Една специална изложба в Дома на хумора и сатирата
Национална гимназия за приложни изкуство - Трявна

Програмата „Габрово – град в планината” ще се проведе отново между 23.10 и 25.10.2020. Различното този път е, че от рано сме избрали да посетим Дома на хумора и сатирата. А конкретният повод да го направим е изложбата с творби (дипломни работи) на зрелостници в Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа”.
С леко намигване казваме на нашите гости, че по този начин „с един куршум ще убием два заека”. А всъщност програмата „Габрово – град в планината” позволява голяма степен на гъвкавост и възможност за много и различни изживявания в рамките на само два дни. Разбира се, бихте могли да добавите и допълнителни към първоначално предвидените две нощувки, както и да участвате в една или повече от опционалните ни активности. Нашите предложения, по дефиниция, са особено подходящи за малки и средно големи групи, а понастоящем броят на участниците е ограничен до десет души, при спазване на противоепидемичните мерки.
А що се отнася до цитираната по-горе изложба, тя е посветена на 100-годишнината от откриването на училището. Преминало през различни форми на развитие, в наши дни то се явява своеобразен продължител на художествените традиции в Трявна, като обучава талантливи деца от цяла България в три специалности: „Художествена дърворезба“, „Интериорен дизайн“ и „Иконопис“. Изложбата ще гостува в Дома на хумора и сатирата до 6 декември, а освен в рамките на програмата ни „Габрово – град в планината”, можете да я разгледате като посетите Дома на хумора и сатирата.

Снимка: НГПИ „Тревненска школа”

Коментари

Вашият коментар