≈ 6 часа
Времетраене
Стара планина
Местонахождение

Цялото разнообразие на Тревненския Балкан в един ден

   • Начало и край: Трявна, Дряново или Велико Търново
   • Всеки понеделник, сряда и неделя – с предварително записване
   • В останалите дни от седмицата: с предварителна заявка
   • Записването се осъществява на адрес travel.plus@abv.bg

 

#

В Тревненския Балкан

Това приключение ще Ви отведе в средновисоката и високата част на Тревненския Балкан – малко познат дял на Стара планина със собствен чар и множество ‘малки тайни’. Активната му част представлява комбинация от пешеходен и велосипеден преход, всеки от тях с продължителност около два часа. Добавете към тях две „вкусни спирки” и още две изненади, и ще получите чудесно екскурзионно меню – най-доброто от Тревненския Балкан!
Освен за индивидуални гости и семейства, тази активност е подходяща за групи или като модул в тийм билдинг програми. А за да бъде приключението наистина уникално, началото е с влак – сравнително кратко пътуване, но усещането е като да отиваш „на края на света”. Трасето преминава през серия от тунели, през участъци с буйна растителност, но и през открити места с чудесна панорама. Пешеходната част пък е изцяло на територията на Природен парк „Българка”, където с мъничко късмет ще зърнете сърни, сръндаци, лисици и много други. Не забравяйте фотоапарат!

 

#

Изисквания и препоръки

Участниците могат да донесат собствен велосипед (маунтин байк) и каска или да заявят ползването на велосипед и каска от организатора (срещу заплащане). Силно препоръчително е да се носят затворени обувки с дебела подметка, както и туристически панталони с дълъг крачол или клин. Добрата физическа форма, както и умения за боравене със спирачки, са предпоставки за успешно участие. Предварителен опит в карането офроуд би бил от полза, но НЕ е задължителен.

#

Дни и място на провеждане

   • Между април и октомври: всеки понеделник, сряда и неделя
   • Тип и времетраене: активност, с продължителност 5:30 до 6 часа
   • Започва в: 9:00 часа̀
   • Начало и край: Трявна, Дряново или Велико Търново

 

#

Допълнителна информация

   • Приемат се заявки и за различни от обявените дни и часове, както и за периода ноември – март.
   • Транспорт: при необходимост от съдействие за транспорт до началната или от крайната точка, моля уведомете своевременно на travel.plus@abv.bg

 

#

Препоръка

Това приключение е подходящо както за индивидуални гости и семейства, така и за малки групи или като модул в тийм билдинг програми (team building). Препоръчваме Ви да участвате и в други активности от програмата, и да останете в нашия красив край два, три или повече дни. Имайте предвид, че програмата на Gabrovo Plus обхваща петдесет и три активности, както и единадесет уикенд програми и експедиции. Освен тях организираме „къстъмизирани” програми, тийм билдинг мероприятия, нощувки, транспорт и други.

 

#

Нощувки

За резервация в хотел или къща за гости ни пишете на адрес booking@travel-plus.net. Ние поддържаме контакти с повечето хотелиери в района и сме запознати с актуалните условия. Ако обаче Вие самите сте харесали хотел или къща за гости, пишете ни, за да направим резервацията именно там! И в двата случая ще Ви предложим настаняване на преференциална цена и/или други предимства или бонуси.

 

#

Записване

Навременното записване спомага за гладката организация, а наличието на достатъчно участници е необходимо условие за провеждане на мероприятието. Записването се осъществява с е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg, с посочване на следните данни:

   • име и фамилия, възраст
   • брой участници
   • телефон и е-мейл за връзка
   • собствен велосипед и каска или от организатора

След потвърждаване на мероприятието за конкретна дата, участниците ще получат допълнителна информация, в това число за начините на плащане, сборния пункт и т.н.

#

Такса участие

Таксата за участие е 32 лв. Участниците могат да донесат собствен велосипед (маунтин байк) и каска или да заявят ползването на велосипед и каска от организатора (срещу заплащане).

 

#

Записване

Навременното записване спомага за гладката организация, а наличието на достатъчно участници е необходимо условие за провеждане на мероприятието. Записването се осъществява с е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg, с посочване на следните данни:

   • име и фамилия, възраст
   • брой участници
   • телефон и е-мейл за връзка
   • собствен велосипед и каска или от организатора

Участниците могат да донесат собствен велосипед (маунтин байк) и каска или да заявят ползването на велосипед и каска от организатора (срещу заплащане). Силно препоръчително е да се носят затворени обувки с дебела подметка. Добрата физическа форма, както и умения за боравене със спирачки, са предпоставки за успешно участие. Предварителен опит в карането офроуд би бил от полза, но НЕ е задължителен.

Навременната заявка на велосипед и каска спомага за гладката организация и се осъществява с е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg, с посочване на следните данни:

 • име и фамилия, възраст
 • височина (в сантиметри)
21.1 Най-доброто от Тревненския Балкан