≈ 3 часа
Времетраене
06.10.2023
Дата / Дати
Стара планина
Местонахождение

Природа, история и активности близо до Дряново

 • Начало и край: Дряновски манастир
 • На 22.09.2023 (петък) – с предварително записване
 • На други дати – с предварителна заявка
 • >Записването се осъществява на адрес travel.plus@abv.bg

 

ориентиране

природа

история

оценка 5.0 / 5

 

Край Дряновския манастир

Въоръжени с карта и компас, с това малко приключение ще опознаете един от знаковите манастири в българската история – Дряновския. Ще преминете по маршрут със средна трудност, по който Ви очакват скрити и открити контролни точки, логически задачи, бонус елементи и други.

По-късно ще Ви покажем някои от най-красивите панорамни гледки в района, разположени високо над каньона на река Дряновска. В близост се намира и пещерата „Бачо Киро” – дом на първите Хомо сапиенс в цяла Европа, а ако представлявате група над петнадесет души, пишете ни своевременно, за да организираме специална изненада!

 

Изисквания и препоръки

Добрата физическа форма е предпоставка за успешно участие, без да са необходими предварителни умения. Преди започването на самото ориентиране се провежда кратък инструктаж-обучение.
Силно препоръчително е да се носят затворени обувки с дебела подметка и туристически панталони с дълъг крачол или клин.

Специализирано оборудване

Организаторът предоставя необходимото специализирано оборудване: карти, компаси и контролни знаци. В зависимост от предпочитанията, могат да бъдат подготвени маршрути с различна степен на трудност, да се добавят логически задачи и бонус/малус елементи: водни точки, балони, скрити и открити точки и т.н.
Преди започването на самото ориентиране се провежда кратък инструктаж-обучение.

 

Препоръки

Добрата физическа форма е предпоставка за успешно участие, без да са необходими предварителни умения. Силно препоръчително е да се носят затворени обувки с дебела подметка и туристически панталони с дълъг крачол или клин.

Такса участие

Таксата за участие е 25 лв. Ако представлявате група от над петнадесет души и изберете провеждането на тази активност да бъде със състезателен характер, можем да осигурим времеизмерване, награди и т.н. Таксата включва:

 • подготовка и логистика
 • избор на подходяща локация
 • ползване на специализирано оборудване
 • инструктаж-обучение
 • придружаващ екип

 

най-добра цена

подготовка и трасе

специализирано оборудване

придружаващ екип

 

Записване

Навременното записване спомага за гладката организация, а наличието на достатъчно участници е необходимо условие за провеждане на мероприятието. Записването се осъществява с е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg, с посочване на следните данни:

 • име и фамилия, възраст
 • брой участници
 • телефон и е-мейл за връзка

Препоръка

Това приключение е част както от съпътстващата програма на на Активните дни, така и от нашата стандартна програма с активности през 2023-та година. То е подходящо както за индивидуални гости и семейства, така и за малки групи или като модул в тийм билдинг програми (team building). Препоръчваме Ви да участвате и в други активности от програмата, както и да останете в нашия красив край два, три или повече дни. Имайте предвид, че програмата на Gabrovo Plus обхваща петдесет и три активности, както и единадесет уикенд програми и експедиции. Освен тях организираме „къстъмизирани” програми, тийм билдинг мероприятия, нощувки, транспорт и други.

 

Нощувки

За резервация в хотел или къща за гости ни пишете на адрес booking@travel-plus.net. Ние поддържаме контакти с повечето хотелиери в района и сме запознати с актуалните условия. Ако обаче Вие самите сте харесали хотел или къща за гости, пишете ни, за да направим резервацията именно там! И в двата случая ще Ви предложим настаняване на преференциална цена и/или други предимства или бонуси.

 

53 активности

11 експедиции

хотели

къщи за гости

 

Записване

Навременното записване спомага за гладката организация, а наличието на достатъчно участници е необходимо условие за провеждане на мероприятието. Записването се осъществява с е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg, с посочване на следните данни:

 • име и фамилия, възраст
 • брой участници
 • телефон и е-мейл за връзка

След потвърждаване на мероприятието за конкретната дата (22.09.2023), участниците ще получат допълнителна информация, в това число за начините на плащане, сборния пункт и т.н.

Ориентиране за любители
Ориентиране за любители
Ориентиране за любители
Ориентиране за любители
Ориентиране за любители