Χιονοδρομία στην Αυστρία

Bad Kleinkirchheim

Διακοπές σκι και snowboard στην Αυστρία

Σκέφτεστε να κάνετε σκι στην Αυστρία και συγκεκριμένα στο Bad Kleinkirchheim; Αν ναι, αυτό το άρθρο είναι ακριβώς για εσάς! Είτε κάνετε σκι ή snowboard, είτε αναζητάτε εναλλακτική διασκέδαση στο χιόνι, οι χειμερινές διακοπές στις Αυστριακές Άλπεις θα ικανοποιήσουν όλες τις επιθυμίες σας.
Το Bad Kleinkirchheim δεν είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα χιονοδρομικά κέντρα της Αυστρίας, το οποίο στην πραγματικότητα είναι περισσότερο ένα πλεονέκτημα παρά ένα μειονέκτημα. Την επισκεπτόμαστε οι ίδιοι κάθε χειμώνα και καθώς γνωρίζουμε την περιοχή με κάθε λεπτομέρεια, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα βρείτε αυτή τη σελίδα εξαιρετικά χρήσιμη. Ωστόσο, αν βρείτε κάποια προσθήκη ή καινοτομία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και της διαμονής σας στο Bad Kleinkirchheim, ενημερώστε μας! Θα χαρούμε να μοιραστούμε την εμπειρία σας από τις διακοπές σας στο Bad Kleinkirchheim με άλλους λάτρεις του σκι και του snowboard.

Σύντομη περιγραφή – σκι στο Bad Kleinkirchheim

Το Bad Kleinkirchheim – σε συνδυασμό με το Sankt Oswald – είναι ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στις αυστριακές Άλπεις και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Καρινθία (μετά το Nasfeld). Προκειμένου να είναι πλήρης η περιγραφή του Bad Kleinkirchheim, λάβαμε υπόψη τη συνδεσιμότητά του με το χιονοδρομικό κέντρο Zannkt Oswald καθώς και τη σχετική εγγύτητα άλλων ενδιαφερουσών χιονοδρομικών περιοχών σε αυτό το τμήμα των Άλπεων.
Το Bad Kleinkirchheim διαφημίζεται ως „προορισμός για σκι και ιαματικά λουτρά“ για καλό λόγο, και το Zank Oswald είναι ιδιαίτερα αγαπητό στις οικογένειες με παιδιά. Με άλλα λόγια, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι για να περάσετε τις χειμερινές σας διακοπές εδώ από το σκι και το snowboard. Ακόμα και αν έχετε ήδη ένα αγαπημένο χιονοδρομικό κέντρο από προηγούμενες διακοπές σκι στις Άλπεις, μπορείτε να συμπεριλάβετε το Bad Kleinkirchheim στη „σύντομη λίστα“ των προορισμών που πρέπει να επισκεφθείτε τουλάχιστον μία φορά! Ή, αν είστε από τους τυχερούς που δεν έχουν κάνει ακόμα το αλπικό διάλειμμά τους, η επιλογή του Bad Kleinkirchheim θα είναι μια επιλογή „κατευθείαν στην πρώτη δεκάδα“ που θα θέλετε να επαναλάβετε και να κουνήσετε μετά.

Σκι

Snowboard

Αυστρία

θερμά λουτρά

κοντά στην Ελλάδα

Πάσο σκι

Συχνές ερωτήσεις

Η αξιολόγησή μας για το χιονοδρομικό κέντρο Bad Kleinkirchheim στις αυστριακές Άλπεις βασίζεται στις ακόλουθες παρατηρήσεις:

 • αναλογία τιμής-ποιότητας – πολύ καλή
 • εγγύτητα στην Ελλάδα – πολύ καλή
 • ασφάλεια χιονιού – πολύ καλή
 • μέγεθος του χιονοδρομικού κέντρου – καλό
 • πίστα του σκι και διαδρομών – πολύ καλή
 • δυνατότητες freeride – ικανοποιητικές
 • ανελκυστήρας σκι και τελεφερίκ – πολύ καλά
 • συνδεσιμότητα με άλλα χιονοδρομικά κέντρα / συνδεσιμότητα μεταξύ των χιονοδρομικών περιοχών που τις απαρτίζουν – καλή
 • θέα και τοπία – πολύ καλό
 • „χώρα και άνθρωποι“ (γνωριμία με τα τοπικά ήθη και έθιμα) – πολύ καλό
 • εκδρομές με χιονοπέδιλα, σκι ανωμάλου δρόμου, πατινάζ στον πάγο, αλπικό κέρλινγκ – πολύ καλά
 • σπα και λουτροθεραπεία, ψυχαγωγία στο νερό – εξαιρετική

Σκι στο Bad Kleinkirchheim με αυτοκίνητο

Bad Kleinkirchheim απέχει 1752 χλμ. από την Αθήνα και σύμφωνα με τη Via Michelen η απόσταση μπορεί να καλυφθεί σε 17,5 ώρες. Η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη είναι 1287 χλμ. (περίπου 12,5 ώρες), τη Λάρισα je 1402 χλμ. (περίπου 14 ώρες), από την Πάτρα 1715 χλμ. (λίγο περισσότερο από 17 ώρες), κ.λπ.
Μόλις φτάσετε στο χώρο, θα βρείτε ένα πρατήριο καυσίμων (βενζινάδικο) καθώς και έναν σταθμό φόρτισης για ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα σε ακτίνα μόλις 5 χιλιομέτρων από το χιονοδρομικό κέντρο.

1287 χλμ.

