На ски в Австрия

Заалбах

Ски и сноуборд ваканция в Австрия

Обмисляте ли да отидете на ски в Австрия и по-конкретно в Заалбах? Ако да, тази статия е точно за Вас! Без значение дали карате ски или сноуборд, или ще потърсите алтернативни снежни забавления, една зимна ваканция в Австрийските Алпи ще отговори на всички Ваши желания.
Заалбах е сред най-известните ски зони в Австрия, а ние самите я посещаваме всяка зима. Познаваме района в най-големи детайли и сме убедени, че тази страница ще Ви бъде изключително полезна при избора на дестинация за Вашата зимна почивка. Ако обаче при пътуването и престоя Ви в Заалбах Ви направят впечатление допълнения и новости, пишете ни! Ще се радваме да споделим Вашия опит от ски ваканцията в Заалбах с други любители на ските и сноуборда.

Кратка характеристика – ски в Заалбах

Заалбах е сред мега ски зоните в Австрийските Алпи, а пълното ѝ наименование е Скициркус Заалбах Хинтерглем Леоганг Фийбербрун. На практика представлява обединение от четири отлично свързани помежду си ски зони и е разположена едновременно в Залцбургер Ланд и в Тирол. Тук Ви очакват 70 съоръжения (сред тях многобройни ултра модерни кабинкови и седалкови лифтове), маркирани писти с обща дължина от 270 километра, безкрайни възможности за фрирайд, три фън парка, сноу крос трасета, специализирани отсечки за скоростно спускане, за паралелен слалом и гигантски слалом, ski-movies, писти за шейни и какво ли още не!

Ако харесвате да карате ски и сноуборд в Алпите, в никакъв случай не бива да пропускате да го направите (и) в Заалбах! Дори вече да имате любима ски зона от предишна ски ваканция в Алпите, включете Заалбах в „късата листа” с дестинации, които трябва да посетите! Сигурни сме, че както всички наши гости до момента, и Вие ще искате да повторите и потретите…
Ако ли пък сте от щастливците, на които тепърва предстои да направят своя алпийски прощъпулник, нашият приятелски съвет е да обмислите добре своя избор! Може би е по-разумно Заалбах (Скициркус Заалбах Хинтерглем Леоганг Фийбербрун) да бъде мястото за някоя от следващите Ви ваканции в Алпите, за да избегнете този своего рода културен шок… А той би бил доста вероятен ако попаднете неподготвени в прегръдката на тази мега ски зона, която иначе съвсем добронамерено ще се опита да Ви „задуши” с цялата си любов, многообразие и безкрайност.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Нашата оценка за ски зона Заалбах в Австрийските Алпи се базира на следните наблюдения:

 • съотношение цена-качество – отлично;
 • близост до България – добра;
 • снежна сигурност – много добра;
 • големина на ски зоната – отличнa;
 • разнообразие на писти и маршрути – отлично;
 • възможности за фрирайд – много добри;
 • лифтове и влекове – отлични;
 • свързаност с други ски зони / свързаност между съставните ски зони – отлична;
 • гледки и пейзажи – отлични;
 • „страна и хора” (опознаване на местни порядки) – много добри;
 • турове със снегоходки, ски бягане, кънки, алпийски кърлинг – много добри;
 • спа и балнеология, водни забавления – добри;

На ски в Заалбах с автомобил

Разстоянието от София до Заалбах е 1206 километра, а според Виа Мишлен се изминава за 12 часа и половина. Разстоянието от Пловдив до Заалбах е 1359 км, от Плевен – 1370 км, от Велико Търново – 1428 км, от Стара Загора – 1439 км, от Бургас – 1599 км и т.н.
Веднъж пристигнали на място, в радиус от само 5 километра от ски зоната ще намерите както бензиностанция, така и зарядна станция за електрически и хибридни автомобили.

1206 км

12 часа 30 мин

бензиностанция

зарядна станция

Начини за пътуване до Заалбах

Ако обмисляте да пътувате до Заалбах със собствен транспорт и в рамките само на един ден, би било добре да имате поне двама равностойни шофьори, които да се редуват. Бихте могли, разбира се, да разделите пътуването на две – с междинна нощувка по маршрута. И в двата случая обаче имайте предвид, че пътните условия през зимата са по-трудно предвидими и затова Ви съветваме да не пропускате да се оборудвате с вериги за сняг!

Ако нямате възможност да осъществите пътуването си със собствен транспорт и представлявате група от минимум 8 души, моля пишете ни на адрес booking@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук. Ще Ви предложим да наемем за Вас бус или автобус със съответния брой места, а при необходимост и с ремарке за екипировката.

