На ски в Австрия

Обергургл

Ски и сноуборд ваканция в Австрия

Обмисляте ли да отидете на ски в Австрия и по-конкретно в Обергургл? Ако да, тази статия е точно за Вас! Без значение дали карате ски или сноуборд, или ще потърсите алтернативни снежни забавления, една зимна ваканция в Австрийските Алпи ще отговори на всички Ваши желания.
Обергургл е сред най-известните ски зони в Австрия, а ние самите я посещаваме всяка зима. Познаваме района в най-големи детайли и сме убедени, че тази страница ще Ви бъде изключително полезна при избора на дестинация за Вашата зимна почивка. Ако обаче при пътуването и престоя Ви в Обергургл Ви направят впечатление допълнения и новости, пишете ни! Ще се радваме да споделим Вашия опит от ски ваканцията в Обергургл с други любители на ските и сноуборда.

Кратка характеристика – ски в Обергургл

Обергургл е една от големите ски зони в Австрийските Алпи и и сред осемте, които се издигат над 3000 метра надморска височина. Описвана е със звучни имена като Диамантът на Алпите, Top Quality Skiing 3000+ и с много други чудесно звучащи прозвища.
Оставяйки настрани маркетинговата част, ако харесвате да карате ски и сноуборд в Алпите, в никакъв случай не пропускайте да го направите (и) в Обергургл! Дори вече да имате любима ски зона от предишна ски ваканция в Алпите, включете Обергургл в „късата листа” с дестинации, които трябва да посетите поне веднъж! (При условие, че карате ски или сноуборд поне на средно ниво).

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Нашата оценка за ски зона Обергургл в Австрийските Алпи се базира на следните наблюдения:

 • съотношение цена-качество – отлично;
 • близост до България – добра;
 • снежна сигурност – отлична;
 • големина на ски зоната – много добра;
 • разнообразие на писти и маршрути – отлично;
 • възможности за фрирайд – много добри;
 • лифтове и влекове – отлични;
 • свързаност с други ски зони / свързаност между съставните ски зони – много добра;
 • гледки и пейзажи – отлични;
 • „страна и хора” (опознаване на местни порядки) – задоволителни;
 • турове със снегоходки, ски бягане, кънки, алпийски кърлинг – добри;
 • спа и балнеология, водни забавления – добри;

На ски в Обергургл с автомобил

Разстоянието от София до Обергургл е 1395 километра, а според Виа Мишлен се изминава за около 14 часа и 45 минути. Разстоянието от Пловдив до Обергургл е 1548 км, от Плевен – 1559 км, от Велико Търново – 1617 км, от Стара Загора – 1628 км, от Бургас – 1788 км и т.н.
Веднъж пристигнали на място, в радиус от само 5 километра от ски зоната ще намерите както бензиностанция, така и зарядна станция за електрически и хибридни автомобили.

1395 км

14 часа 45 мин

бензиностанция

зарядна станция

Начини за пътуване до Обергургл

Ако обмисляте да пътувате до Обергургл със собствен транспорт и в рамките само на един ден, би било добре да имате поне двама равностойни шофьори, които да се редуват. Бихте могли, разбира се, да разделите пътуването на две – с междинна нощувка по маршрута. И в двата случая обаче имайте предвид, че пътните условия през зимата са по-трудно предвидими и затова Ви съветваме да не пропускате да се оборудвате с вериги за сняг!

Ако нямате възможност да осъществите пътуването си със собствен транспорт и представлявате група от минимум 8 души, моля пишете ни на адрес booking@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук. Ще Ви предложим да наемем за Вас бус или автобус със съответния брой места, а при необходимост и с ремарке за екипировката.

Като алтернатива на наземния (автомобилен или автобусен) транспорт, бихте могли да предпочетете по-бързия и удобен вариант за пътуване със самолет.