12,5 ώρες

βενζινάδικο

σταθμός φόρτισης

Τρόποι για να ταξιδέψετε στο Bad Kleinkirchheim

Εάν σκέφτεστε να ταξιδέψετε στο Bad Kleinkirchheim με δικό σας μεταφορικό μέσο και σε μία μόνο ημέρα, καλό θα ήταν να έχετε τουλάχιστον δύο ισοδύναμους οδηγούς που θα εναλλάσσονται. Θα μπορούσατε, φυσικά, να χωρίσετε το ταξίδι στα δύο – με διανυκτέρευση στη διαδρομή. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι οι οδικές συνθήκες το χειμώνα είναι λιγότερο προβλέψιμες, γι’ αυτό σας συμβουλεύουμε να βεβαιωθείτε ότι είστε εξοπλισμένοι με αλυσίδες χιονιού!

Εάν δεν μπορείτε να έρθετε στο ταξίδι με δικό σας μεταφορικό μέσο και εκπροσωπείτε μια ομάδα τουλάχιστον 8 ατόμων, παρακαλούμε στείλτε μας μήνυμα στο booking@travel-plus.net ή στο Facebook. Θα σας προσφέρουμε να νοικιάσετε ένα φορτηγάκι ή λεωφορείο με τον κατάλληλο αριθμό θέσεων και, εάν είναι απαραίτητο, ένα ρυμουλκούμενο για τον εξοπλισμό σας.

Ως εναλλακτική λύση στις επίγειες μεταφορές (με αυτοκίνητο ή λεωφορείο), μπορεί να προτιμήσετε την ταχύτερη και πιο βολική επιλογή του αεροπορικού ταξιδιού.

Σηματοδοτημένα πίστες και διαδρομές

Το συνολικό μήκος των πίστες είναι 103 χιλιόμετρα και οι διαδρομές freeride είναι σηματοδοτημένες σε κατάλληλες συνθήκες χιονιού. Χαρακτηριστικό του Bad Kleinkirchheim είναι οι πλατιές πλαγιές με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας: από χαμηλές και μεσαίες έως υψηλές και ακραίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σκιέρ και οι snowboarders όλων των επιπέδων, από αρχάριους έως προχωρημένους και ειδικούς, απολαμβάνουν το σκι εδώ. Η μεγαλύτερη πίστα σκι έχει μήκος 7 χιλιόμετρα!
Το σύνολο της ποικιλομορφίας των διαδρομών εκτείνεται σε μια συνολική έκταση 300 εκταρίων και μπορεί να χωριστεί συμβατικά σε τρεις κατηγορίες – „μπλε“, „κόκκινες“ και „μαύρες“ διαδρομές. Σε αυτές προσθέτουμε τις σηματοδοτημένες διαδρομές freeride, οι οποίες επισημαίνονται με πορτοκαλί ή κόκκινο διαμάντι.

    μπλε πίστες σκι (18 χλμ.)

    κόκκινες πίστες σκι (77 χλμ.)

    μαύρες πίστες σκι (8 χλμ.)

     χιονοδρομική διαδρομή

 

Κατηγορίες και συγκρισιμότητα με την Ελλάδα

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με την Ελλάδα, στην Αυστρία δεν υπάρχει κατηγορία πράσινων διαδρομών. Έτσι, οι πράσινες και οι μπλε πίστες σκι που είναι γνωστές στη χώρα μας συνδυάζονται εδώ σε μια κατηγορία, αυτή των μπλε πίστες σκι. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται συνήθως οι λεγόμενοι συνδετικά μονοπάτια. Εκτός από την Αυστρία, αυτή είναι και η ταξινόμηση των πρανών στην Ιταλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, τη Σλοβενία, το Λιχτενστάιν κ.ά. Αν και υπό προϋποθέσεις, μπορεί να υποτεθεί ότι οι κατηγορίες των κόκκινων και μαύρων πίστες σκι στις παραπάνω χώρες συμπίπτουν με τις αντίστοιχες κατηγορίες στην Ελλάδα.

Χαμηλή έως μεσαία δυσκολία

Μέτρια έως υψηλή δυσκολία

Υψηλή έως ακραία δυσκολία

Χιονοδρομική διαδρομή

Ισότητα μεταξύ σκι και σνόουμπορντ

Το Bad Kleinkirchheim είναι ένα από τα λεγόμενα καθολικά χιονοδρομικά κέντρα. Σε αυτές τις περιοχές, οι σκιέρ και οι snowboarders είναι απολύτως ίσοι, δηλαδή έχουν το ίδιο δικαίωμα να χρησιμοποιούν τους αναβατήρες και τους αναβατήρες καθώς και τις πίστες, τις διαδρομές freeride, τα fun parks, τις διαδρομές snow cross και οτιδήποτε άλλο θεωρείται μέρος της „υποδομής κοινής χρήσης“.

 

Σημείωση: Όπως στα περισσότερα μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα των Άλπεων, προσφέρουμε πλήρεις ρυθμίσεις χειμερινών διακοπών στο Bad Kleinkirchheim, στις οποίες περιλαμβάνεται και η ski guiding.

Σύγχρονες αναβατήρες και αξιοθέατα με χιόνι

Ενώ οι πίστες χιονοδρομικού το σημαντικότερο χαρακτηριστικό των χιονοδρομικό κέντρο, δεν είναι το μόνο.

Η υποδομή για σκι και σνόουμπορντ στο Bad Kleinkirchheim – Sankt Oswald περιλαμβάνει 24 σύγχρονες αναβατήρες – εναέριος και συρόμενος (συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων τελεφερίκ και πολλών εναέριος 3/4/6… θέσιος), χαλί σκι, ασφαλή τμήματα για μέτρηση ταχύτητας, γιγαντιαίο σλάλομ, snow tubing, μια θεματική πίστα διασκέδασης για παιδιά (με στροφές, άλματα, κύματα και „στροβίλους χιονιού“), ένα εξαιρετικό πάρκο χιονιού, πίστα έλκηθρου, bobsleigh με ρόδες (rollbob) κ.λπ. н. Μεταξύ των αναβατήρες (??) ξεχωρίζει ο υπερσύγχρονος 6-θέσιος εναέριος Spitzkban με εργονομικά θερμαινόμενα καθίσματα και προστατευτικό θόλο τύπου κράνους.