Като алтернатива на наземния (автомобилен или автобусен) транспорт, бихте могли да предпочетете по-бързия и удобен вариант за пътуване със самолет.

Маркирани писти и маршрути

Общата дължина на пистите в Заалбах е 270 километра, а при подходящи снежни условия на много места в ски зоната се обозначават маршрути за фрирайд.
Характерни за Заалбах са широките писти със значителна дължина, а степента на трудност варира от ниска и средна до висока и екстремна. Затова тук с удоволствие карат скиори и сноубордисти на всички нива – от начинаещи до напреднали и експерти. Най-дългата ски писта е с дължина 7 км (!!!) и денивелация 1077 метра! За отбелязване е интересната топография на релефа, която предопределя експозицията на пистите. Доминират северната и южната, а останалите експозиции отсъстват почти изцяло.
Цялото пистово многообразие може да бъде условно разделено в три категории – „сини”, „червени” и „черни” писти. Към тях добавяме маркираните маршрути за фрирайд, които се означават с оранжев или червен ромб.

    140 км сини писти

    112 км червени писти

    18 км черни писти

     маршрути за фрирайд

 

Категории и съпоставимост с България

Важно е да се отбележи, че за разлика от България, в Австрия категорията на зелените писти не съществува. Така, познатите у нас зелени и сини писти тук са обединени в една категория – тази на сините писти. Обикновено в нея попадат и така наречените ски пътища. Освен в Австрия, по този начин се класифицират пистите в Италия, Швейцария, Германия, Словения, Лихтенщайн и т.н. Макар и условно, може да се приеме, че категориите червени и черни писти в гореизброените държави съвпадат със съответните категории в България.

Ниска до средна трудност

Средна до висока трудност

Висока до екстремна трудност

Маршрути за фрирайд

Равнопоставеност между ски и сноуборд

Заалбах е от така наречените универсални ски зони. В тях скиорите и сноубордистите са абсолютно равнопоставени, т.е. имат еднакво право да ползват както лифтовете и влековете, така и пистите, маршрутите за фрирайд, фън парковете, трасетата за сноу крос и всичко останало, което се счита за част от „инфраструктурата за общо ползване”.

 

Забележка: Както в повечето големи ски зони в Алпите, и в Заалбах предлагаме цялостни аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг.

Модерни съоръжения и снежни атракции

Макар пистите да остават най-важната характеристика на ски зоните, те далеч не са единствената такава.

Инфраструктурата за ски и сноуборд в Заалбах включва 70 модерни съоръжения – лифтове и влекове (в това число 29 (!) кабинкови и многобройни седалкови лифтове), ски пътеки, обезопасени отсечки за измерване на скоростта, за гигантски слалом, за паралелен слалом, фън слоуп (с тунели, скокове, вълни и „снеговъртежи”), три фън парка, писти за шейни, за сноу тюбинг, тематични писти, фрирайд парк, сноу трейлс, ski movies и т.н.
Заалбах, подобно на Кицбюел, разполага с едни от най-модерните съоръжения, като по този показател е много вероятно да се нарежда в световния Топ 5! Най-забележителното е, че всеки новоинсталиран кабинков или седалков лифт неизменно е последна дума на техниката, а удобствата отчасти дори надвишават нуждите на скиорите и сноубордистите: ергономични седалки от естествена кожа, WiFi, дизайнерски цветови решения и т.н. Тук изглежда съвсем в реда на нещата седалковите лифтове да бъдат с подгряване и да разполагат със защитен купол тип „шлем”. А колко са ски зоните в света, където с подгряване на седалките са оборудвани и повечето кабинкови лифтове?!?

модерни съоръжения

снежни атракции

грижа за пистите

ски бус

Home of lässig

Тук е мястото да обърнем внимание и на слогана Home of lässig. Това иначе не много лесно за превеждане двуезично словосъчетание (английски и немски) носи недвусмислено послание: ски зоната е тренди и куул. И разбира се, фън!
По отношение на инфраструктурата това включва всички гореизброени фън елементи, които в Заалбах са на особена почит. Специално отбелязване заслужават първият в Европа фрирайд парк (комбинация от фрирайд и фристайл) и многобройните сноу трейлс, както и гигантският тролей (зип лайн), който позволява да се развият скорости до 130 км/ч. В тази категория попада и така нареченото нощно каране – тук то е популярно както сред скиорите и сноубордистите, така и сред любителите на спусканията с шейни. Последните могат да се възползват от две специализирани осветени писти с дължини от над 3 км.

 

Грижа за пистите и ски бусове

Почти всички писти са оборудвани с инсталации за производство на технически сняг (изкуствено заснежаване), a обработването им се осъществява по най-модерни технологии – в това число със снегоутъпкващи машини с GPS-оборудване, което показва дебелината на снежната покривка.

