≈ 2-3 дни
Времетраене
06.11 – 08.11.2020
Дата / Дати
Стара планина
Местонахождение

Уикенд или дълъг уикенд в Боженци и Балкана, с включена лека активност

   • Лек пешеходен или лек велосипеден преход – по избор
   • Свободно време – за релакс или допълнителни активности
   • Настаняване в хотели, семейни хотели и къщи за гости
   • За индивидуални гости – на предварително обявени дати
   • За групи – целогодишно в произволни два или три последователни дни

 

#

Боженци - място за приключения и релакс

Прекарайте два или три безгрижни дни в Боженци и Балкана! Участвайте в тази лежерна програма, която Ви позволява да изберете между лек пешеходен или лек велосипеден преход с продължителност от четири до пет часа. А за останалата част от престоя самите Вие ще решите дали да участвате в допълнителни активности или просто да се насладите на Габрово и околностите.

 

#

За кого е това предложение

Програмата е за всички, които харесват активности на открито. Достатъчно е участниците да бъдат в нормална физическа форма, без да има каквито и да било изисквания за предварителни умения или опит. Ако предпочетете варианта с лек велосипеден преход, но нямате възможност да донесете собствен велосипед и каска, заявете това още при записването си! Ще се свържем своевременно с Вас и ще Ви съдействаме за наемане на подходящ велосипед и каска на място.
Освен за индивидуални гости, програмата е подходяща и за малки и средно големи групи. За групи може да бъде проведена на удобни за тях дати – в произволни два или три последователни дни през цялата година. При интерес може да бъде удължена до четири или петдневна програма, с или без включване на допълнителни активности.

 

#

Нощувки

Характерът на програмата позволява висока степен на гъвкавост при избора на място за настаняване. Ние поддържаме контакти с повечето хотелиери в района и сме запознати с актуалните условия. Освен това съобразяваме избора с активната част от програмата, локацията, бюджета и други оперативни особености.
Ако обаче Вие самите сте харесали хотел или къща за гости, пишете ни, за да направим резервацията именно там! И в двата случая ще Ви предложим настаняване на преференциална цена и/или други предимства или бонуси. Пишете ни също така ако желаете да добавите една или повече нощувки към предвидените!

 

#

В центъра на България

Скътано в диплите на Стара планина, Боженци създава усещането, че се намирате на края на света. А всъщност живописното селце е досущ в центъра на България и само на два до три часа от повечето основни градове в страната.
Ако не ползвате автомобил, можете да пътувате с автобусен или железопътен транспорт до Габрово, а ние ще Ви посрещнем при пристигането Ви или ще Ви предоставим контактите на коректни таксиметрови шофьори за краткия трансфер до Боженци.

 

#

Усещане за Балкан

В Боженци всичко е зелено. До там води един единствен асфалтов път, но дори и той е едва забележим сред гъстата растителност. Разположено сред дъбови и букови гори, „най-романтичното село в България” е неземно красиво. И то до степен, че човек подсъзнателно се запитва дали това, което вижда, е реалност или илюзия… Но какво значение всъщност има това на място, където легендите и историческата действителност са неразделно вплетени едни в други!?

#

Активната част от програмата

Изберете да участвате в лек пешеходен или в лек велосипеден преход и заявете избора си още при записването. Максималната продължителност на преходите е четири до пет часа, а маршрутите са с лека до средна трудност.
Боженци и Балканът са нашият дом. Тук ние познаваме цялото безкрайно разнообразие от пътчета и пътеки, сред които да изберем най-подходящите за съответната група и ден. Нещо повече – бихме могли да планираме маршрут, който да позволява на по-малко тренираните да завършат прехода след 2 – 2.5 часа, а на останалите в групата да покрият пълната му дължина до 4.5 – 5 часа.

 

#

Велосипеди

Ако изберете да участвате в лек велосипеден преход, но нямате възможност да донесете собствен велосипед и каска, заявете това още при записването си! Ще се свържем своевременно с Вас и ще Ви съдействаме за наемане на подходящ велосипед и каска на място.

