Поглед към Трявна Ултра 2021

Ултрамаратонът Трявна Ултра

В средата на юли се проведе шестото издание на Трявна Ултра, както и съпътстващата програма с активности без състезателен характер.

Организаторите отново се бяха справили подобаващо с всички предизвикателства и заслужават единствено поздравления! Въпреки „тежката юлска жега” състезателите масово финишираха с широки усмивки на лицата си, а настроението в Трявна беше прекрасно!
 

Рекорди и новости

На старт застанаха рекорден брой състезатели – повече от 800, а официалните дистанции отново бяха пет: 23 км, 42 км, 76 км, 100 км и 141 км.
За поредна година беше пробягана и дистанцията от 3 км, като за първи път за нея се изискваше официална регистрация. Регистрацията означаваше, че участниците получават стартови номера, а стартовите номера, известно е, променят коренно усещането за състезателност! Вероятно и това допринесе надпреварата да бъде безкрайно оспорвана и също толкова атрактивна.
 

Съпътстваща програма

Съпътстващата програма се състоеше от общо двадесет планирани активности без състезателен характер, в пет последователни дни – от 15.7 до 19.7.2021 включително. За отбелязване е, че интерес предизвикаха активности и в петте дни като най-значим беше той към две от тях: С влак и пеша в Тревненския Балкан и Триатлон за любители. Втората представлява комбинация от ходене, велосипедиране и плуване, отново без състезателен характер.

Освен реализирането на съпътстващата програма с активности, наше дело беше и един от щандовете в близост до старт-финалната арена. На него изложихме обучителни материали за Природен парк „Българка” и Национален парк „Централен Балкан”, както и допълнителна информация за програмите на Travel Plus, и по-специално в частта на Стара планина и ‘Малкото море’.

 
Снимка: iRun