σύγχρονες αναβατήρες

αξιοθέατα με χιόνι

προετοιμασία πίστες

ski bus

Προετοιμασία πίστες και λεωφορείο σκι (skibus)

Όλες ανεξαιρέτως οι πίστες είναι εξοπλισμένες με εγκαταστάσεις για την παραγωγή τεχνικού (τεχνητή χιόνωση) και η προετοιμασία τους γίνεται με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες – συμπεριλαμβανομένων των μηχανών εκχιονισμού με εξοπλισμό GPS, ο οποίος υποδεικνύει το πάχος της χιονοκάλυψης.

Η υποδομή συμπληρώνεται από δωρεάν χώρο στάθμευσης κοντά στις κύριες προσβάσεις του χιονοδρομικού κέντρου και δωρεάν ski bus (χρήση με έγκυρο ski pass). Τα δρομολόγια των ski bus είναι προσαρμοσμένα στις ώρες λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου και οι περισσότεροι επισκέπτες μας τα θεωρούν ευκολία ή/και τα προτιμούν ως έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μετακίνησης.

Ενοικίαση εξοπλισμού σκι και snowboard

Τα καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού σκι βρίσκονται σε πολλά σημεία μέσα και κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο. Όλα προσφέρουν διαφορετικές μάρκες και μοντέλα – εξοπλισμό σκι και snowboard για αρχάριους, μέσους και προχωρημένους σκιέρ. Ο εξοπλισμός για τους ειδικούς – σκιέρ και snowboarders – δεν καλύπτεται τόσο ευρέως, καθώς έχουν τις προτιμήσεις τους μέσα σε στενά όρια και συνήθως διαθέτουν τον δικό τους εξοπλισμό.
Εκτός από σκι και σνόουμπορντ, στο Bad Kleinkirchheim – Sankt Oswald προσφέρονται μαθήματα, εκδρομές και εξοπλισμός για σκι ανωμάλου δρόμου, περιήγηση στο σκι, freeriding και πολλά άλλα.

Εάν έχετε επιλέξει ένα από τα προγράμματα χειμερινών διακοπών μας που περιλαμβάνει ανεμοπορία ski guiding με σκι και χρειάζεστε να νοικιάσετε εξοπλισμό, στείλτε μας εκ των προτέρων ένα email στο booking@travel-plus.net ή με ένα μήνυμα στο Facebook. Θα ελέγξουμε τις τρέχουσες προσφορές και θα σας προτείνουμε την καταλληλότερη επιλογή.

 

Σχολές σκι

Φυσικά, στο Bad Kleinkirchheim μπορείτε να εγγραφείτε σε σχολή σκι. Όπως παντού στις Άλπεις, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ ομαδικών ή ατομικών μαθημάτων, σκι ή snowboard, για ενήλικες και για παιδιά. Οι τιμές δεν είναι χαμηλές και αξίζει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε μαθήματα σκι ή snowboard στην Ελλάδα πριν ταξιδέψετε στις Άλπεις. Αν χρειάζεστε μια σύσταση, στείλτε μας email!
Τα τελευταία χρόνια, όπως και σε πολλά άλλα μέρη, παρατηρούμε μια σταθερή τάση στο Bad Kleinkirchheim προς τη μείωση του σχετικού ποσοστού των ατόμων που θέλουν να μάθουν και να εξασκηθούν στο snowboard, εις βάρος των σκιέρ. Αν δεν είστε σίγουροι για το ποιο από τα δύο αθλήματα ή για το είδος της προπόνησης που πρέπει να επιλέξετε, στείλτε μας μήνυμα στο travel@travel-plus.net ή στο Facebook.

Κάρτες ανελκυστήρων στην Αυστρία

Κατά κανόνα, οι τιμές των καρτών ανελκυστήρων στην Αυστρία δεν είναι χαμηλές και το Bad Kleinkirchheim δεν αποτελεί εξαίρεση. Ωστόσο, η σχέση ποιότητας-τιμής είναι πολύ καλή και μπορούμε επίσης να σας προσφέρουμε προνομιακούς όρους („καλύτερη τιμή“) ανάλογα με τον τύπο και τον αριθμό των εισιτηρίων ανελκυστήρων που παραγγέλνετε. Μπορείτε να μας στείλετε ερωτήσεις στο ski.pass@travel-plus.net ή με ένα μήνυμα στο Facebook. Για τις τελευταίες προσφορές, ανατρέξτε στο ειδικό θέμα: Ski Pass.

καλύτερη τιμή

παράδοση στη διεύθυνση

ski bus

ski guiding

Τιμοκατάλογος – Χειμώνας 2021-22

Οι τιμές των καρτών ανελκυστήρων για το τρέχον έτος έχουν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του χιονοδρομικού κέντρου. Χρησιμοποιήστε τα ως οδηγό για τον υπολογισμό του κόστους των διακοπών σας. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με την περίοδο ισχύος των καρτών ανελκυστήρων (αριθμός ημερών), την ηλικία των χρηστών και την εποχή. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

έτος γέννησης 1 ημέρα 5 ημέρες 6 ημέρες 7 ημέρες
1957 – 2002 € 48.50 – € 52.50 € 222 – € 239 € 250 – € 270 € 270 – € 299
2007 – 2015 € 24.50 – € 26.50 € 111 – € 120 € 125 – € 135 € 135 – € 150
2003 – 2006 € 36.50 – € 40.00 € 167 – € 180 € 188 – € 203 € 203 – € 225
πριν από το 1957 € 44.00 – € 47.50 € 200 – € 216 € 225 – € 243 € 243 – € 270