Маркирани писти и маршрути

Общата дължина на ски пистите в Обергургл е 108 километра, а при подходящи снежни условия на много места в зоната се обозначават маршрути за фрирайд.
Пистите в Обергургл са изключително разнообразни като наклон и степен на трудност. Разпределени са приблизително по равно в двете обособени части на ски зоната Обергургл и Хохгургл, връзката между които се осъществява с кабинков лифт. За разлика от съседния Зьолден, сред обозначените като сини писти в Обергургл и Хохгургл има достатъчно такива, които са подходящи за начинаещи скиори и сноубордисти. Казано с други думи, тук условията са благоприятни за всички нива, от начинаещи и леко напреднали до напреднали и експерти! Най-дългото спускане се намира в сектора на Хохгурл: общо 8 км дължина и 1260 м денивелация.
Пистовото многообразие в Обергургл-Хохгургл може да бъде условно разделено в три категории – „сини”, „червени” и „черни” писти. Към тях добавяме маркираните маршрути за фрирайд, които се означават с оранжев или червен ромб.

    60.2 км сини писти

    33.2 км червени писти

    14.3 км черни писти

     маршрути за фрирайд

 

Категории и съпоставимост с България

Важно е да се отбележи, че за разлика от България, в Австрия категорията на зелените писти не съществува. Така, познатите у нас зелени и сини писти тук са обединени в една категория – тази на сините писти. Обикновено в нея попадат и така наречените ски пътища. Освен в Австрия, по този начин се класифицират пистите в Италия, Швейцария, Германия, Словения, Лихтенщайн и т.н. Макар и условно, може да се приеме, че категориите червени и черни писти в гореизброените държави съвпадат със съответните категории в България.

Ниска до средна трудност

Средна до висока трудност

Висока до екстремна трудност

Маршрути за фрирайд

Равнопоставеност между ски и сноуборд

Обергургл е от така наречените универсални ски зони. В тях скиорите и сноубордистите са абсолютно равнопоставени, т.е. имат еднакво право да ползват както лифтовете и влековете, така и пистите, маршрутите за фрирайд, фън парковете, трасетата за сноу крос и всичко останало, което се счита за част от „инфраструктурата за общо ползване”.

 

Забележка: Както в повечето големи ски зони в Алпите, и в Обергургл предлагаме цялостни аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг.

Модерни съоръжения и снежни атракции

Макар пистите да остават най-важната характеристика на ски зоните, те далеч не са единствената такава.

Инфраструктурата за ски и сноуборд в Обергургл включва 25 модерни съоръжения – лифтове и влекове (в това число 11 кабинкови и многобройни седалкови лифтове), ски пътеки, обезопасени отсечки за измерване на скоростта, за гигантски слалом, за паралелен слалом, тренировъчни писти, писта с бабуни, фън слоуп (с тунели, скокове, вълни и „снеговъртежи”), два фън парка, фън крос, писти за шейни, ski movies и т.н.
Любопитен е фактът, че именно в Обергургл за първи път в цяла Европа е използвана снегоутъпкваща машина. Това се случва още през далечната 1966 година. Обергургл е и най-старата ски зона в долината Йоцтал (преди Зьолден) – тук влекове и седалкови лифтове са инсталирани още през 1948 и 1949 години!

модерни съоръжения

футуристични атракции

грижа за пистите

ски бус

Грижа за пистите и ски бусове

Почти всички писти са оборудвани с инсталации за производство на технически сняг, a обработването им се осъществява по най-модерни технологии – в това число със снегоутъпкващи машини с GPS-оборудване, което показва дебелината на снежната покривка.

Инфраструктурата се допълва от безплатните паркинги в близост до основните подходи към ски зоната и безплатните ски бусове (ползване с валидна лифт карта). Разписанията на ски бусовете са съобразени с работното време на ски зоната, а повечето наши гости ги възприемат като удобство и/или ги предпочитат като по-екологичен начин за придвижване.

Оборудване за ски и сноуборд под наем

Ски гардероби ще намерите на много места в ски зоната и в близост до нея. Всички те предлагат разнообразие от марки и модели – ски и сноуборд оборудване за начинаещи, напредващи и напреднали. Оборудването за експертите – скиори и сноубордисти – не е толкова широко застъпено, тъй като последните имат установени предпочитания в тесни граници и, в общия случай, разполагат със собствена екипировка.
Освен за ски и сноуборд, в Обергургл се предлагат уроци, турове и оборудване за ски бягане, ски туринг (пантене), фрирайд и други.

