Каякинг за начинаещи
Каякинг за начинаещи

Каякинг за начинаещи край Габрово

На 06. септември Ви каним да изпробвате нещо ново и интригуващо! На само пет километра от Габрово, в спокойните води на язовир „Синкевица”, ще бъде организирано това специално събитие, чийто инициатор е Дестинация Четири сезона! 

Специално събитие

Поводът за организирането на това събитие е специален, а подробности ще научите на място! Още от сега можем да споделим обаче, че вместо 30 лв, участието в този ден ще Ви струва само 12 лв. Силно препоръчително е да запазите местата си възможно най-скоро като изпратите заявка за участие на адрес travel.plus@abv.bg, с посочване на следните данни:

  • име и фамилия, възраст
  • брой участници
  • телефон и е-мейл за връзка

Специализирано каякинг оборудване

Организаторът предоставя необходимото специализирано оборудване за каякинг: гребла, каяци и спасителни жилетки. Каяците са двуместни и изключително стабилни, а в предишни събития са се включвали и гости, които не умеят да плуват. Те задължително носят закопчана спасителна жилетка.

 

Каякинг за начинаещи – за кого е подходящо това събитие?

Добрата физическа форма е предпоставка за успешно участие, без да са необходими предварителни умения. Добре дошли са и семейства с деца като препоръката е на всяко дете да съответства един възрастен. По този начин всеки екипаж (каяците са двуместни) ще бъде съставен от един възрастен (капитан) и едно дете (юнга).

Преди започването на самия воден тур се провежда кратък инструктаж-обучение. В тура участват двама или трима опитни каякари-придружители, в това число водещ водач. Гребането е в туристическо темпо, с достатъчно паузи – за снимки, при среща с представители на водната флора и фауна или просто за почивка. Общата продължителност е 2 до 2:30 часа.

 

Още водни приключения в края на лятото

Ако желаете, след приключване на каякинга, можете да продължите деня си с още водни приключения в комплекс Синкевица. Той се намира само на няколко минутки от едноименния язовир и разполага с басейни за възрастни и за деца, шезлонги, чадъри, воден бар, ресторант, грил, съблекални и игрище за плажен футбол. В този ден управата на комплекса предоставя специални условия за участниците в каякинга за начинаещи. Така общата стойност на двете приключения (каякинг + вход за комплекса с басейни и ползване на чадър и шезлонг) е:

  • един възрастен*: 24 лв (вместо 45 лв)
  • едно дете**: 19 лв (вместо 40 лв)
  • един възрастен* + едно дете**: 40 лв (вместо 85 лв)

* възрастен = над 16 год; ** дете = 5-16 год;

Очакваме Ви! 🙂

Снимки: Travel Plus – специализиран туроператор и комплекс Синкевица

Коментари

01.09.2022
[…] ни препраща предстоящото специално издание на Каякинг за начинаещи на 06.09.2022. Както и към другите активности в седмичната […]