Πηγαίνοντας στο χιονοδρομικό κέντρο

Με έγκυρο ski pass μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν τα ski bus στην περιοχή. Τα δρομολόγιά τους είναι βελτιστοποιημένα σύμφωνα με τις ώρες λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου και οι περισσότεροι από τους επισκέπτες μας τα θεωρούν ευκολία ή/και τα προτιμούν ως έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μετακίνησης. Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην περιγραφή του αντίστοιχου καταλύματος (ξενοδοχείο, σπίτι διακοπών ή διαμέρισμα).
Εναλλακτικά προς τα ski bus, μπορείτε να φτάσετε στο χιονοδρομικό κέντρο με αυτοκίνητο. Ο χώρος στάθμευσης είναι δωρεάν κατά τις ώρες λειτουργίας.

 

Ski In – Ski Out

Λόγω της τοπογραφίας του εδάφους και της θέσης του χιονοδρομικού κέντρου, πολλά από τα καταλύματα στο Bad Kleinkirchheim και το Sankt Oswald βρίσκονται σε κοντινή απόσταση ή σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τις πίστες. Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην περιγραφή της αντίστοιχης εγκατάστασης (ξενοδοχείο, σπίτι διακοπών ή διαμέρισμα), με την ένδειξη Ski In – Ski Out. Σημειώστε, ωστόσο, ότι τα εν λόγω καταλύματα στην Αυστρία είναι σημαντικά ακριβότερα από τα αντίστοιχα ξενοδοχεία, σπίτια και διαμερίσματα σε ακτίνα μόλις 4-5 χιλιομέτρων από τα χιονοδρομικά κέντρα.

 

Σημείωση: Όπως και στις περισσότερες μεγάλες περιοχές σκι στις Άλπεις, προσφέρουμε ολοκληρωμένες ρυθμίσεις χειμερινών διακοπών στο Bad Kleinkirchheim, στις οποίες περιλαμβάνεται και η ski guiding. Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε, παρακαλείστε να ζητήσετε εγκαίρως τις ski pass σας!

Τυπική και εκτεταμένη ski guiding

Όπως στα περισσότερα μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα των Άλπεων, προσφέρουμε ολοκληρωμένες ρυθμίσεις χειμερινών διακοπών στο Bad Kleinkirchheim, στις οποίες περιλαμβάνεται και η ski guidingguiding (από τα αγγλικά) – ???; guidе – οδηγός. Ski guiding είναι συνήθως μια εκδρομή σκι μισής ημέρας με τη συνοδεία ενός εξειδικευμένου οδηγού σκι, ο οποίος γνωρίζει λεπτομερώς την περιοχή και ολόκληρη την περιοχή και μιλάει την τοπική γλώσσα (στην προκειμένη περίπτωση τα γερμανικά). Εκτός από την τυπική καθοδήγηση σκι (μισής ημέρας), προσφέρουμε επίσης εκτεταμένη καθοδήγηση σκι στο Bad Kleinkirchheim. Θα σας μεταφέρει και σε άλλα χιονοδρομικά κέντρα, και μάλιστα χωρίς ή με ελάχιστη αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου ανελκυστήρα (ισχύει για τη χειμερινή περίοδο 2021-22).

ski guide

πίστες

χιονοδρομική διαδρομή

‘μικρά μυστικά’

Ski guiding στο Bad Kleinkirchheim

Λαμβάνοντας υπόψη τις ικανότητες των συμμετεχόντων, ο οδηγός „βρίσκει“ τις λιγότερο πολυσύχναστες πίστες ή/και διαδρομές freeride και „χτυπά“ τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες και συνθήκες χιονιού. Συχνά ο οδηγός σκι είναι εκπαιδευτής σκι και, αν οι επισκέπτες το επιθυμούν, μπορεί να δώσει συμβουλές για τη βελτίωση της τεχνικής του σκι. Παρόλο που οι συμβουλές αυτές έχουν αποδεδειγμένο πρακτικό όφελος, δεν θα πρέπει να θεωρούνται ως μορφή κατάρτισης. Η προπόνηση απαιτεί περισσότερο χρόνο και αφοσίωση και δεν είναι συμβατή με τους στόχους της ski guiding.

Η ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της ski guiding είναι φιλική και χαλαρή. Εκμεταλλευτείτε το πλεονέκτημα και ρωτήστε για όλα όσα σας ενδιαφέρουν: ποια είναι τα „μικρά μυστικά“ στο χιονοδρομικό κέντρο, πού είναι οι πιο εύκολες και πού οι πιο δύσκολες πίστες και αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες για freeriding, ποιες είναι οι προσωπικές εντυπώσεις και συστάσεις του οδηγού σας σχετικά με ενδιαφέροντα μέρη, εκδηλώσεις και αξιοθέατα στη γύρω περιοχή, ποιο είναι το αγαπημένο του εστιατόριο, μπαρ, τσαγερί ή αλπική καλύβα κ.λπ.

 

Εάν ενδιαφέρεστε για προσφορές με ski guiding, ρίξτε μια ματιά στις προσφορές ή γράψτε μας στο travel@travel-plus.net, ή με ένα μήνυμα στο Facebook.
Εάν επιθυμείτε να επωφεληθείτε μόνο από τις προσφορές μας για τη διαμονή και/ή την κάρτα ανελκυστήρα (ski pass), παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο booking@travel-plus.net ή μέσω μηνύματος στο Facebook.