Ако сте избрали един от нашите аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг и имате нужда от наемане на оборудване, пишете ни предварително на адрес booking@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук. Ние ще проверим какви са актуалните оферти и ще Ви препоръчаме най-подходящия вариант.

 

Ски училища

Разбира се, в Обергургл можете да се запишете на ски училище. Както навсякъде в Алпите, и тук избирате между групови или индивидуални уроци, ски или сноуборд, за възрастни и за деца. Цените на курсовете не са ниски и си заслужава да се помисли за урок (уроци) по ски или сноуборд в България, преди да отпътувате за Алпите. Ако имате нужда от препоръка, пишете ни!
В последните няколко години, както на много други места, така и в Обергургл, наблюдаваме трайна тенденция към намаляване относителния дял на желаещите да се обучават и да практикуват сноуборд, за сметка на скиорите. Ако не сте сигурни кой от двата спорта или какъв вид обучение да изберете, пишете ни на адрес travel@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук.

Лифт карти в Австрия

Като правило цените на лифт картите в Австрия не са ниски и Обергургл не прави изключение. Специално тук обяснението за ценовата политика вероятно ще намерим в близостта до Зьолден и във висококатегорийната структура на местата за настаняване в Обергургл и Хохгургл.
Въпреки това считаме, че съотношението цена-качество е отлично, особено извън  високия сезон и ако изберете да закупите многодневни лифт карти. Освен в Обергургл-Хохгургл, те са валидни в още шест ски зони в региона. По този начин с една-единствена лифт карта имате достъп до 88 съоръжения, 354 км маркирани писти и 12 км маршрути за фрирайд.

Освен това бихме могли да Ви предложим преференциални условия („най-добра цена”) в зависимост от вида и броя на поръчаните лифт карти. Запитвания можете да ни изпращате на адрес ski.pass@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук. За актуални предложения проверявайте в нарочната тема: Лифт карти (Ski Pass).

най-добра цена

доставка на адрес

ски бус

ски гайдинг

Ценоразпис – Зима 2022-23

На сайта на курорта са обявени цените на лифт картите за настоящата година. Ползвайте ги за ориентир при калкулиране на разходите за ваканцията Ви. Обърнете внимание, че цените варират в зависимост от периода на валидност на лифт картите (брой дни), от възрастта на ползвателите им и от сезона. Ето цените на най-купуваните лифт карти от нашите гости:

година на раждане 1 ден 5 дни 6 дни 7 дни
преди 2003 € 59.50 – € 66.00 € 307.00 – € 333.50 € 359.50 – € 390.00 € 398.00 – € 432.00
2008 – 2014 € 33.00 – € 36.00 € 169.00 – € 183.50 € 197.50 – € 214.50 € 219.00 – € 237.50
2003 – 2007 € 47.50 – € 52.50 € 245.50 – € 266.50 € 287.50 – € 312.00 € 318.50 – € 345.50

Придвижване до ски зоната

С валидна лифт карта имате право да ползвате безплатно ски бусовете в района. Разписанията им са оптимизирани спрямо работното време на ски зоната, а повечето наши гости ги възприемат като удобство и/или ги предпочитат като по-екологичен начин за придвижване. Подробности ще откриете в описанието на съответния обект (хотел, къща или апартамент).
Алтернативно на ски бусовете, можете да стигнете до ски зоната с автомобил. В рамките на работното ѝ време паркирането е напълно безплатно.

 

Ски ин – ски аут

Значителна част от местата за настаняване в Обергургл се намират в непосредствена близост или на пешеходно разстояние от пистите. Подробности ще откриете в описанието на съответния обект (хотел, къща или апартамент), с означение Ski In–Ski Out. Имайте предвид обаче, че такива места в Австрия са значително по-скъпи от съпоставими хотели, къщи и апартаменти в радиус дори на само 4-5 километра от ски зоните.