Инфраструктурата се допълва от платените и безплатните паркинги в близост до основните подходи към ски зоната и безплатните ски бусове (ползване с валидна лифт карта). Разписанията на ски бусовете са съобразени с работното време на ски зоната, а повечето наши гости ги възприемат като удобство и/или ги предпочитат като по-екологичен начин за придвижване.

Оборудване за ски и сноуборд под наем

Ски гардероби ще намерите на много места в ски зоната и в близост до нея. Всички те предлагат разнообразие от марки и модели – ски и сноуборд оборудване за начинаещи, напредващи и напреднали. Оборудването за експертите – скиори и сноубордисти – не е толкова широко застъпено, тъй като последните имат установени предпочитания в тесни граници и, в общия случай, разполагат със собствена екипировка.
Освен за ски и сноуборд, в Заалбах се предлагат уроци, турове и оборудване за ски бягане, ски туринг (пантене), фрирайд и други.

Ако сте избрали един от нашите аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг и имате нужда от наемане на оборудване, пишете ни предварително на адрес booking@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук. Ние ще проверим какви са актуалните оферти и ще Ви препоръчаме най-подходящия вариант.

 

Ски училища

Разбира се, в Заалбах можете да се запишете на ски училище. Както навсякъде в Алпите, и тук избирате между групови или индивидуални уроци, ски или сноуборд, за възрастни и за деца. Цените на курсовете не са ниски и си заслужава да се помисли за урок (уроци) по ски или сноуборд в България, преди да отпътувате за Алпите. Ако имате нужда от препоръка, пишете ни!
В последните няколко години, както на много други места, така и в Заалбах, наблюдаваме трайна тенденция към намаляване относителния дял на желаещите да се обучават и да практикуват сноуборд, за сметка на скиорите. Ако не сте сигурни кой от двата спорта или какъв вид обучение да изберете, пишете ни на адрес travel@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук.

Лифт карти в Австрия

Като правило цените на лифт картите в Австрия не са ниски и Заалбах не прави изключение. Тук обаче цената бързо се релативира, тъй като Заалбах всъщност представлява обединение на четири свързани ски зони – това е така нареченият (Скициркус Заалбах Хинтерглем Леоганг Фийбербрун). В допълнение, лифт картите са валидни в още три зони в региона, в това число Шмитенхьое (Цел ам Зее) и Капрун-Кицщайнхорн. По този начин с една-единствена лифт карта имате достъп до 121 съоръжения и 408 км писти, а съотношението цена-качество е отлично.

Освен това бихме могли да Ви предложим преференциални условия („най-добра цена”) в зависимост от вида и броя на поръчаните лифт карти. Запитвания можете да ни изпращате на адрес ski.pass@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук. За актуални предложения проверявайте в нарочната тема: Лифт карти (Ski Pass).

най-добра цена

доставка на адрес

ски бус

ски гайдинг

Ценоразпис – Зима 2022-23

На сайта на курорта са обявени цените на лифт картите за настоящата година. Ползвайте ги за ориентир при калкулиране на разходите за ваканцията Ви. Обърнете внимание, че цените варират в зависимост от периода на валидност на лифт картите (брой дни), от възрастта на ползвателите им и от сезона. Ето цените на най-купуваните лифт карти от нашите гости:

година на раждане 1 ден 5 дни 6 дни 7 дни
преди 2004 € 59.50 – € 66.00 € 268.00 – € 298.00 € 304.00 – € 338.00 € 331.50 – € 368.00
2007 – 2016 € 29.50 – € 33.00 € 134.00 – € 149.00 € 152.00 – € 169.00 € 165.50 – € 184.00
2004 – 2006 € 44.50 – € 49.50 € 201.00 – € 223.50 € 228.00 – € 253.50 € 248.50 – € 276.00

Придвижване до ски зоната

С валидна лифт карта имате право да ползвате безплатно ски бусовете в района. Разписанията им са оптимизирани спрямо работното време на ски зоната, а повечето наши гости ги възприемат като удобство и/или ги предпочитат като по-екологичен начин за придвижване. Подробности ще откриете в описанието на съответния обект (хотел, къща или апартамент).
Алтернативно на ски бусовете, можете да стигнете до ски зоната с автомобил. В рамките на работното ѝ време паркирането на повечето паркинги е напълно безплатно. Като пример за платен паркинг ще посочим този при кабинковия лифт Райтеркогел. Да оставите автомобила си на него през целия ден ще Ви струва между € 15.00 и € 20.00.