Χάρτης επισκόπησης – σκι στο Bad Kleinkirchheim

Κάντε κλικ στο σύμβολο του χάρτη για να ανοίξετε έναν πανοραμικό χάρτη πιστών του χιονοδρομικού κέντρου Bad Kleinkirchheim. Αν και αυτό θα μπορούσε να είναι ένας καλός προσανατολισμός για τις πίστες για σκι και snowboard, σας συμβουλεύουμε να αναλύσετε λίγο πιο προσεκτικά τις πληροφορίες και τα χρωματικά μοτίβα που περιέχονται σε αυτό.
Σημειώστε ότι δεν είναι όλες οι „μπλε“ πίστες εξίσου „μπλε“, δεν είναι όλες οι „κόκκινες“ πίστες εξίσου „κόκκινες“ κ.λπ. Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, σε αντίθεση με την Ελλάδα, στην Αυστρία δεν υπάρχει η κατηγορία των πράσινων πίστες. Έτσι, οι „πράσινες“ και οι „μπλε“ πίστες που είναι γνωστές στη χώρα μας συνδυάζονται εδώ σε μια κατηγορία – αυτή των μπλε πίστες.

Ski guiding στο Bad Kleinkirchheim

Εάν έχετε επιλέξει ένα από τα προγράμματα χειμερινών διακοπών μας που περιλαμβάνει ski guiding, θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε μια εκδρομή σκι μισής ημέρας. Οδηγείται από εξειδικευμένο οδηγό σκι (ski guide), ο οποίος, λαμβάνοντας υπόψη τις ικανότητες των συμμετεχόντων, θα σας δείξει τις πιο κατάλληλες πίστες ή/και χιονοδρομική διαδρομή.
Εκτός από την τυπική (μισής ημέρας) ανεμοπορία με σκι, προσφέρουμε επίσης εκτεταμένη ski guiding στο Bad Kleinkirchheim. Θα σας μεταφέρει επίσης σε άλλα χιονοδρομικά κέντρα, με μικρό ή καθόλου κόστος για το πάσο ανελκυστήρα (ισχύει για τη χειμερινή περίοδο 2021-22). Εάν ενδιαφέρεστε, στείλτε μας εκ των προτέρων email στο travel@travel-plus.net ή ένα μήνυμα στο Facebook.

Υψόμετρο

Το Bad Kleinkirchheim είναι ένα από τα χιονοδρομικά κέντρα μεσαίου υψομέτρου στις αυστριακές Άλπεις, με μέγιστο υψόμετρο 2.055 μέτρα. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι πολλά από τα πιο διάσημα χιονοδρομικά κέντρα της Αυστρίας έχουν υψόμετρο περίπου 2.000 μέτρα ή και χαμηλότερα!; Παραδείγματα τέτοιων ζωνών είναι οι Kitzbühel, Schladming, Flachau, Zell am See, Saalbach, Feuerbrunn, Alpbachthal, Seefeld, Fügen (Zillertal), Wart-Schreuken (Arlberg), Kreischberg, Semering κ.λπ. Το ίδιο ισχύει και για το Garmisch-Partenkirchen και το Oberstdorf, που βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας. Παρόλο που δεν ξεχωρίζουν για το ύψος τους, τα περισσότερα από αυτά είναι εξαιρετικά δημοφιλή ακόμη και μεταξύ των λάτρεις του freeride (σκι και snowboard) και φιλοξενούν κάθε χρόνο εκκινήσεις από το ημερολόγιο του World Freeride Tour ή άλλους αγώνες υψηλού επιπέδου.

ασφάλεια χιονιού

2055 m

προετοιμασία πίστες

freeride

Ασφάλεια χιονιού – παράγοντες

Η εξήγηση για αυτή τη φαινομενική αντίφαση βρίσκεται στη λεγόμενη ασφάλεια χιονιού. Το υψόμετρο είναι σημαντικό γι’ αυτό, αλλά τελικά είναι μόνο ένας από τους παράγοντες που το επηρεάζουν.
Στο Bad Kleinkirchheim, η γεωγραφική θέση και τα ρεύματα του αέρα, η έκθεση των πλαγιών, η παρουσία „χορταριασμένης βάσης“, το γεγονός ότι πολλές από τις πλαγιές περνούν μέσα από δάσος, ο τρόπος προετοιμασίας τους, το άρτια καταρτισμένο προσωπικό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εκχιονιστικών μηχανημάτων και, τέλος, η δυνατότητα παραγωγής προγραμματισμένου χιονιού (μέσω ενός τεχνητού συστήματος τεχνητής χιόνωσης) είναι επίσης ευνοϊκά από αυτή την άποψη.

Ευκολία και εύλογες τιμές

Και εδώ ερχόμαστε στα άνετα αλπικά εστιατόρια, τσαγεία και καφετέριες που βρίσκονται στο ίδιο το χιονοδρομικό κέντρο: περισσότερα από είκοσι στον αριθμό, προσφέρουν ποικιλία φαγητών και ποτών – τοπικές σπεσιαλιτέ και διεθνή κουζίνα. Οι τιμές δεν διαφέρουν πολύ από εκείνες των εστιατορίων στις πόλεις, και η σχέση ποιότητας-τιμής είναι απολύτως αποδεκτή.
Τα περισσότερα από τα εστιατόρια είναι σε παραδοσιακό αλπικό στυλ, αλλά υπάρχουν και μερικά μοντέρνα σχέδια. Σχεδόν όλα διαθέτουν τις λεγόμενες βεράντες – ανοιχτούς χώρους με υπέροχη πανοραμική θέα για τις ωραίες ηλιόλουστες ημέρες. Ωστόσο, δεν θα κάνετε λάθος αν προτιμάτε να καθίσετε μέσα. Οι εσωτερικοί χώροι μοιάζουν με κάτι βγαλμένο από παραμύθι και οι λεγόμενες σόμπες με πλακάκια εκπέμπουν μια ευχάριστη ζεστασιά παντού!
Guten Appetit! – Καλή όρεξη!

