≈ 2:30 часа
Времетраене
05.10.2023
Дата / Дати
Габрово
Местонахождение

Каякинг в спокойни води – кратко обучение и първи стъпки

 • Начало и край: Габрово
 • На 21.09.2023 (четвъртък) – с предварително записване
 • На други дати – с предварителна заявка
 • Записването се осъществява на адрес travel.plus@abv.bg

 

каякинг

спокойни води

двойни каяци

оценка 5.0 / 5

 

Едно малко приключение

Подарете си нещо ново и интригуващо, и се впуснете в едно малко приключение на само пет километра от Габрово, в спокойните води на язовир „Синкевица”! Освен за индивидуални гости и семейства, тази активност е подходяща за групи или като модул в тийм билдинг програми.
Каяците са двуместни и изключително стабилни, а в предишни събития са се включвали и гости, които не умеят да плуват. Те задължително носят закопчана спасителна жилетка. Преди започването на самия воден тур се провежда кратък инструктаж-обучение. В зависимост от размера на групата, в тура участват двама до четирима опитни каякари-придружители, в това число водещ водач. Гребането е в туристическо темпо, с достатъчно паузи – за снимки, при среща с представители на водната флора и фауна или просто за почивка.

 

На вода

Един след друг, с леко поклащане, каяците се пускат на вода. Първите няколко загребвания са малко колебливи, но екипажите бързо напипват верния ритъм и действията им стават все по-синхронизирани. Много скоро лодките започват да се плъзгат по повърхността на водата почти без усилие и така, неусетно, ще опознаем целия язовир. Той впечатлява не толкова с размерите, колкото с красотата на тъмно зелените си брегове и сладкото усещане за безвремие…

 

Изисквания и препоръки

Добрата физическа форма е предпоставка за успешно участие, без да са необходими предварителни умения. След потвърждаване на мероприятието за конкретната дата (21.09.2023), участниците ще получат допълнителна информация, в това число упътвания за подходящо облекло и обувки.

Ако желаете, преди или след водния тур, можете да релаксирате в близкия комплекс с басейни, водна пързалка и игрища за тенис, плажен футбол и волейбол.

Специализирано оборудване

Организаторът предоставя необходимото специализирано оборудване: каяци, гребла и спасителни жилетки. Каяците са двуместни и изключително стабилни, а в предишни събития са се включвали и гости, които не умеят да плуват. Те задължително носят закопчана спасителна жилетка.

 

Инструктаж

Преди започването на самия воден тур се провежда кратък инструктаж-обучение.
В зависимост от размера на групата, турът се придружава от двама или трима опитни каякари-придружители, в това число водещ водач.

Такса участие

Таксата за участие е 33 лв и включва:

 • подготовка и логистика
 • ползване на специализирано оборудване
 • инструктаж-обучение
 • придружаващ екип на вода

 

най-добра цена

специализирано оборудване

придружаващ екип на вода

навременно записване

 

Записване

Навременното записване спомага за гладката организация, а наличието на достатъчно участници е необходимо условие за провеждане на мероприятието. Записването се осъществява с е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg, с посочване на следните данни:

 • име и фамилия, възраст
 • брой участници
 • телефон и е-мейл за връзка

Препоръка

Това приключение е част както от програмата на Активните дни, така и от нашата стандартна програма с активности през 2023-та година. То е подходящо както за индивидуални гости и семейства, така и за малки групи или като модул в тийм билдинг програми (team building). Препоръчваме Ви да участвате и в други активности от програмата, както и да останете в нашия красив край два, три или повече дни. Имайте предвид, че програмата на Gabrovo Plus обхваща петдесет и три активности, както и единадесет уикенд програми и експедиции. Освен тях организираме „къстъмизирани” програми, тийм билдинг мероприятия, нощувки, транспорт и други.

 

Нощувки

За резервация в хотел или къща за гости ни пишете на адрес booking@travel-plus.net. Ние поддържаме контакти с повечето хотелиери в района и сме запознати с актуалните условия. Ако обаче Вие самите сте харесали хотел или къща за гости, пишете ни, за да направим резервацията именно там! И в двата случая ще Ви предложим настаняване на преференциална цена и/или други предимства или бонуси.

 

53 активности

11 експедиции

хотели

къщи за гости

 

Записване

Навременното записване спомага за гладката организация, а наличието на достатъчно участници е необходимо условие за провеждане на мероприятието. Записването се осъществява с е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg, с посочване на следните данни:

 • име и фамилия, възраст
 • брой участници
 • телефон и е-мейл за връзка

След потвърждаване на мероприятието за конкретната дата (21.09.2023), участниците ще получат допълнителна информация, в това число упътвания за подходящо облекло и обувки, сборен пункт, начин на плащане и т.н.

Каякинг за начинаещи
Каякинг за начинаещи
Каякинг за начинаещи
Каякинг за начинаещи
Каякинг за начинаещи