 

Ски ин – ски аут

Някои места за настаняване в Заалбах се намират в непосредствена близост или на пешеходно разстояние от пистите. Подробности ще откриете в описанието на съответния обект (хотел, къща за гости или апартамент), с означение Ski In–Ski Out. Имайте предвид обаче, че такива места в Австрия са значително по-скъпи от съпоставими хотели, къщи и апартаменти в радиус дори на само 4-5 километра от ски зоните.

 

Забележка: Както в повечето големи ски зони в Алпите, и в Заалбах предлагаме цялостни аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг. При желание за участие, моля заявете своевременно Вашите лифт карти!

Стандартен и разширен ски гайдинг

Както в повечето големи ски зони в Алпите, и в Заалбах предлагаме цялостни аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдингguiding (от английски) – водене; guidе – водач, гид. Ски гайдингът най-често представлява полудневно пътешествие на ски в компанията на квалифициран ски гид, който познава в детайли зоната и целия район, и говори местния език (в този случай немски). Освен стандартен (полудневен) ски гайдинг, в Заалбах предлагаме и ски гайдинг в разширен вариант. Той ще Ви отведе и в други ски зони, и то без никакво оскъпяване на лифт картата (важи за сезон Зима 2022-23).

ски гид

писти

фрирайд

‘малки тайни’

Ски гайдинг в Заалбах

Вземайки предвид големината и особено топографията на ски зоната, бихме искали изрично да препоръчаме нашите предложения с включен ски гайдинг. Съобразявайки се с възможностите на участниците, гидът „намира” най-слабо натоварените писти и/или маршрути за фрирайд, и „уцелва” подходящите атмосферни и снежни условия. Често ски гидът притежава правоспособност като ски инструктор и, при желание от страна на гостите, би могъл да даде съвет за подобряване техниката на каране. Макар и с доказана практическа полза, тези съвети не бива да бъдат възприемани като форма на обучение. Обучението изисква повече време и отдаденост, и не е съвместимо с целите на ски гайдинга.

Атмосферата по време на ски гайдинга е приятелска и непринудена. Възползвайте се и питайте за всичко, което Ви интересува: кои са ‘малките тайни’ в ски зоната, къде са най-леките и къде – най-предизвикателните писти, и дали условията са подходящи за фрирайд, какви са личните впечатления и препоръки на Вашия ски гид по отношение на интересни обекти, събития и атракции в околността, кой е любимият му ресторант, бар, чайна или алпийска хижа, и т.н.

 

Ако проявявате интерес към предложения с включен ски гайдинг, разгледайте офертите или ни пишете на адрес travel@travel-plus.net, или със съобщение във фейсбук.
Ако желаете да се възползвате единствено от нашите предложения за настаняване и/или лифт карти, пишете ни на адрес booking@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук.

Обзорна карта – ски в Заалбах

В този раздел публикуваме карта на пистите за ски и сноуборд в Заалбах (Скициркус Заалбах Хинтерглем Леоганг Фийбербрун). На нея се визуализират добре четирите съставни ски зони и връзките помежду им.
Картата представлява добър ориентир, но Ви съветваме да не абсолютизирате информацията в нея. Имайте предвид, че не всички „сини” писти са еднакво „сини”, че не всички „червени” писти са еднакво „червени” и т.н. Тук е мястото да припомним, че за разлика от България, в Австрия категорията на зелените писти не съществува. Така, познатите у нас „зелени” и „сини” писти тук са обединени в една категория – тази на сините писти.

Ски гайдинг в Заалбах

Ако сте избрали един от нашите аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг, ще имате възможност да участвате в полудневно пътешествие на ски. То е водено от квалифициран ски гид, който, съобразявайки се с възможностите на участниците, ще Ви покаже най-подходящите писти и/или маршрути за фрирайд.
Освен стандартния (полудневен) ски гайдинг, в Заалбах предлагаме и ски гайдинг в разширен вариант. Той ще Ви отведе и в други ски зони, и то без никакво оскъпяване на лифт картата (важи за сезон Зима 2022-23). Ако проявявате интерес, пишете ни предварително на адрес travel@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук.

Надморска височина

Максималната надморска височина в обединената ски зона на Заалбах Хинтерглем Леоганг Фийбърбрун е 2096 метра и се намира в сектора на Шатберг Вест (Хинтерглем). В другите три сектора най-високите точки са 2020 мнв, 2019 мнв и 1914 мнв, които височини са типични за Австрия. Тук много от най-известните ски зони са с надморска височина до около 2000 метра и дори по-ниски…! Освен самия Заалбах, примери за такива зони са Кицбюел, Шладминг, Флахау, Цел ам Зее, Фийбербрун, Алпбахтал, Зеефелд, Фюген (Цилертал), Варт-Шрьокен (Арлберг), Крайшберг, Земеринг и т.н. Същото важи и за Гармиш-Партенкирхен и Оберстдорф, които са разположени на границата между Германия и Австрия. Въпреки че не изпъкват с височината си, повечето от тях са изключително популярни дори сред любителите на фрирайд (ски и сноуборд) и са ежегодни домакини на стартове от календара на World Freeride Tour или на други състезания от най-висок калибър.

