Италия – Световна купа и ски ваканции от Travel Plus
Filip Zubcic_Croatia

Италианският ски курорт Санта Катерина (Санта Катерина Валфурва) oтново е домакин на състезания от Световната купа по ски – алпийски дисциплини. Разположен на около 50 км от Ливиньо, много наши гости са го посещавали през годините, а впечатленията им и от пистите, и от курорта като цяло, определено са положителни. През настоящия зимен сезон именно тук е началото на „италианската връзка” в календара на световната ски федерация.
 

От Вал Гардена до Кортина д’Ампецо

След Санта Катерина, в следващите седмици и месеци ще дойде редът на Вал Гардена, Алта Бадиа, Мадона ди Кампильо, Бормио, Кронплац и Кортина д’Ампецо. Всички тези курорти са познати и на нашите гости, които са се възползвали от предложенията ни за ски ваканции в Италия с включен ски гайдинг или за лифт карти и за настаняване (в хотели и апартаменти) на преференциални цени.
Техните коментари за програмите ни в Алпите от предишни години можете да разгледате в рубриката за отзиви. Вярваме, че и през идващата зима 2020-2021 наши гости ще могат да карат ски в едни от най-чаровните ски курорти в цяла Европа, а запитвания можете да ни изпращате на адрес booking@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук.
 

Два старта за Световната купа

Що се отнася до двата старта за Световната купа днес и утре, за наше и на организаторите съжаление, те протичат практически без публика – заради действащите в Италия противоепидемични мерки (Ковид-19). Това обаче по никакъв начин не пречи на самото състезание в дисциплината гигантски слалом (мъже), което се провежда на писта „Дебора Компаньони”. Днес победата спечели 27-годишният хърватин Филип Зубчич от Загреб, следван от словенеца Жан Кранец (втори) и швейцареца Марко Одермат (трети).


Снимка: Filip Zubčić (Facebook)