроператор
* Травел Адвайзърс – ТО & TA
* Пилгрим БГ – ТО & TA

ТОП ОФЕРТА

Ски в Заалбах, Австрия - SA22AL19VAFH82ALI
Ski & Board

Къща за 10 – 12 души, с пет спални и пет бани

Отлична локация на 3 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с практично обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24

Отзиви

Милена Желязкова
Ходили сме в Австрия пет пъти: на различни места и без да имаме помощ или водач на място. Мога да ви кажа, че няма нищо общо. Този път беше мнооого по-добре: спане на супер място, карти на минимални цени (има много отстъпки, но ник…    прочети повече

 

Росен Иванов
И когато си мислех, че Доломитите са най-най…, оказа се, че ски ваканциите в Австрия са не по-малко добри и интересни! Супер е, че успявахме да пудрим и там, където на пръв поглед нямаше много пудра… 😉 А нашият гид ни пращаше на п…    прочети повече
ОЩЕ ОТЗИВИ
Ваканции, лифт карти, ски гайдинг, настаняване в хотели и апартаменти

Ски и сноуборд в Заалбах

Ски в Заалбах, Австрия - SA 22AL19 HAHZ84ALI
Ski In–Ski Out

Хотел 4* на пистите, със стаи за 2 – 4 души, HB

Перфектна локация, на самите писти в Заалбах-Хинтерглем, със закуска и вечеря (HB)
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA22AL19HAFW81HMI.10P
Ski & Board

Апартаменти с три спални за 8 – 10 души

Отлична локация на 2 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA22AL19VAFH82ALI
Ski & Board

Къща за 10 – 12 души, с пет спални и пет бани

Отлична локация на 3 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с практично обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Хохфилцен, Австрия - BU22CH19HAFH81BEUO
Ski & Board

Къща за 9 души, с пет спални и две бани

Стратегическа локация на 9 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с обширна панорама
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Хотели, апартаменти и къщи за гости

ПОДБРАНИ МЕСТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ В АВСТРИЯ

Ски в Зьолден, Австрия - SO 22EL19 LAHZ81ZHA
Ski & Board

Хотел 3* със стаи за 2 – 4 души, HB

Много добра локация на 13 км от ски зона Зьолден, със закуска и вечеря (HB)
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA22AL19HAFW81HMI.8P
Ski & Board

Апартаменти с три спални за 6 – 8 души

Отлична локация на 2 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA22AL19HAFW81HMI.10PS
Ski & Board

Апартаменти с три спални за 8 – 10 души + сауна

Отлична локация на 2 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA22AL19HAFW81HMI.10P
Ski & Board

Апартаменти с три спални за 8 – 10 души

Отлична локация на 2 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA22AL19VAFH82ALI
Ski & Board

Къща за 10 – 12 души, с пет спални и пет бани

Отлична локация на 3 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с практично обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Хохфилцен, Австрия - BU22CH19HAFH81BEUO
Ski & Board

Къща за 9 души, с пет спални и две бани

Стратегическа локация на 9 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с обширна панорама
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Леоганг, Австрия - SA22AL19LAFW83KUE.N
Ski & Board

Апартаменти с две спални за 4 – 6 души

Удобна локация на 4 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с висококачествено обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Зьолден, Австрия - SO 22EL19 LAFH82JOA
Ski & Board

Къща за 12 (20) души, с 4 (6) спални и 2+2 бани

Удобна локация на 9 км от ски зона Зьолден, с практично обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA 22AL19 HAHZ84ALI
Ski In–Ski Out

Хотел 4* на пистите, със стаи за 2 – 4 души, HB

Перфектна локация, на самите писти в Заалбах-Хинтерглем, със закуска и вечеря (HB)
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA 22AL19 LAFW85HIE.4P
Ski & Board

Апартаменти за 2 – 4 души с отлична локация

На 2.5 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с оптимално съотношение цена-качество
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA 22AL19 LAFW85HIE.6P
Ski & Board

Апартаменти за 4 – 6 души с отлична локация

На 2.5 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с оптимално съотношение цена-качество
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA 22AL19 SAHZ86AUA
Ski & Board

Хотел 3*, отлична локация, със стаи за 2 – 4 души, HB

Оптимално съотношение цена-качество, на 600 м от ски зоната на Заалбах, със закуска и вечеря (HB)
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - FI 22EB19 FAFW82AFI.14P
Ski & Board

Апартаменти с четири спални и три бани, за 10 – 14 души

Отлична локация на 2.5 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - FI 22EB19 FAFW82AFI.8PS
Ski & Board

Апартаменти за 6 – 8 души с отлична локация

Централна локация на 2.5 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - FI 22EB19 FAFW82AFI.4PS
Ski & Board

Апартаменти за 2 – 4 души с отлична локация

Централна локация на 2.5 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - BU 22CH19 HAHZ82EDO
Ski & Board

Хотел 3*, със стаи за 2 – 4 души, HB

Оптимално съотношение цена-качество, на 6 км от ски зоната на Заалбах, със закуска и вечеря (HB)
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - FI 22EB19 FAFW83HOI.10P
Ski & Board

Апартаменти с три спални за 8 – 10 души

Централна локация на 3 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - FI 22EB19 FAFW84BKI.5P
Ski & Board

Апартаменти с две спални за 3 – 5 души

Удобна локация на 4 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с практично обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - FI 22EB19 FAFW84BKI.3P
Ski & Board

Апартаменти за 2 – 3 души с удобна локация

На 4 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с обзавеждане в алпийски стил
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Зьолден, Австрия - SO 22EL19 SAFW83PAO.4P
Ski & Board

Апартаменти за 2 – 4 души с отлична локация

Само на 600 м от ски зона Зьолден, с модерно обзавеждане и чудесна панорама
Австрийски Алпи
Зима 23-24