 

#

„Вкусни спирки” и уникални музеи

Така наречените „вкусни спирки” (линк) са наша запазена марка и присъстват в значителен брой от предложенията ни – активности (линк) и експедиции (линк). Сред цялото многообразие от възможности, конкретно за тази програма Ви предлагаме да опитате боженско кафе на пясък с бяло сладко (линк).
Предвид гъвкавата концепция на програмата обаче, бихте могли да предпочетете да посетите музейните обекти в селото, сред които са Къщата-музей „Дончо Попа”, Старото школо, Менгема и Къщата-музей „Баба Райна”.

 

#

Още много възможности

През останалото време, самите Вие ще решите дали да участвате в допълнителни активности или просто да се насладите на нашия красив край. При всички случаи ние ще останем на разположение за въпроси, както и за да Ви дадем информация за актуални събития в Боженци, Габворо и региона.

#

Допълнителни активности

На всички, които желаят пътуването до Боженци и Балкана да бъде още по-разнообразно и запомнящо се, предлагаме да участват в нашите опционални активности – в допълнение към основната програма и срещу допълнително заплащане. Имайте предвид, че местата в тях са ограничени, а резервациите се потвърждават по реда на тяхното пристигане! Необходимо условие за провеждане е наличието на достатъчно участници.

 

#

Допълнителни нощувки

Ако желаете да пристигнете по-рано или да останете в Боженци и региона след края на програмата, пишете ни! Така ще можете да участвате в посочените по-горе активности или просто да прекарате повече време в нашия красив край. В близост се намират Природен парк „Българка”, Етнографският музей на открито „Етър”, Габрово, Соколският манастир, Люляците, Узана, Шипка, Бузлуджа, Дряново, Трявна, Географският център на България, Дряновският манастир и още много интересни места.
Ние поддържаме контакти с повечето хотелиери в района и освен че сме запознати с актуалните условия, бихме могли да Ви предложим настаняване на преференциална цена и/или други предимства или бонуси.

#

Дати

Навременното записване спомага за гладката организация, а наличието на достатъчно участници е необходимо условие за провеждане на мероприятието. Отворени за записвания са следните дати:

   • 16.10 – 18.10.2020
   • 06.11 – 08.11.2020
   • 27.11 – 29.11.2020
   • 18.12 – 20.12.2020

След потвърждаване на мероприятието за конкретни дати, участниците ще получат допълнителна информация, в това число упътвания за подходящо облекло и обувки, сборен пункт (място и час), начин на плащане и т.н.

 

#

Допълнителни възможности

Освен за индивидуални гости, програмата е подходяща и за малки и средно големи групи. Освен на горепосочените, тя може да бъде проведена и на други дати – в произволни два или три последователни дни през цялата година. При интерес може да бъде удължена до четири или петдневна програма.

#

Такса участие

Таксата може да варира в зависимост от избора на опционални активности и/или допълнителни нощувки, предпочитания за настаняване в конкретен хотел и други. При семейства с деца таксата зависи и от вида на помещението – апартамент, семейна стая, студио, стандартна стая с допълнително легло и т.н. Таксата за основния пакет (при две нощувки) варира между 70 лв за възрастни и 45 лв за деца при настаняване в стандартен семеен хотел, и 110 лв за възрастни и 80 лв за деца при настаняване в четиризвезден хотел, и включва:

   • две нощувки със закуски
   • участие в лек пешеходен или в лек велосипеден преход
   • придружител-водач
   • посещение на музеен обект или „вкусна спирка”
   • цялостна организация на престоя

Забележка: Цените са валидни при настаняване в двойни, тройни или семейни стаи. Ако предпочитате настаняване в индивидуални стаи, пишете ни своевременно на travel.plus@abv.bg

 

#

Записване

Записването се осъществява с е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg, с посочване на следните данни:

   • име и фамилия, възраст
   • телефон и е-мейл за връзка
   • брой участници
   • предпочитание за прехода (пешеходен или велосипеден)
   • интерес към опционалните активности (да/не) и към коя от тях

 

#

Деца

   • Минималната възраст за участие е 7 години.
   • Деца на възраст от 7 до 18 години могат да участват само в присъствието на участващ родител или настойник.