снежна сигурност

2096 мнв

грижа за пистите

фрирайд

Снежна сигурност – фактори

Обяснението за това привидно противоречие се крие в така наречената снежна сигурност. За нея надморската височина е от важно значение, но в крайна сметка е само един от факторите, които ѝ влияят.
В Заалбах благоприятни в това отношение са също така географското положение и въздушните течения, наличието на „тревна подложка”, фактът, че много от пистите минават през гора, начинът на обработката им, висококвалифицираният персонал и техническите характеристики на машините за снегоутъпкване, и не на последно място, възможността за производство на програмиран сняг (чрез инсталация за изкуствено заснежаване).

Удобство и разумни цени

И ето че стигаме до уютните алпийски ресторанти, чайни и кафетерии, разположени в самата ски зона: повече от шестдесет (!!!) на брой, те предлагат разнообразна храна и напитки – местни специалитети и международна кухня. Към тях спокойно могат да бъдат прибавени и немалко от заведенията в самия курорт, предвид удобните им локации в близост до станциите на кабинковите лифтове. И в едните, и в другите, цените не са много по-различни от тези в заведенията в градовете, а съотношението цена-качество е напълно приемливо.

Повечето заведения са в традиционния за Залцбургските Алпи стил, а други представляват модерно изпълнени проекти. Почти всички разполагат с така наречените тераси – открити пространства с великолепни панорамни гледки за хубавите слънчеви дни. Изборът е огромен и, до известна степен, объркващ! А Заалбах нямаше да бъде толкова lässig и куул, ако не се предлагаха както традиционни ястия, така и изтънчени специалитети и гурме кухня. Тук бихте могли да откриете кулинарни шедьоври като лангуста на скара и сочни телешки стекове, стриди и черен хайвер, дивечово месо и бургундски охлюви, и т.н. Редно е, разбира се, тези ястия да бъдат консумирани в добра компания, с шампанско и реномирани вина!
Guten Appetit und zum Wohle! – Добър апетит и наздраве!

вкусна храна

напитки

уют

в самата ски зона

Предложения и препоръки

Ако сте избрали един от нашите аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг, Вашият гид ще Ви информира за интересни кулинарни предложения и актуални промоции. Попитайте го също какви са личните му впечатления от кулинарната оферта в ски зоната, дали би отличил някой от баровете и дали не би Ви препоръчал да посетите някое хюте!

Заради специфичен хранителен режим или по други причини, някои гости предпочитат да си приготвят предварително храна за деня и да я носят със себе си. Информация за удобни магазини, в които можете да си пазарувате, ще намерите в описанието на съответния обект (къща за гости или апартамент). В общия случай бихме препоръчали висококалорични храни като ядки, сухи плодове, енергийни барчета и т.н. Напомняме също така, че за доброто Ви функционално състояние е важно да бъдете достатъчно хидратирани, и то през целия ден!

Освен да карате ски и сноуборд, в Заалбах можете да се отдадете на още куп зимни удоволствия:

 • да наемете шейна с конски впряг и да направите романтична разходка;
 • да откриете очарованието на полет с балон заедно със семейството или приятелите;
 • да практикувате алпийски кърлинг (изключително забавен и лесен за усвояване спорт);
 • да участвате в пешеходен тур със снегоходки;
 • да се спуснете с шейна по една от петте специализирани писти за шейни в региона;
 • да се спуснете по зип лайн със скорост до 130 км/ч;
 • да вземете урок по ски бягане;
 • да карате кънки и да играете хокей на лед;
 • да пилотирате „болид” по трасето на така наречения Алпин Коустер;
 • да се спуснете по писта за сноу тюбинг;
 • да полетите с парапланер (в тандем с опитен пилот);
 • да летите с хеликоптер над снежните Алпи;
 • да тествате кондицията си по маршрутите за зимен трейл рънинг (trail running);

 

Забележка: Ако сте избрали един от нашите аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг, попитайте Вашия гид за лични впечатления и препоръки!

