С влак и пеша в Тревненския Балкан
С влак и пеша в Тревненския Балкан

Пешеходен преход и живописно пътуване с влак

С най-голямо удоволствие Ви представяме нашата програма С влак и пеша в Тревненския Балкан, с начало и край в Трявна. Общата продължителност на тура е около шест часа, а самият преход е с лек профил. Така могат да се включат широк кръг участници, със и без предварителен опит в планината!

Желаете да участвате!? За подробности и записване кликнете върху този линк!

 

От къде тръгваме?

Началото и краят на обиколката са в Трявна. Ако имате нужда от транспорт, моля пишете ни своевременно! Ако предпочитате да пътувате до мястото на срещата със собствен автомобил, ще Ви изпратим точните координати по е-мейл.

Подчертаваме, че преходът е без състезателен характер. Участниците ще се потопят в красотата на Тревненския Балкан без бързане, а приповдигнатата и шарено спортна атмосфера в дните около състезанието Трявна Утра е просто допълнителен бонус.

 

Цена и записване

Таксата за участие е 16 лв, а записването се осъществява с попълване на нарочна регистрационна форма. Таксата включва:

  • подготовка и логистика
  • избор на подходящ маршрут
  • придружител-водач
  • пътуване с влак

 

най-добра цена

подготовка и маршрут

придружител-водач

пътуване с влак

 

Съпътстваща и състезателна програма на Трявна Ултра

На 17.07 и 18.07.2021 турът е част от активностите без състезателен характер към маратона Трявна Ултра. Те са общо двадесет на брой, в пет последователни дни (15.07 – 19.07.2021). Така съпътстващата програма е също толкова интересна, колкото и състезателната, а в много случаи гостите участват и в двете.

Как става това ли!?
Ето един пример: В четвъртък преди състезанието участникът А. А. от Варна се вклюва във воден преход с Каяк през ‘Малкото море’, в петък се тонизира на Вечерен велотур, в събота бяга състезателно, а в неделя разпуска на експедиция С влак и пеша в Тревненския Балкан.
 

 

Пет дни за активности без състезателен характер

Програмата с активности без състезателен характер е за всички, които харесват изживявания на открито. Състои се от общо двадесет предложения – по четири във всеки един от дните между четвъртък (15.07.2021) и понеделник (19.07.2021). Всеки гост може да избере да участва в произволен брой активности, в удобни за него дни.

Разгледайте подробности и се възползвайте от прекрасния повод да прекарате една мини ваканция в Трявна, Балкана и ‘Малкото море’!
 

 

Трявна Ултра – спортното събитие на годината

Международният ултрамаратон (планинско бягане) е най-голямото спортно събитие в Трявна и региона, а тази година се провежда за шести път. Бидейки един от най-популярните в България, маратонът привлича стотици участници. Най-дългата му дистанция е 141 км, а при последното състезание победителят Димитър Маринов я измина за 19 часа и половина.
Ако си мислите, че се майтапим и че да се пробягат 141 км (сто – четиридесет – и – един – километра) в планината е невъзможно, уверете се сами тук.

За Ваше (и наше) успокоение ще споменем и за така наречената къса състезателна дистанция. Тя е с дължина „само” 23 км, а през 2019-та победителите в нея се казват Антония Григорова при жените и Шабан Мустафа при мъжете. Вторият буквално спринтира по трасето и завършва за 1 час 24 минути 15 секунди при средна скорост от 16,4 км/ч.
 

Очакваме Ви! 🙂

 
 
Снимки: Travel Plus – специализиран туроператор