νόστιμο φαγητό

ποτά

άνεση

στο ίδιο το χιονοδρομικό κέντρο

Προτάσεις και συστάσεις

Εάν έχετε επιλέξει ένα από τα προγράμματα χειμερινών διακοπών μας που περιλαμβάνει ski guiding, ο οδηγός σας θα σας ενημερώσει για ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προσφορές και τρέχουσες προσφορές. Ρωτήστε τον επίσης ποιες είναι οι προσωπικές του εντυπώσεις από τη γαστρονομική προσφορά στο χιονοδρομικό κέντρο, αν θα ξεχώριζε κάποιο από τα μπαρ και αν θα σας συνιστούσε να επισκεφθείτε ένα хюте!

Για λόγους ειδικής διατροφής ή άλλους λόγους, ορισμένοι επισκέπτες προτιμούν να προετοιμάζουν το φαγητό τους για την ημέρα εκ των προτέρων και να το φέρνουν μαζί τους. Για πληροφορίες σχετικά με τα καταστήματα όπου μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας, ανατρέξτε στην περιγραφή της αντίστοιχης εγκατάστασης σπίτι διακοπών ή διαμέρισμα). Σε γενικές γραμμές, θα συνιστούσαμε τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας, όπως ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, ενεργειακές μπάρες κ.λπ. Θα θέλαμε επίσης να σας υπενθυμίσουμε ότι είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για την ευεξία σας!

Σκι και ιαματικά λουτρά – Χειμώνας 2021-22

Στο Bad Kleinkirheim, οι πολυήμερες κάρτες ανελκυστήρων δεν παρέχουν μόνο πρόσβαση σε ολόκληρη τη χιονοδρομική περιοχή, αλλά και στο συγκρότημα ορυκτών αναψυχής Römerbad. Έτσι, αν αποφασίσετε να κάνετε ένα „ρεπό“ από το σκι μετά από μια ή περισσότερες ημέρες στις πίστες, μπορείτε να απολαύσετε έναν χώρο ευεξίας και σπα στο Römerbad, που φτάνει τα 12.000 m2, και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον για αυτή την απόλαυση.

Το συγκρότημα χωρίζεται σε είκοσι τμήματα – όλα τα είδη σάουνας, διάφορα είδη ατμόλουτρων, τέσσερις εσωτερικές και μία εξωτερική πισίνα, διάφοροι χώροι χαλάρωσης κ.λπ. κ.λπ. Εμείς προσωπικά απολαύσαμε περισσότερο τα λεγόμενα αφεψήματα, με τα αγαπημένα μας αφεψήματα σοκολάτας και μελιού! Η εκτέλεσή τους είναι ένα πραγματικό τελετουργικό και το πρόγραμμα ακολουθείται πολύ αυστηρά. Μην ανησυχείτε όμως αν χάσετε κάποια από τις συνεδρίες! Κάθε ένας από τους επτά τύπους εγχύσεων πραγματοποιείται τρεις ή τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Φυσικά, διάφορα μασάζ και θεραπευτικοί χειρισμοί, κάθε είδους αισθητικές και άλλες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στο Roemerbad με επιπλέον χρέωση.

Εκτός από το σκι και το σνόουμπορντ και την απόλαυση του μεταλλικού νερού στα ιαματικά λουτρά, στο Bad Kleinkirchheim μπορείτε να επιδοθείτε σε πλήθος άλλων χειμερινών απολαύσεων:

 • νοικιάστε ένα έλκηθρο με άλογα και κάντε μια ρομαντική βόλτα
 • να εξασκηθείτε στο αλπικό κέρλινγκ (ένα πολύ διασκεδαστικό και εύκολο άθλημα για να μάθετε)
 • να συμμετάσχετε σε περιήγηση με χιονοπέδιλα
 • κάντε έλκηθρο σε μια από τις ειδικές διαδρομές έλκηθρου
 • να κάνετε μάθημα σκι ανωμάλου δρόμου
 • πατινάζ στον πάγο σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες στην επιφάνεια παγωμένων λιμνών της περιοχής
 • να πιλοτάρει rollbob (bobsleigh με ρόδες)

 

Σημείωση: Αν έχετε επιλέξει ένα από τα προγράμματα χειμερινών διακοπών μας που περιλαμβάνει ski guiding, ρωτήστε τον οδηγός σας για προσωπικές εντυπώσεις και συστάσεις!

Τοποθεσία και χαρακτηριστικά

Σε όλη την Καρινθία, και ιδιαίτερα στις μικρότερες πόλεις, η ζωή φαίνεται να κινείται πιο αργά και οι κάτοικοι είναι ζεστοί και φιλόξενοι. Είναι βέβαιο ότι χωρίς τον τουρισμό το Bad Kleinkirchheim δεν θα ήταν αυτό που είναι. Ωστόσο, καθώς βρίσκεται στην Καρινθία, το θέρετρο έχει διατηρήσει τον ρομαντισμό των περασμένων εποχών και η ζεστή συμπεριφορά απέναντι στους τουρίστες είναι αρκετά γνήσια.
Αυτοί, με τη σειρά τους, όχι μόνο επαναλαμβάνουν και σπαρταράνε, αλλά γίνονται γρήγορα πραγματικοί θαμώνες. Πολλοί από αυτούς βρίσκονται εδώ δύο φορές το χρόνο – το χειμώνα και το καλοκαίρι. Θα τους αναγνωρίσετε από το γεγονός ότι αποκαλούν το χιονοδρομικό κέντρο με το χαϊδευτικό του όνομα (Bad Klein) και ότι ανεβαίνουν τόσο στους υπερσύγχρονους όσο και στους ελαφρώς παλαιότερους αναβατήρες του χιονοδρομικού κέντρου με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό τους.