Местоположение и особености

Заалбах и съседният му Хинтерглем са типичен пример за населени места, които вървят в комплект, най-често по административни причини. Освен Заалбах-Хинтерглем, други познати в България имена са Гармиш-Партенкирхен, Баден-Баден, Обергугл-Хохгургл, Идар-Оберщайн и т.н.
Специално в Заалбах-Хинтерглем тази симбиоза е изключително ползотворна за туристическото развитие на двете някогашни селца. С времето то обхваща цялата долина, а Заалбах-Хинтерглем се разраства все повече. В наши дни представлява ваканционна агломерация, където туризмът е добре работеща индустрия. В основата на това развитие стоят разбирането за необходимостта от постоянна модернизация и непрекъснатата експанзия. Без да разполага нито с природните дадености на Майрхофен, нито с историческата закваска на Кицбюел, Заалбах-Хинтерглем си е извоювал място в най-високата лига на австрийския туризъм. Съвсем неслучайно това е довело до спечелването на две домакинства на световните първенства по ски алпийски дисциплини и на много други състезания от най-висок ранг! Напълно логично, на такова място ще срещнете скиори и сноубордисти от цяла Европа, и не само…! Истина е, че немалка част от тях са почитатели както на белите писти, така и на пословичната апре-ски култура. А второто има своите плюсове, но и някои минуси…

 

Има ли граници експанзията?

Пълното наименование на ски зоната е Скициркус Заалбах Хинтерглем Леоганг Фийбербрун. То създава представа за растежа на ски зоната през годините и обхващането на съседните Леоганг (в Залцбургер Ланд) и Фийбербрун (в Тирол). Скициркус в буквален превод означава „ски цирк”, а авторите на това звучно и многозначително име сигурно са имали предвид както активното забавление по белите писти и в многобройните фън зони, така и всички останали източници на добро настроение: барове, пъбове, музика на живо, кулинарна оферта, шопинг и т.н.

А междувременно експанзията продължава: през Шмитенхьое (Цел ам Зее) и Капрун (Майскогел) към глетчера Кицщайнхорн! Дали растежът има граници и къде са те, ще покаже бъдещето…
За сега увеличаващите се удобства и очевидно успешният маркетинг водят до сериозно засилване на туристопотока. Затова нашата препоръка е да предпочетете ски ваканция в ниския сезон! Тогава не само ще избегнете големите струпвания, но и ще усетите някои традиционни аспекти от живота в тази част на Алпите.

 

Много повече от ски и сноуборд

Повечето наши гости идват в Заалбах за седем дни. Гарантираме Ви обаче, че ако решите да останете две или дори три седмици, при толкова богата туристическа оферта тук нищо няма да Ви липсва! А ако все пак искате да прекарате няколко часа другаде, недалеч от ски зоната ще откриете върволица от спретнати селца и симпатични градчета като Цел ам Зее и Заалфелден.

Ето само част от възможностите, които Ви очакват в Заалбах и региона:

 • Коледни базари, светлинни спектакли и концерти на открито;
 • шествия по повод на местни празници, в това число Карнавални мероприятия;
 • ски състезания и хокейни мачове;
 • музикални сбирки и кулинарни вечери;
 • барове и пъбове с музика на живо и/или DJ;
 • водни и спортни атракции;
 • типични занаятчийски и кулинарни производства, шопинг;
 • фестивали и концерти;
 • разходки по романтични маршрути и вечерно каране на шейни по специално подготвени писти;
 • шоу демонстрации на ски инструктори и ски акробати;
 • посещение в мандра с дегустация на сирена и кашкавали, произведени по традиционна технология;
 • културно-исторически обиколки и посещения;
 • фермерски пазар;
 • уелнес и спа;

 

Забележка: Ако сте избрали един от нашите аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг, попитайте Вашия гид за лични впечатления и препоръки! Ако ли пък имате специфични интереси относно или извън гореизброените възможности, пишете ни предварително на адрес travel@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук.

Хотели, къщи и апартаменти

В Заалбах предлагаме хотели, къщи за гости и апартаменти. Препоръчаме Ви да резервирате Вашето настаняване в пакет с лифт карта и да се възползвате от нашите пакетни цени!

 • Лифт карти:
  Обща ценова информация ще намерите тук, а карта на ски зоната разгледайте тук.
 • Всички настанявания в Заалбах (Австрия):
  Вижте пълния списък с хотели, апартаменти и къщи за гости тук!
 • Нашите хотели в Заалбах (Австрия):
  Вижте най-добрите предложения за настаняване в хотели тук!
 • Нашите апартаменти в Заалбах (Австрия):
  Вижте най-добрите предложения за настаняване в апартаменти тук!
 • Нашите къщи в Заалбах (Австрия):
  Вижте най-добрите предложения за настаняване в къщи за гости тук!

