≈ 7 часа
Времетраене
14.07.2024
Дата / Дати
Стара планина
Местонахождение

Лек триатлон, без състезателен характер

 • Начало и край: Трявна
 • На 14.07.2024 (неделя) – с предварително записване
 • На други дати – с предварителна заявка
 • Записването се осъществява на адрес travel.plus@abv.bg

 

велотур

пешеходен преход

плуване

оценка 5.0 / 5

 

Описание

Предизвикваме Ви да участвате в този лек триатлон без състезателен характер, който обаче изисква предварителни умения не в една или две, а в цели три дисциплини: колоездене (20 км), ходене (12 км) и плуване (0.5 до 1 км). На ключово място по маршрута е предвидена вкусна спирка – кулинарен и подкрепителен пункт.

Този тур се предлага в рамките на съпътстващата програма на Трявна Ултра – най-голямото спортно събитие за годината, като при наличие на необходимия минимален брой участници може да бъде организиран и на други дати! За разлика от състезателните дистанции, които са изцяло пешеходни, тук обаче става въпрос за любителски триатлон без състезателен характер! Плуването ще се проведе в открит 50 метров басейн, a участниците имат право на така наречения drop bag (бански, хавлия, чехли…)

 

Изисквания и препоръки

Участниците могат да донесат собствен велосипед (маунтин байк) и каска или да заявят ползването на велосипед и каска от организатора (срещу заплащане). Добрата физическа форма, както и умения за боравене със спирачки, са предпоставки за успешно участие. Предварителен опит в карането офроуд би бил от полза, но НЕ е задължителен. Силно препоръчително е да се носят затворени обувки с дебела подметка и туристически панталони с дълъг крачол или клин.

Такса участие

Таксата за участие е 40 лв. Участниците могат да донесат собствен велосипед (маунтин байк) и каска или да заявят ползването на велосипед и каска от организатора (срещу заплащане). Таксата включва:

 • подготовка и логистика
 • избор на подходящ маршрут
 • транспорт на велосипедите
 • входна такса – открит 50 м басейн
 • придружаващ екип
 • „вкусна спирка”

 

най-добра цена

подготовка и маршрут

велосипеден транспорт

открит басейн

придружаващ екип

вкусна спирка

 

Записване

Навременното записване спомага за гладката организация, а наличието на достатъчно участници е необходимо условие за провеждане на мероприятието. Записването се осъществява с е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg, с посочване на следните данни:

 • име и фамилия, възраст
 • брой участници
 • телефон и е-мейл за връзка
 • собствен велосипед и каска или от организатора

Велосипед и каска

Участниците могат да донесат собствен велосипед (маунтин байк) и каска или да заявят ползването на велосипед и каска от организатора. При заявяване на велосипед и каска от организатора таксата за участие е 40 лв. Навременната заявка на велосипед и каска спомага за гладката организация, и се осъществява с е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg, с посочване на следните данни:

 • име и фамилия, възраст
 • височина (в сантиметри)

 

За успешно участие

Предпоставка за успешно участие са добрата физическа форма и умения за боравене със спирачки. Предварителен опит в карането офроуд би бил от полза, но НЕ е задължителен. Силно препоръчително е да се носят затворени обувки с дебела подметка и туристически панталони с дълъг крачол или клин.

Препоръка

Това приключение е част както от съпътстващата програма на Трявна Ултра, така и от нашата стандартна програма с активности през 2024-та година. То е подходящо както за индивидуални гости и семейства, така и за малки групи или като модул в тийм билдинг програми (team building). Препоръчваме Ви да участвате и в други активности от програмата, както и да останете в нашия красив край два, три или повече дни. Имайте предвид, че програмата на Gabrovo Plus обхваща петдесет и три активности, както и единадесет уикенд програми и експедиции. Освен тях организираме „къстъмизирани” програми, тийм билдинг мероприятия, нощувки, транспорт и други.

 

Нощувки

За резервация в хотел или къща за гости ни пишете на адрес booking@travel-plus.net. Ние поддържаме контакти с повечето хотелиери в района и сме запознати с актуалните условия. Ако обаче Вие самите сте харесали хотел или къща за гости, пишете ни, за да направим резервацията именно там! И в двата случая ще Ви предложим настаняване на преференциална цена и/или други предимства или бонуси.

 

53 активности

11 експедиции

хотели

къщи за гости

 

Записване

Навременното записване спомага за гладката организация, а наличието на достатъчно участници е необходимо условие за провеждане на мероприятието. Записването се осъществява с е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg, с посочване на следните данни:

 • име и фамилия, възраст
 • брой участници
 • телефон и е-мейл за връзка
 • собствен велосипед и каска или от организатора

След потвърждаване на мероприятието за конкретната дата (14.07.2024), участниците ще получат допълнителна информация, в това число за начините на плащане, сборния пункт и т.н.

Триатлон за любители
Триатлон за любители
Триатлон за любители
Триатлон за любители
Триатлон за любители