 

Забележка: Както в повечето големи ски зони в Алпите, и в Обергургл предлагаме цялостни аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг. При желание за участие, моля заявете своевременно Вашите лифт карти!

Стандартен и разширен ски гайдинг

Както в повечето големи ски зони в Алпите, и в Обергургл-Хохгургл предлагаме цялостни аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдингguiding (от английски) – водене; guidе – водач, гид. Ски гайдингът най-често представлява полудневно пътешествие на ски в компанията на квалифициран ски гид, който познава в детайли зоната и целия район, и говори местния език (в този случай немски). Освен стандартен (полудневен) ски гайдинг, в Обергургл предлагаме и ски гайдинг в разширен вариант. Той ще Ви отведе и в други ски зони, и то без никакво оскъпяване на лифт картата (важи за сезон Зима 2022-23).

ски гид

писти

фрирайд

‘малки тайни’

Ски гайдинг в Обергургл

Съобразявайки се с възможностите на участниците, гидът „намира” най-слабо натоварените писти и/или маршрути за фрирайд, и „уцелва” подходящите атмосферни и снежни условия. Често ски гидът притежава правоспособност като ски инструктор и, при желание от страна на гостите, би могъл да даде съвет за подобряване техниката на каране. Макар и с доказана практическа полза, тези съвети не бива да бъдат възприемани като форма на обучение. Обучението изисква повече време и отдаденост, и не е съвместимо с целите на ски гайдинга.

Атмосферата по време на ски гайдинга е приятелска и непринудена. Възползвайте се и питайте за всичко, което Ви интересува: кои са ‘малките тайни’ в ски зоната, къде са най-леките и къде – най-предизвикателните писти, и дали условията са подходящи за фрирайд, какви са личните впечатления и препоръки на Вашия ски гид по отношение на интересни обекти, събития и атракции в околността, кой е любимият му ресторант, бар, чайна или алпийска хижа, и т.н.

 

Ако проявявате интерес към предложения с включен ски гайдинг, разгледайте офертите или ни пишете на адрес travel@travel-plus.net, или със съобщение във фейсбук.
Ако желаете да се възползвате единствено от нашите предложения за настаняване и/или лифт карти, пишете ни на адрес booking@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук.

Обзорна карта – ски в Обергургл

В този раздел публикуваме карта на пистите за ски и сноуборд в Обергургл-Хохгургл. Тя представлява добър ориентир за ски зоната, но Ви съветваме да не абсолютизирате информацията в нея.
Имайте предвид, че не всички „сини” писти са еднакво „сини”, че не всички „червени” писти са еднакво „червени” и т.н. Тук е мястото да припомним, че за разлика от България, в Австрия категорията на зелените писти не съществува. Така, познатите у нас „зелени” и „сини” писти тук са обединени в една категория – тази на сините писти.

Ски гайдинг в Обергургл

Ако сте избрали един от нашите аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг, ще имате възможност да участвате в полудневно пътешествие на ски. То е водено от квалифициран ски гид, който, съобразявайки се с възможностите на участниците, ще Ви покаже най-подходящите писти и/или маршрути за фрирайд.
Освен стандартния (полудневен) ски гайдинг, в Обергургл предлагаме и ски гайдинг в разширен вариант. Той ще Ви отведе и в други ски зони, и то без никакво оскъпяване на лифт картата (важи за сезон Зима 2022-23). Ако проявявате интерес, пишете ни предварително на адрес travel@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук.

Надморска височина

Обергургл е една от осемте ски зони в Австрийските Алпи, които се издигат над 3000 метра надморска височина. Най-високата точка тук е на кота 3080 метра. Това е много над средното за Австрия, където дори повечето от най-известните ски зони са с надморска височина до около 2000 метра! Примери за такива зони са Кицбюел, Шладминг, Флахау, Цел ам Зее, Заалбах, Фийбербрун, Алпбахтал, Зеефелд, Фюген (Цилертал), Варт-Шрьокен (Арлберг), Крайшберг, Земеринг и т.н. Същото важи и за Гармиш-Партенкирхен и Оберстдорф, които са разполoжени на границата между Германия и Австрия. Въпреки че не изпъкват с височината си, тези ски зони са изключително популярни и сред любителите на фрирайд (ски и сноуборд), и са ежегодни домакини на стартове от календара на World Freeride Tour или на други състезания от най-висок калибър.