Ваканция с включен ски гайдинг

Както в повечето големи ски зони в Алпите, и в Заалбах Ви предлагаме цялостни аранжименти за зимна ваканция. Те включват настаняване, лифт карта и ски гайдинг. Основните им предимства са гаранцията за най-добра цена, спестеното време и възможността да се срещнете с нашия представител (ски гид) на място. Освен стандартен (полудневен) ски гайдинг, в Заалбах предлагаме и ски гайдинг в разширен вариант. Той ще Ви отведе и в други ски зони, и то без никакво оскъпяване на лифт картата (важи за сезон Зима 2022-23).

Ако проявявате интерес, разгледайте офертите или ни пишете на адрес travel@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук.

Пътуване с бус или автобус

Най-често нашите гости предпочитат да пътуват до Алпите със собствен транспорт. Ако обаче нямате такава възможност и представлявате група от минимум 8 души, моля пишете ни на адрес booking@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук. Ще Ви предложим да наемем за Вас бус или автобус със съответния брой места, а при необходимост и с ремарке за екипировката.

8 – 12 души

13 – 50 души

транспорт на екипировка

по запитване

Пътуване със самолет

Като алтернатива на наземния (автомобилен или автобусен) транспорт, бихте могли да планирате пътуване до Алпите със самолет. Ако проявявате интерес към чартърен полет с удобно разписание, моля пишете ни на адрес ski.pass@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук, като посочите брой хора и предпочитано летище – София, Варна, Бургас или Пловдив.
Конкретната цена и осъществяването на полета зависят от броя на заинтересованите, и в този контекст предложението е насочено предимно към по-големи групи, клубове, фирмени колективи и други. След потвърждаване на полета и до запълване на местата, от тази възможност биха могли да се възползват и индивидуални гости, така че не се колебайте да ни изпращате Вашите запитвания!

от София

от Варна

от Бургас

от Пловдив

Нашите гости за нас

Коментари за вече отминали програми в Алпите можете да прочетете в рубриките за отзиви на нашия сайт, в Гугъл и на специализираната ни страница във фейсбук Ski Plus.
Като се възползвате от услугите и продуктите ни, Вие подкрепяте дейността ни като независим специализиран туроператор.

Поглед отвътре

„Туризъм се прави от хора за хора!” е основният принцип в дейността ни още от самото начало през 2009-а година. От тогава и до сега оставаме верни на себе си – предлагаме пътешествия до специално подбрани дестинации, които разработваме с много любов и с още повече познания за местните специфики – „с поглед отвътре”! Що се отнася до предлаганите ски зони в Алпите, бъдете сигурни, че сме ги проучили изключително щателно, а отзивите на нашите гости са едновременно доказателство и оценка за работата ни.
Благодарим Ви за доверието и до скоро!

Съдържащите се в тази публикация текстове* и снимки представляват авторски разработки. Моля отнасяйте се с уважение към труда на техните създатели и потърсете разрешение ако желаете да ги копирате или да използвате друг способ за възпроизвеждане на съдържание.

Въпросите за авторското право и интелектуалната собственост са уредени както в националните законодателства на страните-членки, така и в законодателството на Европейския съюз.

© saalbach.com, Christian Wöckinger
© saalbach.com, Daniel Roos
© Patrick Steiner
© saalbach.com, Mirja Geh
© saalbach.com, Lukas Pilz
© saalbach.com, Sebastian Marko
© saalbach.com, Erich Spieß
© www.travel-plus.net
* Travel Plus – специализиран туроператор
* Травел Адвайзърс – ТО & TA
* Пилгрим БГ – ТО & TA

ТОП ОФЕРТА

Ски в Заалбах, Австрия - FI 22EB19 FAFW84BKI.5P
Ski & Board

Апартаменти с две спални за 3 – 5 души

Удобна локация на 4 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с практично обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24

Отзиви

Милена Желязкова
Ходили сме в Австрия пет пъти: на различни места и без да имаме помощ или водач на място. Мога да ви кажа, че няма нищо общо. Този път беше мнооого по-добре: спане на супер място, карти на минимални цени (има много отстъпки, но ник…    прочети повече

 

Росен Иванов
И когато си мислех, че Доломитите са най-най…, оказа се, че ски ваканциите в Австрия са не по-малко добри и интересни! Супер е, че успявахме да пудрим и там, където на пръв поглед нямаше много пудра… 😉 А нашият гид ни пращаше на п…    прочети повече
ОЩЕ ОТЗИВИ
Ваканции, лифт карти, ски гайдинг, настаняване в хотели и апартаменти

