Почистване около Дряновския манастир
Почистване

Петък, 10.06.2022

Красивият Дряновски манастир очевидно има нужда от помощ. Констатираме го с известно учудване, но и със затвърдена убеденост от няколкото ни посещения там в последните месеци.

Бъдете съпричастни и елате да почистим в петък, на 10.06.2022! Или бъдете съпричастни по друг начин! Вие преценете как да помогнете, но сякаш най-много ни се иска манастирът да получи както чисто физическа подкрепа от сръчни ръце, така и подкрепа от хора с ноу-хау в областта на комуналното стопанство. Защото системните проблеми едва ли могат да бъдат решени с еднократни или кампанийни мероприятия!

 

Кога и колко дълго?

Срещата ни е пред манастира в 9:45 ч.! Часът е достатъчно ранен, но ако има желаещи да започнем преди това, моля пишете ни! Краят на почистването е отворен, но целта е да приключим в 13:00 ч. Не храним илюзии, че три часа ще бъдат достатъчни за цялостно „дълбоко почистване”, но ще измерим ефекта от работата ни, за да планираме бъдещи действия. А ако се съберем много и мотивирани хора, със сигурност ще отхвърлим доста работа!

Добре дошли са и притежаващите добри фотографски умения! Защото добрите дела е добре да бъдат документирани в качествени фотоси или видео.

 

Желаете да участвате!? Заявете присъствието си с коментар в събитието на този линк!

 

Какво да носите?

Моля носете със себе си всичко, от което може да имате нужда! Носете си подходящо облекло, ръкавици и чували! Не забравяйте и усмивките си! Едва ли скоро сте ходили на толкова красиво място в този час на деня, и то с такава задача, нали!?

Носете си също така канче или друг съд за многократна употреба! Ще почерпим с истински старопланински билков чай всички, които са заявили участието си предварително! Ако някой иска да донесе малко количество сладки за чая, нека го направи! А ако са домашно приготвени курабии или подобни, ще се оценят още по-високо! 🙂 

 

Какво още?

Освен че ще уредим извозването на събраните отпадъци, сме предвидили поощрение за всички мотивирани участници в почистването. То се изразява в поемане на разходите за участие в една от следните активности:

Пътуване до Дряновския манастир

Знаете ли всъщност, че можете да стигнете до Дряновския манастир с влак!? Спирката е Бачо Киро, а връзките до там са изключително удобни. Подробна информация ще намерите на сайта на БДЖ.

Предвид характера на това събитие, пътуването с влак е първата възможност, която бихме искали да Ви препоръчаме. По този начин ще допринесете за минимизиране на замърсяването не само в района на манастира, но и като цяло! Освен приятно и екологично, пътуването с влак е и изключително достъпно. Цената за двупосочен билет (отиване и връщане) от Велико Търново например е само 3.45 лв.

 

Снимките са илюстративни.