снежна сигурност

3080 мнв

грижа за пистите

фрирайд

Снежна сигурност – фактори

Обергургл, от своя страна, предлага условия за каране на ски и сноуборд от ноември до май! Сезон с продължителност шест или седем месеца, сам по себе си, е достатъчно показателен за така наречената снежна сигурност. Благоприятни в това отношение са също така географското положение и въздушните течения, наличието на „тревна подложка”, фактът, че много от пистите минават през гора, начинът на обработка на ски пистите, висококвалифицираният персонал и техническите характеристики на машините за снегоутъпкване, и не на последно място, възможността за производство на програмиран сняг (чрез инсталация за изкуствено заснежаване).

Удобство и разумни цени

И ето че стигаме до уютните алпийски ресторанти, чайни и кафетерии, разположени в самата ски зона: повече от десет на брой, те предлагат разнообразна храна и напитки – местни специалитети и международна кухня. Ценовото разнище е сравнително високо, но въпреки това съотношението цена-качество е напълно приемливо.

Повечето заведения са в традиционен тиролски стил, а други представляват модерно изпълнени проекти. Почти всички разполагат с така наречените тераси – открити пространства с великолепни панорамни гледки за хубавите слънчеви дни. Изборът е огромен и, до известна степен, объркващ! А Зьолден нямаше да бъде Зьолден, ако не се предлагаха както традиционни ястия, така и изтънчени специалитети и гурме кухня. Вниманието Ви със сигурност ще бъде привлечено от футуристичния дизайн на един от най-ексклузивните ресторанти в целите Алпи. Той изглежда като леден куб и е служил за филмов декор на сцени от „Спектър” – филм от поредицата за Джеймс Бонд! Заобиколени от повече от 250 трихилядника, в една от залите му дори ще Ви предложат да смените ски обувките с меки пантофи от агнешка вълна!
Guten Appetit und zum Wohle! – Добър апетит и наздраве!

вкусна храна

напитки

уют

в самата ски зона

Предложения и препоръки

Ако сте избрали един от нашите аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг, Вашият гид ще Ви информира за интересни кулинарни предложения и актуални промоции. Попитайте го също какви са личните му впечатления от кулинарната оферта в ски зоната, дали би отличил някой от баровете и дали не би Ви препоръчал да посетите някое хюте!

Заради специфичен хранителен режим или по други причини, някои гости предпочитат да си приготвят предварително храна за деня и да я носят със себе си. Информация за удобни магазини, в които можете да си пазарувате, ще намерите в описанието на съответния обект (къща за гости или апартамент). В общия случай бихме препоръчали висококалорични храни като ядки, сухи плодове, енергийни барчета и т.н. Напомняме също така, че за доброто Ви функционално състояние е важно да бъдете достатъчно хидратирани, и то през целия ден!

Освен да карате ски и сноуборд, в Обергургл можете да се отдадете на още куп зимни удоволствия:

 • да практикувате алпийски кърлинг (изключително забавен и лесен за усвояване спорт);
 • да участвате в пешеходен тур със снегоходки;
 • да се спуснете с шейна по една от специалните писти за шейни;
 • да вземете урок по ски бягане;
 • да карате кънки и да играете хокей на лед;
 • да пилотирате електически го-карт;

 

Забележка: Ако сте избрали един от нашите аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг, попитайте Вашия гид за лични впечатления и препоръки!

Местоположение и особености

Обергургл и Хохгургл се намират в самия край на долината Йоцтал – най-дългата в Тирол. И докато Хохгургл е съставен изцяло от хотели, то Обергургл е фактическото село в този отдалечен район на Алпите. В последните десетилерия обаче и Обергургл е бил застроен с предимно средно големи хотели, и е загубил много от своята автентичност. Спокойно може да се каже, че тук концентрацията на леглова база е една от най-високите в Австрия и затова е напълно логично да срещнете скиори и сноубордисти от цяла Европа, и не само…!
В сравнение с близкия Зьолден обаче, в Обергургл-Хохгургл нощният живот далеч не е толкова шумен, а гостите на курорта определено са тук най-вече заради прекрасните условия за ски и сноуборд!