Ски и сноуборд в Заалбах

Ски в Заалбах, Австрия - SA 22AL19 HAHZ84ALI
Ski In–Ski Out

Хотел 4* на пистите, със стаи за 2 – 4 души, HB

Перфектна локация, на самите писти в Заалбах-Хинтерглем, със закуска и вечеря (HB)
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA22AL19HAFW81HMI.10P
Ski & Board

Апартаменти с три спални за 8 – 10 души

Отлична локация на 2 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA22AL19VAFH82ALI
Ski & Board

Къща за 10 – 12 души, с пет спални и пет бани

Отлична локация на 3 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с практично обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Хохфилцен, Австрия - BU22CH19HAFH81BEUO
Ski & Board

Къща за 9 души, с пет спални и две бани

Стратегическа локация на 9 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с обширна панорама
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Хотели, апартаменти и къщи за гости

ПОДБРАНИ МЕСТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ В АВСТРИЯ

Ски в Зьолден, Австрия - SO 22EL19 LAHZ81ZHA
Ski & Board

Хотел 3* със стаи за 2 – 4 души, HB

Много добра локация на 13 км от ски зона Зьолден, със закуска и вечеря (HB)
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA22AL19HAFW81HMI.8P
Ski & Board

Апартаменти с три спални за 6 – 8 души

Отлична локация на 2 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA22AL19HAFW81HMI.10PS
Ski & Board

Апартаменти с три спални за 8 – 10 души + сауна

Отлична локация на 2 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA22AL19HAFW81HMI.10P
Ski & Board

Апартаменти с три спални за 8 – 10 души

Отлична локация на 2 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA22AL19VAFH82ALI
Ski & Board

Къща за 10 – 12 души, с пет спални и пет бани

Отлична локация на 3 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с практично обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Хохфилцен, Австрия - BU22CH19HAFH81BEUO
Ski & Board

Къща за 9 души, с пет спални и две бани

Стратегическа локация на 9 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с обширна панорама
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Леоганг, Австрия - SA22AL19LAFW83KUE.N
Ski & Board

Апартаменти с две спални за 4 – 6 души

Удобна локация на 4 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с висококачествено обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Зьолден, Австрия - SO 22EL19 LAFH82JOA
Ski & Board

Къща за 12 (20) души, с 4 (6) спални и 2+2 бани

Удобна локация на 9 км от ски зона Зьолден, с практично обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA 22AL19 HAHZ84ALI
Ski In–Ski Out

Хотел 4* на пистите, със стаи за 2 – 4 души, HB

Перфектна локация, на самите писти в Заалбах-Хинтерглем, със закуска и вечеря (HB)
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA 22AL19 LAFW85HIE.4P
Ski & Board

Апартаменти за 2 – 4 души с отлична локация

На 2.5 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с оптимално съотношение цена-качество
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA 22AL19 LAFW85HIE.6P
Ski & Board

Апартаменти за 4 – 6 души с отлична локация

На 2.5 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с оптимално съотношение цена-качество
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA 22AL19 SAHZ86AUA
Ski & Board

Хотел 3*, отлична локация, със стаи за 2 – 4 души, HB

Оптимално съотношение цена-качество, на 600 м от ски зоната на Заалбах, със закуска и вечеря (HB)
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - FI 22EB19 FAFW82AFI.14P
Ski & Board

Апартаменти с четири спални и три бани, за 10 – 14 души

Отлична локация на 2.5 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - FI 22EB19 FAFW82AFI.8PS
Ski & Board

Апартаменти за 6 – 8 души с отлична локация

Централна локация на 2.5 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - FI 22EB19 FAFW82AFI.4PS
Ski & Board

Апартаменти за 2 – 4 души с отлична локация

Централна локация на 2.5 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - BU 22CH19 HAHZ82EDO
Ski & Board

Хотел 3*, със стаи за 2 – 4 души, HB

Оптимално съотношение цена-качество, на 6 км от ски зоната на Заалбах, със закуска и вечеря (HB)
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - FI 22EB19 FAFW83HOI.10P
Ski & Board

Апартаменти с три спални за 8 – 10 души

Централна локация на 3 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - FI 22EB19 FAFW84BKI.5P
Ski & Board

Апартаменти с две спални за 3 – 5 души

Удобна локация на 4 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с практично обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - FI 22EB19 FAFW84BKI.3P
Ski & Board

Апартаменти за 2 – 3 души с удобна локация

На 4 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с обзавеждане в алпийски стил
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Зьолден, Австрия - SO 22EL19 SAFW83PAO.4P
Ski & Board

Апартаменти за 2 – 4 души с отлична локация

Само на 600 м от ски зона Зьолден, с модерно обзавеждане и чудесна панорама
Австрийски Алпи
Зима 23-24