Αλλά πίσω στους ντόπιους! Είναι περήφανοι κυρίως για τρία πράγματα: τις θεραπευτικές ιαματικές πηγές και τα θερμικά συγκροτήματα, την όμορφη φύση και το πάρκο της βιόσφαιρας Nockberge, καθώς και το χιονοδρομικό τους κλαμπ και τον θρυλικό Franz Klammer – τον πιο τιτλούχο σκιέρ κατάβασης σε ολόκληρη την ιστορία του βασιλικού κλάδου του σκι. Ο Ski Kaiser έγινε Ολυμπιονίκης, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και πέντε φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατάβασης, και στη συνέχεια έκανε καλή καριέρα στην …αυτοκίνηση!
Παρεμπιπτόντως, το Bad Kleinkirchheim φιλοξενεί αυτές τις μέρες και αγώνες σκι του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και η πίστα όπου διεξάγονται οι αγώνες ονομάζεται – και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά? – Франц Кламер-писте.

 

Πολύ περισσότερα από σκι και σνόουμπορντ

Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες μας έρχονται στο Bad Kleinkirchheim για επτά ημέρες. Ωστόσο, σας εγγυόμαστε ότι αν αποφασίσετε να μείνετε για δύο ή ακόμα και τρεις εβδομάδες, δεν θα σας λείψει τίποτα εδώ! Και αν θέλετε να περάσετε μερικές ώρες αλλού, όχι μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο θα βρείτε μια σειρά από όμορφα χωριά και χαριτωμένες μικρές πόλεις με καλή υποδομή. Μεγαλύτερες πόλεις, όπως τα περιφερειακά κέντρα Spital an der Drau και Filach, καθώς και η πρωτεύουσα της Καρινθίας, το Klagenfurt, δεν είναι επίσης πολύ μακριά και μπορείτε εύκολα να τις επισκεφθείτε.

Ακολουθούν μερικές μόνο από τις ευκαιρίες που σας περιμένουν στο Bad Kleinkirchheim και την περιοχή:

 • ευεξία και σπα
 • Χριστουγεννιάτικα παζάρια, light shows και υπαίθριες συναυλίες
 • πομπές με την ευκαιρία τοπικών εορτών, συμπεριλαμβανομένων των καρναβαλικών εκδηλώσεων hudební festivaly a setkání
 • μουσικά φεστιβάλ και συγκεντρώσεις
 • γαστρονομικά δείπνα και εργαστήρια
 • νερό και αθλητικά αξιοθέατα, αγώνες χόκεϊ
 • ζυθοποιεία, τυπική Zanayatchiski και γαστρονομικές παραγωγές, ψώνια
 • περιπάτους σε ρομαντικές διαδρομές και βραδινό έλκηθρο σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες
 • λαϊκή αγορά
 • 3D ταινία – παρουσίαση του πάρκου βιόσφαιρας Nockberge
 • πεζοπορία με έναν δασοφύλακα στο πάρκο της βιόσφαιρας Nockberge

 

Σημείωση: Αν έχετε επιλέξει ένα από τα προγράμματα χειμερινών διακοπών μας που περιλαμβάνει ξενάγηση στο σκι / ski guiding, ρωτήστε τον ξεναγό σας για προσωπικές εντυπώσεις και συστάσεις! Ή, αν έχετε συγκεκριμένα ενδιαφέροντα σχετικά με τις παραπάνω ευκαιρίες ή πέραν αυτών, στείλτε μας εκ των προτέρων email στο travel@travel-plus.net ή ένα μήνυμα στο Facebook.

Ξενοδοχεία, σπίτι διακοπών και διαμερίσματα

Στο Bad Kleinkirchheim προσφέρουμε ξενοδοχεία, σπίτι διακοπών και διαμερίσματα. Σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση για τη διαμονή σας σε πακέτο με πάσο ανελκυστήρα και να επωφεληθείτε από τις τιμές των πακέτων μας!

 • Ski pass:
  Γενικές πληροφορίες για τις τιμές μπορείτε να βρείτε εδώ και έναν χάρτη του χιονοδρομικού κέντρου μπορείτε να βρείτε εδώ.
 • Όλα τα καταλύματα σε Bad Kleinkirchheim (Αυστρία):
  Δείτε τον πλήρη κατάλογο των ξενοδοχείων, διαμερισμάτων και σπίτι διακοπών εδώ!
 • Τα ξενοδοχεία μας σε Bad Kleinkirchheim (Αυστρία):
  Δείτε τις καλύτερες προσφορές διαμονής σε ξενοδοχεία εδώ!
 • Τα διαμερίσματα μας σε Bad Kleinkirchheim (Αυστρία):
  Δείτε τις καλύτερες προσφορές διαμονής σε διαμερίσματα εδώ!
 • Τα σπίτι διακοπών μας στο Bad Kleinkirchheim (Αυστρία):
  Δείτε τις καλύτερες προσφορές διαμονής σε σπίτι διακοπών εδώ!

ξενοδοχεία

διαμερίσματα και σπίτια διακοπών

ski pass

πακέτο διακοπών

Διακοπές με ski guiding

Όπως στις περισσότερες μεγάλες περιοχές σκι στις Άλπεις, προσφέρουμε ολοκληρωμένες ρυθμίσεις για τις χειμερινές σας διακοπές στο Bad Kleinkirchheim. Περιλαμβάνουν διαμονή, πάσο ανελκυστήρα και ski guiding.
Τα κύρια πλεονεκτήματά τους είναι η εγγύηση της καλύτερης τιμής, η εξοικονόμηση χρόνου και η δυνατότητα συνάντησης με τον εκπρόσωπό μας (οδηγό σκι) επί τόπου. Εκτός από την τυπική ski guiding (μισής ημέρας), προσφέρουμε επίσης εκτεταμένη καθοδήγηση σκι στο Bad Kleinkirchheim. Θα σας μεταφέρει επίσης σε άλλα χιονοδρομικά κέντρα, και με μηδενικό ή ελάχιστο κόστος σε σχέση με το πάσο ανελκυστήρα (ισχύει για τη χειμερινή περίοδο 2021-22).

