Велотур „Етъра”
Велотур Етъра и посещение в музей „Етър”

Лек велотур с начало музей „Етър” в Габрово

С най-голямо удоволствие Ви представяме нашата програма Велотур Етъра, с начало и край музей „Етър” в полите на Стара планина.
Общата продължителност е около два часа, а в тура могат да се включат всички, които умеят да карат велосипед. Нещо повече – бихме искали да поканим за участие дори онези, които не са се качвали на колело „от детските си години”!
 
Желаете да участвате!? За подробности и записване кликнете върху този линк!
 
 

От къде тръгваме?

Началото и краят на обиколката са при музей „Етър”. Ако имате нужда от транспорт, моля пишете ни своевременно! Ако предпочитате да пътувате до мястото на срещата със собствен автомобил, ще Ви изпратим точните координати по е-мейл.
В уречения час се срещаме за регистрация и кратък брифинг. Следва бърз преглед на велосипедите и групата вече е готова да се впусне в едно малко приключение!
 

Варианти с различна степен на трудност

Изборът пада върху един от седем възможни маршрута – през малки селца и на територията на Природен парк „Българка”. Теренът е начупен – с изкачвания и спускания, и с минимална до средна техническа трудност. В зависимост от условията на деня и функционалното състояние на участниците, избираме подходящия вариант, така че всички да могат да се справят, а удоволствието от карането е гарантирано.

 

Музей „Етър” – Габрово

Краят на тура съвпада с неговата начална точка при музей „Етър” в Габрово.
Етнографският музей на открито „Етър” е уникален за България. Тук са представени на живо битът, архитектурата и занаятите в полите на Балкана от края на Възраждането!
Каним Ви да отделите достатъчно време за посещение на музея, а ние ще Ви издадем някои от Етърските ‘малки тайни’… Дали няма да се окаже, че сте ги пропуснали при предишната си визита? Освен това, ако представлявате по-голяма група, ще организираме специална изненада, която на този етап умишлено ще запазим в тайна!

 

Велосипеди и каски

Участниците могат да донесат собствен велосипед (маунтин байк) и каска или да заявят ползването на велосипед и каска от организатора (срещу заплащане). Молбата ни е да направите заявката още при записването си за програмата, което спомага за гладката организация.
 

Цена и записване

Таксата за участие е 8 лв, а записването се осъществява с е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg. Между април и октомври провеждаме тура всеки вторник, четвъртък, петък и неделя, при наличие на достатъчно участници, а таксата включва:

  • подготовка и логистика
  • избор на подходящ маршрут
  • местен водач

 

най-добра цена

подготовка и маршрут

местен водач

навременно записване

 

Препоръки

Велотур „Етъра” е подходящ както за индивидуални гости и семейства, така и за малки групи или като модул в тийм билдинг програми (team building). За групи може да бъде проведен и в различни от обявените дни, през цялата година.

Препоръчваме Ви да участвате и в други активности от програмата, както и да останете в нашия красив край два, три или повече дни. Имайте предвид, че програмата на Gabrovo Plus обхваща петдесет и три активности, както и дванадесет уикенд програми и експедиции. Освен тях организираме „къстъмизирани” програми, тийм билдинг мероприятия, нощувки, транспорт и други.
 

53 активности

12 експедиции

хотели

къщи за гости

 
Посетете нашия красив край и през зимата! Габрово и Балканът предлагат чудесни условия за снежни приключения, преходи със снегоходки и най-добрата писта за ски и сноуборд в Стара планина.
Очакваме Ви! 🙂

 
 
Снимки: Travel Plus – специализиран туроператор и музей „Етър”