 

Много повече от ски и сноуборд

Повечето наши гости идват в Обергургл за седем дни. Гарантираме Ви обаче, че ако решите да останете две или дори три седмици, тук нищо няма да Ви липсва – още повече като се има предвид близостта на Зьолден! А ако все пак искате да прекарате няколко часа другаде, по протежението на долината Йоцтал ще откриете върволица от по-малки и по-големи селца, някои от които – като Умхаузен и Йоц – с историческо ядро и запазена архитектура. Столицата на Тирол – Инсбрук – се намира на около 100 км от тук и също може да бъде посетена.

Ето само част от възможностите, които Ви очакват в Обергургл и региона:

 • Коледни базари, светлинни спектакли и концерти на открито;
 • музикални сбирки и кулинарни вечери;
 • водни и спортни атракции;
 • фестивали и концерти;
 • разходки по романтични маршрути и вечерно каране на шейни по специално подготвени писти;
 • шоу демонстрации на ски инструктори и ски акробати;
 • уелнес и спа;

 

Забележка: Ако сте избрали един от нашите аранжименти за зимна ваканция с включен ски гайдинг, попитайте Вашия гид за лични впечатления и препоръки! Ако ли пък имате специфични интереси относно или извън гореизброените възможности, пишете ни предварително на адрес travel@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук.

Хотели, къщи и апартаменти

В Обергургл предлагаме хотели, къщи за гости и апартаменти. Препоръчаме Ви да резервирате Вашето настаняване в пакет с лифт карта и да се възползвате от нашите пакетни цени!

 • Лифт карти:
  Обща ценова информация ще намерите тук, а карта на ски зоната разгледайте тук.
 • Всички настанявания в Обергургл (Австрия):
  Вижте пълния списък с хотели, апартаменти и къщи за гости тук!
 • Нашите хотели в Обергургл (Австрия):
  Вижте най-добрите предложения за настаняване в хотели тук!
 • Нашите апартаменти в Обергургл (Австрия):
  Вижте най-добрите предложения за настаняване в апартаменти тук!
 • Нашите къщи в Обергургл (Австрия):
  Вижте най-добрите предложения за настаняване в къщи за гости тук!

хотели

апартаменти и къщи

лифт карти

пакети

Ваканция с включен ски гайдинг

Както в повечето големи ски зони в Алпите, и в Обергургл Ви предлагаме цялостни аранжименти за зимна ваканция. Те включват настаняване, лифт карта и ски гайдинг. Основните им предимства са гаранцията за най-добра цена, спестеното време и възможността да се срещнете с нашия представител (ски гид) на място. Освен стандартен (полудневен) ски гайдинг, в Обергургл предлагаме и ски гайдинг в разширен вариант. Той ще Ви отведе и в други ски зони, и то без никакво оскъпяване на лифт картата (важи за сезон Зима 2022-23).

Ако проявявате интерес, разгледайте офертите или ни пишете на адрес travel@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук.

Пътуване с бус или автобус

Най-често нашите гости предпочитат да пътуват до Алпите със собствен транспорт. Ако обаче нямате такава възможност и представлявате група от минимум 8 души, моля пишете ни на адрес booking@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук. Ще Ви предложим да наемем за Вас бус или автобус със съответния брой места, а при необходимост и с ремарке за екипировката.

