≈ 2-3 дни
Времетраене
13.10 – 15.10.2023
Дата / Дати
Стара планина
Местонахождение

3 дни и 2 нощувки в Габровския Балкан, с лека активност

 • Настаняване в хотел Географски център
 • Лек пешеходен или лек велосипеден преход – по избор
 • Свободно време – за релакс или допълнителни активности
 • За индивидуални гости – на предварително обявени дати
 • За групи – в произволни два или три последователни дни, целогодишно

 

2 нощувки

лек преход

Географски център

оценка 5.0 / 5

 

Габровският Балкан – място за приключения и релакс

Прекарайте два или три безгрижни дни в Централния Балкан! Участвайте в тази достъпна програма с включен лек пешеходен или лек велосипеден преход (по избор)! През останалото време самите Вие ще решите дали да се запишете за допълнителни активности или просто да релаксирате.

 

За кого е това предложение

Програмата е за всички, които харесват активности на открито. Достатъчно е участниците да бъдат в нормална физическа форма, без да има каквито и да било изисквания за предварителни умения или опит.
Ако предпочетете варианта с лек пешеходен преход, помислете единствено за подходящо облекло и удобни затворени обувки с дебела подметка! Ако предпочетете лек велосипеден преход, но нямате възможност да донесете собствени велосипед и каска, заявете това още при записването си! Така ние ще можем да Ви съдействаме за наемане на подходящ велосипед и каска на място.

Освен за индивидуални гости, програмата е подходяща за малки до средно големи групи. За групи може да бъде проведена на удобни за тях дати – в произволни два или три последователни дни през цялата година. При интерес може да бъде удължена до четири или петдневна програма, с или без включване на допълнителни активности.

 

Местността Узана – в центъра на България

Разположена в географския център на България, местността Узана се намира само на 20 км от Габрово и на три до четири часа от повечето основни градове в страната. Ако не ползвате автомобил, можете да пътувате до Габрово с автобусен или железопътен транспорт, а ние ще Ви посрещнем при пристигането Ви.
 

Узана

Стара планина

Географски център

пакетна цена

 

Хотел Географски център

Хотел „Географски център” е предпочитаният избор на нашите гости както за тази, така и за много други програми. Предлага настаняване в двойни и тройни стаи, и в апартаменти, и има общ капацитет от 30 легла.

Двойните стаи предлагат чудесна гледка, самостоятелна баня/WC с основните тоалетни принадлежности, телевизор и Wi-Fi интернет.
Тройните стаи са най-много на брой и предлагат чудесна гледка, самостоятелна баня/WC с основните тоалетни принадлежности, малък кът за сядане, телевизор и Wi-Fi интернет.
Апартаментите са предпочитани от семействата с деца и предлагат чудесна гледка, самостоятелна баня/WC с основните тоалетни принадлежности, малък кът за сядане, телевизор и Wi-Fi интернет.
Във всички помещения може да бъде поставена бебешка кошара (моля изпратете запитване).

На разположение на гостите на хотела са също така ресторант с капацитет от 50 места, уютен кът с камина, малка конферентна зала, открит паркинг и лятна тераса.
Срещу допълнително заплащане можете да ползвате финландска сауна и да участвате в програмата с активности на открито: велосипедни, пешеходни и комбинирани преходи и разходки, каякинг, ориентиране, ботанически турове и т.н., а през зимата – преходи със снегоходки, ски туринг и ски училище. Отстъпки за групи.

Активната част от програмата

Изберете да участвате в лек пешеходен или в лек велосипеден преход и заявете избора си още при записването. Максималната продължителност на преходите е четири до пет часа, а маршрутите са с ниска до средна трудност.
Централният Балкан e нашият дом. Тук ние познаваме цялото безкрайно разнообразие от пътчета и пътеки, сред които да изберем най-подходящите за съответната група и ден. Нещо повече – бихме могли да планираме маршрут, който да позволява на по-малко тренираните да завършат прехода след 2-2.5 часа, а на останалите в групата да покрият пълната му дължина до 4.5-5 часа.

 

Велосипеди

Ако изберете да участвате в лек велосипеден преход, но нямате възможност да донесете собствен велосипед и каска, заявете това още при записването си! Ще се свържем своевременно с Вас и ще Ви съдействаме за наемане на подходящ велосипед и каска на място.

 

Още много възможности

През останалото време, самите Вие ще решите дали да участвате в допълнителни активности или просто да релаксирате. А ние ще бъдем на Ваше разположение за въпроси и ще Ви дадем информация за актуални събития в региона.

