Какво представляват експедициите?

Мотото на тези програми е Най-доброто от Балкана и ‘Малкото море’! Провеждат се на предварително обявени дати или по запитване, а продължителността им варира между три и шест дни. Освен за индивидуални гости, те са изключително подходящи и за малки до средно големи групи. Концепцията позволява гъвкавост и съобразяване с предпочитанията на участниците. По същността си представляват кратки пътешествия с елементи на изненада, които следват определен маршрут с нощувки на две или повече различни места. Нощува се в семейни хотели (или реновирани хижи) за пълноценна почивка при добър стандарт, а за удобство на участниците багажът се извозва до етапната цел за деня.
И към пешеходните, и към велосипедните експедиции може да бъде добавен воден преход с туристически каяци в спокойни води. За него не се изискват предварителни умения, а възможните локации за провеждането му са красивите язовири в полите на Стара планина.

Пешеходни експедиции

Пешеходните експедиции са подходящи за широк кръг участници. Тяхната продължителност е три или четири дни, а нощувките са в семейни хотели при добър стандарт.

Велосипедни експедиции

Възможни са варианти с различна дължина и степен на трудност. Участието може да се осъществи както със собствен велосипед, така и със заявка на велосипед под наем.

Комбинирани експедиции

Представляват комбинация от тридневна пешеходна или велосипедна програма (експедиция) плюс еднодневен воден преход с туристически каяци в спокойни води.

Комбинирани експедиции (за семейства)

Тези експедиции имат стандартна продължителност от четири дни и следват по-леки маршрути от обичайните. Подходящи са за начинаещи или за семейства с деца над осем години.

Категории

Велосипедни експедиции
Велосипедни експедиции
Пешеходни експедиции
Пешеходни експедиции
Комбинирани експедиции
Комбинирани експедиции