≈ 5:30 часа
Времетраене
‘Малкото море’
Местонахождение

Каякинг в спокойни води

   • Подходящ както за начинаещи, така и за напреднали
   • Начало и край: язовир „Александър Стамболийски”
   • Всеки понеделник и четвъртък – с предварително записване
   • В останалите дни от седмицата: с предварителна заявка
   • Записването се осъществява на адрес travel.plus@abv.bg

 

#

‘Малкото море’

Този воден тур е подходящ както за дебютанти и начинаещи, така и за напреднали каякари. Мястото на провеждането му е ‘Малкото море’ – така местните хора наричат първия голям български язовир, чието истинско име е „Александър Стамболийски”.
Каяците са двуместни и изключително стабилни, а в предишни събития са се включвали и гости, които не умеят да плуват. Те задължително носят закопчана спасителна жилетка. За всички участници, преди започването на самия воден тур, се провежда кратък инструктаж-обучение. В зависимост от размера на групата, в прехода участват двама до четирима опитни каякари-придружители, в това число водещ водач. Гребането е в туристическо темпо, с достатъчно паузи – за снимки, при среща с представители на водната флора и фауна или просто за почивка.

 

#

На вода

Един след друг, с леко поклащане, каяците се пускат на вода. Първите няколко загребвания са малко колебливи, но екипажите бързо напипват верния ритъм и действията им стават все по-синхронизирани. Много скоро лодките започват да се плъзгат по повърхността на водата почти без усилие и така, само за няколко часа, ще опознаем голяма част от акваторията на язовира. Редуват се ниски и високи брегове, широколистни гори и причудливи скални формирования… На фона на красивите гледки срещаме различни видове чапли, корморани и други водоплаващи птици. Те са едновременно любопитни да ни опознаят и плахи в опитите си да го направят.
По-амбициозните и спортно ориентирани участници ще имат възможност за допълнителен километраж.

 

#

Изисквания и препоръки

Добрата физическа форма е предпоставка за успешно участие, без да са необходими предварителни умения. След потвърждаване на мероприятието за конкретна дата, участниците ще получат допълнителна информация, в това число упътвания за подходящо облекло и обувки.

#

Дни и място на провеждане

   • Между април и октомври: всеки понеделник и четвъртък
   • Тип и времетраене: активност на вода, с продължителност 5:30 до 6 часа
   • Започва в: 10:00 часа̀
   • Начало и край: язовир „Александър Стамболийски”

 

#

Допълнителна информация

   • Приемат се заявки и за различни от обявените дни и часове, както и за периода ноември – март.
   • Транспорт: при необходимост от съдействие за транспорт до началната или от крайната точка, моля уведомете своевременно на travel.plus@abv.bg

 

#

Препоръка

Това приключение е подходящо както за индивидуални гости и семейства, така и за малки групи или като модул в тийм билдинг програми (team building). Препоръчваме Ви да участвате и в други активности от програмата, и да останете в нашия красив край два, три или повече дни. Имайте предвид, че програмата на Gabrovo Plus обхваща петдесет и три активности, както и единадесет уикенд програми и експедиции. Освен тях организираме „къстъмизирани” програми, тийм билдинг мероприятия, нощувки, транспорт и други.

 

#

Нощувки

За резервация в хотел или къща за гости ни пишете на адрес booking@travel-plus.net. Ние поддържаме контакти с повечето хотелиери в района и сме запознати с актуалните условия. Ако обаче Вие самите сте харесали хотел или къща за гости, пишете ни, за да направим резервацията именно там. И в двата случая ще Ви предложим настаняване на преференциална цена и/или други предимства или бонуси.

 

#

Записване

Навременното записване спомага за гладката организация, а наличието на достатъчно участници е необходимо условие за провеждане на мероприятието. Записването се осъществява с е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg, с посочване на следните данни:

   • име и фамилия, възраст
   • брой участници
   • телефон и е-мейл за връзка

След потвърждаване на мероприятието за конкретна дата, участниците ще получат допълнителна информация, в това число упътвания за подходящо облекло и обувки, сборен пункт, начин на плащане и т.н.

#

Специализирано оборудване

Организаторът предоставя необходимото специализирано оборудване: каяци, гребла и спасителни жилетки. Каяците са двуместни и изключително стабилни, а в предишни събития са се включвали и гости, които не умеят да плуват. Те задължително носят закопчана спасителна жилетка.

 

#

Инструктаж

Преди започването на самия воден тур се провежда кратък инструктаж-обучение.
В зависимост от размера на групата, турът се придружава от двама до четирима опитни каякари-придружители, в това число водещ водач.

#

Такса участие

Таксата за участие е 37 лв и включва ползването на специализираното оборудване. Навременното записване спомага за гладката организация, а наличието на достатъчно участници е необходимо условие за провеждане на мероприятието.

 

#

Записване

Записването се осъществява с е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg, с посочване на следните данни:

   • име и фамилия, възраст
   • брой участници
   • телефон и е-мейл за връзка