8 – 12 души

13 – 50 души

транспорт на екипировка

по запитване

Пътуване със самолет

Като алтернатива на наземния (автомобилен или автобусен) транспорт, бихте могли да планирате пътуване до Алпите със самолет. Ако проявявате интерес към чартърен полет с удобно разписание, моля пишете ни на адрес ski.pass@travel-plus.net или със съобщение във фейсбук, като посочите брой хора и предпочитано летище – София, Варна, Бургас или Пловдив.
Конкретната цена и осъществяването на полета зависят от броя на заинтересованите, и в този контекст предложението е насочено предимно към по-големи групи, клубове, фирмени колективи и други. След потвърждаване на полета и до запълване на местата, от тази възможност биха могли да се възползват и индивидуални гости, така че не се колебайте да ни изпращате Вашите запитвания!

от София

от Варна

от Бургас

от Пловдив

Нашите гости за нас

Коментари за вече отминали програми в Алпите можете да прочетете в рубриките за отзиви на нашия сайт, в Гугъл и на специализираната ни страница във фейсбук Ski Plus.
Като се възползвате от услугите и продуктите ни, Вие подкрепяте дейността ни като независим специализиран туроператор.

Поглед отвътре

„Туризъм се прави от хора за хора!” е основният принцип в дейността ни още от самото начало през 2009-а година. От тогава и до сега оставаме верни на себе си – предлагаме пътешествия до специално подбрани дестинации, които разработваме с много любов и с още повече познания за местните специфики – „с поглед отвътре”! Що се отнася до предлаганите ски зони в Алпите, бъдете сигурни, че сме ги проучили изключително щателно, а отзивите на нашите гости са едновременно доказателство и оценка за работата ни.
Благодарим Ви за доверието и до скоро!

Съдържащите се в тази публикация текстове* и снимки представляват авторски разработки. Моля отнасяйте се с уважение към труда на техните създатели и потърсете разрешение ако желаете да ги копирате или да използвате друг способ за възпроизвеждане на съдържание.

Въпросите за авторското право и интелектуалната собственост са уредени както в националните законодателства на страните-членки, така и в законодателството на Европейския съюз.

© Ötztal Tourismus, Anton Klocker
© Ötztal Tourismus, Roman Huber
© Ötztal Tourismus, Werner Elmer
© Ötztal Tourismus, Johannes Brunner
© Ötztal Tourismus, Alexander Lohmann
© Ötztal Tourismus, Dominic Ebenbichler
© Ötztal Tourismus, Rudi Wyhlidal
© www.travel-plus.net
* Travel Plus – специализиран туроператор
* Травел Адвайзърс – ТО & TA
* Пилгрим БГ – ТО & TA

ТОП ОФЕРТА

Ски в Зьолден, Австрия - SO 22EL19 LAFH82JOA
Ski & Board

Къща за 12 (20) души, с 4 (6) спални и 2+2 бани

Удобна локация на 9 км от ски зона Зьолден, с практично обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24

Отзиви

Станислава Назърова
Заедно с приятели, бяхме на едноседмична ски почивка и останахме супер доволни. За всичко ни предложиха варианти според нашите изисквания – от настаняването, ски картите, зоните, запознаване с пистите, инструктор, до културна…    прочети повече

 

Огнян Георгиев
За мен ските в Австрия не са нещо ново, но ваканцията, организирана от Ski Plus, ми показа съвсем различни хоризонти! От ски шоу със заря високо в планината, през бирена дегустация в стар замък, традиционни тиролски пе…    прочети повече
ОЩЕ ОТЗИВИ
Ваканции, лифт карти, ски гайдинг, настаняване в хотели и апартаменти

Ски и сноуборд в Обергургл

Ски в Зьолден, Австрия - SO 22EL19 LAHZ81ZHA
Ski & Board

Хотел 3* със стаи за 2 – 4 души, HB

Много добра локация на 13 км от ски зона Зьолден, със закуска и вечеря (HB)
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Зьолден, Австрия - SO 22EL19 LAFH82JOA
Ski & Board

Къща за 12 (20) души, с 4 (6) спални и 2+2 бани

Удобна локация на 9 км от ски зона Зьолден, с практично обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Зьолден, Австрия - SO 22EL19 SAFW83PAO.4P
Ski & Board

Апартаменти за 2 – 4 души с отлична локация

Само на 600 м от ски зона Зьолден, с модерно обзавеждане и чудесна панорама
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Хотели, апартаменти и къщи за гости