Εάν ενδιαφέρεστε, ρίξτε μια ματιά στις προσφορές ή στείλτε μας email στο travel@travel-plus.net ή ένα μήνυμα στο Facebook.

Ταξίδι με λεωφορείο ή πούλμαν

Τις περισσότερες φορές οι επισκέπτες μας προτιμούν να ταξιδέψουν στις Άλπεις με δικά τους μέσα μεταφοράς. Ωστόσο, εάν δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα και εκπροσωπείτε μια ομάδα τουλάχιστον 8 ατόμων, παρακαλούμε να μας γράψετε στο booking@travel-plus.net ή με ένα μήνυμα στο Facebook. ЩΘα σας προσφέρουμε να νοικιάσετε ένα λεωφορείο ή πούλμαν με τον κατάλληλο αριθμό θέσεων και, εάν είναι απαραίτητο, ένα ρυμουλκούμενο για τον εξοπλισμό σας.

8 – 12 άτομα

13 – 50 άτομα

μεταφορά του εξοπλισμού

κατόπιν αιτήματος

Ταξίδι με αεροπλάνο

Ως εναλλακτική λύση στις επίγειες μεταφορές (με αυτοκίνητο ή λεωφορείο), μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι στις Άλπεις με αεροπλάνο. Εάν ενδιαφέρεστε για μια ναυλωμένη πτήση με βολικό χρονοδιάγραμμα, παρακαλούμε γράψτε μας στο ski.pass@travel-plus.net ή με ένα μήνυμα στο фейсбук, αναφέροντας τον αριθμό των ατόμων και το προτιμώμενο αεροδρόμιο – Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο ή Ιωάννινα.
Η συγκεκριμένη τιμή και η υλοποίηση της πτήσης εξαρτώνται από τον αριθμό των ενδιαφερομένων και στο πλαίσιο αυτό η προσφορά απευθύνεται κυρίως σε μεγαλύτερες ομάδες, συλλόγους, εταιρικές ομάδες και άλλους. Μόλις επιβεβαιωθεί η πτήση και μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις, μεμονωμένοι επισκέπτες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτή την ευκαιρία, οπότε μη διστάσετε να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας!

από την Αθήνα

από τη Θεσσαλονίκη

από το Ηράκλειο

από τα Ιωάννινα

Οι επισκέπτες μας για εμάς

Μπορείτε να διαβάσετε σχόλια σχετικά με προηγούμενα προγράμματα στις Άλπεις στις ενότητες των κριτικών της ιστοσελίδας μας, στο Google και στην ειδική σελίδα μας Ski Plus στο Facebook.
Αξιοποιώντας τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας, υποστηρίζετε τις δραστηριότητές μας ως ανεξάρτητος εξειδικευμένος ταξιδιωτικός πράκτορας.

5.0 / 5

4.9 / 5

5.0 / 5

4.95 / 5

Άποψη από μέσα

„Ο τουρισμός γίνεται από ανθρώπους για ανθρώπους!“ είναι η βασική αρχή της δραστηριότητάς μας από το 2009. Από την αρχή μέχρι σήμερα, παραμείναμε πιστοί στους εαυτούς μας: αναπτύσσουμε ειδικά επιλεγμένους προορισμούς – με αγάπη και αφοσίωση, αλλά και με άριστη γνώση των ιδιαιτεροτήτων και „εσωτερική άποψη“. Όταν πρόκειται για τα χιονοδρομικά κέντρα που προσφέρονται στις Άλπεις, να είστε σίγουροι ότι τα έχουμε ερευνήσει σχολαστικά και τα σχόλια των επισκεπτών μας αποτελούν απόδειξη και αναγνώριση της δουλειάς μας.
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και τα λέμε σύντομα!

Τα περιοριστικά μέτρα σχετικά με το COVID-19 έχουν αναπόφευκτα αντίκτυπο στις δραστηριότητές μας. Ωστόσο, λόγω της φύσης των προσφορών μας – ταξίδια για μικρές και μεσαίες ομάδες καθώς και για μεμονωμένους επισκέπτες – η αρνητική αυτή επίδραση δεν είναι τόσο ισχυρή.
Θα λάβετε συγκεκριμένες και επικαιροποιημένες πληροφορίες για το COVID-19 πριν κάνετε κράτηση, ώστε να μπορείτε να λάβετε τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή σας. Θα σας παρέχουμε επίσης ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα ασφαλιστικά προϊόντα, όπως ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού, ταξιδιωτική βοήθεια στο εξωτερικό, κάλυψη των εξόδων διάσωσης κατά την άσκηση διαφόρων αθλημάτων κ.λπ.
Επιπλέον, σας συμβουλεύουμε να παρακολουθήσετε τις δημοσιεύσεις μας για το θέμα αυτό στην ειδική μας ενότητα.

Τρέχον

Κριτικές

Милена Желязкова
Ходили сме в Австрия пет пъти: на различни места и без да имаме помощ или водач на място. Мога да ви кажа, че няма нищо общо. Този път беше мнооого по-добре: спане на супер място, карти на минимални цени (има много отстъпки, но ник…    прочети повече

 

Росен Иванов
И когато си мислех, че Доломитите са най-най…, оказа се, че ски ваканциите в Австрия са не по-малко добри и интересни! Супер е, че успявахме да пудрим и там, където на пръв поглед нямаше много пудра… 😉 А нашият гид ни пращаше на п…    прочети повече
Περισσότερες κριτικές

Επιλεγμένα από το πρόγραμμα στις Άλπεις