Велотур „Етъра” на Димитровден – специално издание
Велотур Етъра и посещение в музей „Етър”

На 26-ти октомври се отбелязва Димитровден! По повод на празника, при участие в програмата ни „Велотур „Етъра” ще получите своеобразен бонус: ще Ви подарим посещение в музей „Етър”. Там ще Ви очаква тематична беседа за традиционните за Българското Възраждане строителни техники и архитектура. Тя също ще бъде безплатна като в този случай подаръкът идва от Музея. Освен беседата, служителите са подготвили и още една изненада, която на този етап бихме искали да запазим в тайна! Казано с други думи, съвсем не по габровски, на Димитровден ще Ви направим не един, не два, а цели три подаръка! 😉

Програмата Велотур „Етъра” е подходяща както за начинаещи, така и за средно напреднали велосипедисти! Маршрутът води през малки селца в околностите на Габрово и на територията на Природен парк „Българка”. Нейната продължителност е около два часа, а на Димитровден (26.10.2020) ще започне в 11:00 и в 13:30 часа̀. Прогнозата е за изключително приятно време, а преди или след велотура ще бъде осъществено посещението в музей „Етър”.

Димитровден тази година се пада в понеделник и представлява чудесен повод да Ви препоръчаме да пристигнете в Габрово още през уикенда, както и да участвате и в други от нашите активности. Предложенията ни, по дефиниция, са особено подходящи за малки и средно големи групи, а понастоящем броят на участниците е ограничен до десет души, при спазване на противоепидемичните мерки. За нощувка в Габрово и региона ни пишете на адрес booking@travel-plus.net.

Свети Димитър е един от най-почитаните светци в България, наравно със Свети Георги. В миналото именно на Димитровден гурбетчиите и дюлгерите от близки и далечни краища са се завръщали по родните домове, след края на усиления работен и строителен сезон. Тази традиция в наши дни приема формата на професионален празник за строители, архитекти, проектанти, строителни инженери, ковачи и металурзи.