Такса участие

Таксата може да варира в зависимост от избора на опционални активности и/или допълнителни нощувки, както и в зависимост от предпочетения период – силен или слаб сезон, уикенд или делнични дни и т.н. При семейства с деца таксата зависи и от вида на помещението – апартамент, двойна или тройна стая и т.н. Таксата за основния пакет (при две нощувки) обичайно варира между 95 лв и 120 лв и включва:

 • две нощувки със закуски
 • лек пешеходен или лек велосипеден преход
 • подготовка и логистика
 • избор на подходящ маршрут
 • местен водач
 • „вкусна спирка” или посещение на музеен обект
 • цялостна организация на престоя

Забележка: Цените са валидни при настаняване в двойни и тройни стаи, и в апартаменти. Ако предпочитате настаняване в индивидуални стаи, пишете ни своевременно на travel.plus@abv.bg

 

най-добра цена

2 нощувки

Географски център

лек преход

местен водач

вкусна спирка

 

Деца

 • Минималната възраст за участие е 7 години.
 • Деца на възраст от 7 до 18 години могат да участват само в присъствието на участващ родител или настойник.

 

Записване

Навременното записване спомага за гладката организация, а наличието на достатъчно участници е необходимо условие за провеждане на мероприятието. Записването се осъществява с е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg, с посочване на следните данни:

 • име и фамилия, възраст
 • брой участници
 • телефон и е-мейл за връзка
 • преход – пешеходен или велосипеден
 • интерес към опционалните активности (да/не) и към коя от тях

Допълнителни активности

На всички, които желаят престоят им в Габровския Балкан да бъде още по-разнообразен и запомнящ се, предлагаме да участват в нашите опционални активности – в допълнение към основната програма и срещу допълнително заплащане. Имайте предвид, че местата в тях са ограничени, а резервациите се потвърждават по реда на тяхното пристигане! Необходимо условие за провеждане е наличието на достатъчно участници.

 

каякинг
велотурове
ориентиране
пешеходни преходи
вкусни спирки
малки тайни
 

Допълнителни нощувки

Ако желаете да пристигнете по-рано и/или да останете в хотел „Географски център” след края на програмата, пишете ни! Така ще можете да участвате в посочените по-горе активности или просто да прекарате повече време в нашия красив край.

Хотел „Географски център” е предпочитаният избор на нашите гости както за тази, така и за много други програми. Ако обаче желаете да продължите престоя си в региона в друга локация, пишете ни! Ние поддържаме контакти с повечето хотелиери в Габрово, Трявна и Балкана, и освен че сме запознати с актуалните условия, бихме могли да Ви предложим настаняване на преференциална цена, и/или други предимства или бонуси.

Дати

Отворени за записвания са следните дати:

 • 11.08 – 13.08.2023
 • 13.08 – 15.08.2023
 • 01.09 – 03.09.2023
 • 03.09 – 05.09.2023
 • 22.09 – 24.09.2023
 • 24.09 – 26.09.2023
 • 13.10 – 15.10.2023
 • 15.10 – 17.10.2023

 

Допълнителни възможности

Програмата е подходяща както за индивидуални гости, така и за малки до средно големи групи. Освен на горепосочените дати, тя може да бъде проведена в произволни два или три последователни дни през цялата година. При интерес може да бъде удължена до четири или петдневна програма.
 

индивидуални гости

групи

гъвкави дати

навременно записване

 

Записване

Навременното записване спомага за гладката организация, а наличието на достатъчно участници е необходимо условие за провеждане на мероприятието. Записването се осъществява с е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg, с посочване на следните данни:

 • име и фамилия, възраст
 • брой участници
 • телефон и е-мейл за връзка
 • преход – пешеходен или велосипеден
 • интерес към опционалните активности (да/не) и към коя от тях

След потвърждаване на мероприятието за конкретни дати, участниците ще получат допълнителна информация, в това число упътвания за подходящо облекло и обувки, сборен пункт (място и час), начин на плащане и т.н.

Уикенд в Габрово и Балкана
Уикенд в Габрово и Балкана
Уикенд в Габрово и Балкана
Уикенд в Габрово и Балкана
Уикенд в Габрово и Балкана
Уикенд в Габрово и Балкана
Уикенд в Габрово и Балкана
Уикенд в Габрово и Балкана
Уикенд в Габрово и Балкана
хотел Географски център - апартамент
хотел Географски център - двойна стая
хотел Географски център - тройна стая
хотел Географски център - баня
хотел Географски център - ресторант
хотел Географски център - библиотека
хотел Географски център - сауна
хотел Географски център - финландска сауна