ПОДБРАНИ МЕСТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ В АВСТРИЯ

Ски в Зьолден, Австрия - SO 22EL19 LAHZ81ZHA
Ski & Board

Хотел 3* със стаи за 2 – 4 души, HB

Много добра локация на 13 км от ски зона Зьолден, със закуска и вечеря (HB)
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA22AL19HAFW81HMI.8P
Ski & Board

Апартаменти с три спални за 6 – 8 души

Отлична локация на 2 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA22AL19HAFW81HMI.10PS
Ski & Board

Апартаменти с три спални за 8 – 10 души + сауна

Отлична локация на 2 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA22AL19HAFW81HMI.10P
Ski & Board

Апартаменти с три спални за 8 – 10 души

Отлична локация на 2 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA22AL19VAFH82ALI
Ski & Board

Къща за 10 – 12 души, с пет спални и пет бани

Отлична локация на 3 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с практично обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Хохфилцен, Австрия - BU22CH19HAFH81BEUO
Ski & Board

Къща за 9 души, с пет спални и две бани

Стратегическа локация на 9 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с обширна панорама
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Леоганг, Австрия - SA22AL19LAFW83KUE.N
Ski & Board

Апартаменти с две спални за 4 – 6 души

Удобна локация на 4 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с висококачествено обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Зьолден, Австрия - SO 22EL19 LAFH82JOA
Ski & Board

Къща за 12 (20) души, с 4 (6) спални и 2+2 бани

Удобна локация на 9 км от ски зона Зьолден, с практично обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA 22AL19 HAHZ84ALI
Ski In–Ski Out

Хотел 4* на пистите, със стаи за 2 – 4 души, HB

Перфектна локация, на самите писти в Заалбах-Хинтерглем, със закуска и вечеря (HB)
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA 22AL19 LAFW85HIE.4P
Ski & Board

Апартаменти за 2 – 4 души с отлична локация

На 2.5 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с оптимално съотношение цена-качество
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA 22AL19 LAFW85HIE.6P
Ski & Board

Апартаменти за 4 – 6 души с отлична локация

На 2.5 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с оптимално съотношение цена-качество
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - SA 22AL19 SAHZ86AUA
Ski & Board

Хотел 3*, отлична локация, със стаи за 2 – 4 души, HB

Оптимално съотношение цена-качество, на 600 м от ски зоната на Заалбах, със закуска и вечеря (HB)
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - FI 22EB19 FAFW82AFI.14P
Ski & Board

Апартаменти с четири спални и три бани, за 10 – 14 души

Отлична локация на 2.5 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - FI 22EB19 FAFW82AFI.8PS
Ski & Board

Апартаменти за 6 – 8 души с отлична локация

Централна локация на 2.5 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - FI 22EB19 FAFW82AFI.4PS
Ski & Board

Апартаменти за 2 – 4 души с отлична локация

Централна локация на 2.5 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - BU 22CH19 HAHZ82EDO
Ski & Board

Хотел 3*, със стаи за 2 – 4 души, HB

Оптимално съотношение цена-качество, на 6 км от ски зоната на Заалбах, със закуска и вечеря (HB)
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - FI 22EB19 FAFW83HOI.10P
Ski & Board

Апартаменти с три спални за 8 – 10 души

Централна локация на 3 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с модерно обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - FI 22EB19 FAFW84BKI.5P
Ski & Board

Апартаменти с две спални за 3 – 5 души

Удобна локация на 4 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с практично обзавеждане
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Заалбах, Австрия - FI 22EB19 FAFW84BKI.3P
Ski & Board

Апартаменти за 2 – 3 души с удобна локация

На 4 км от ски зона Заалбах-Хинтерглем, с обзавеждане в алпийски стил
Австрийски Алпи
Зима 23-24
Ски в Зьолден, Австрия - SO 22EL19 SAFW83PAO.4P
Ski & Board

Апартаменти за 2 – 4 души с отлична локация

Само на 600 м от ски зона Зьолден, с модерно обзавеждане и чудесна панорама
Австрийски Алпи
Зима 23-24