≈ 2-3 дни
Времетраене
Стара планина
Местонахождение

Уикенд или дълъг уикенд в Трявна и Балкана, с включена лека активност

   • Лек пешеходен или лек велосипеден преход – по избор
   • Свободно време – за релакс или допълнителни активности
   • Настаняване в хотели, семейни хотели и къщи за гости
   • За индивидуални гости – на предварително обявени дати
   • За групи – целогодишно в произволни два или три последователни дни

 

#

Трявна - място за приключения и релакс

Прекарайте два или три безгрижни дни в Трявна и Балкана! Участвайте в тази лежерна програма, която Ви позволява да изберете между лек пешеходен или лек велосипеден преход с продължителност от четири до пет часа. А за останалата част от престоя самите Вие ще решите дали да участвате в допълнителни активности или просто да се насладите на Трявна и околностите.

 

#

За кого е това предложение

Програмата е за всички, които харесват активности на открито. Достатъчно е участниците да бъдат в нормална физическа форма, без да има каквито и да било изисквания за предварителни умения или опит. Ако предпочетете варианта с лек велосипеден преход, но нямате възможност да донесете собствен велосипед и каска, заявете това още при записването си! Ще се свържем своевременно с Вас и ще Ви съдействаме за наемане на подходящ велосипед и каска на място.
Освен за индивидуални гости, програмата е подходяща и за малки и средно големи групи. За групи може да бъде проведена на удобни за тях дати – в произволни два или три последователни дни през цялата година. При интерес може да бъде удължена до четири или петдневна програма, с или без включване на допълнителни активности.

 

#

Нощувки

Характерът на програмата позволява висока степен на гъвкавост при избора на място за настаняване. Ние поддържаме контакти с повечето хотелиери в района и сме запознати с актуалните условия. Освен това съобразяваме избора с активната част от програмата, локацията, бюджета и други оперативни особености.
Ако обаче Вие самите сте харесали хотел или къща за гости, пишете ни, за да направим резервацията именно там! И в двата случая ще Ви предложим настаняване на преференциална цена и/или други предимства или бонуси. Пишете ни също така ако желаете да добавите една или повече нощувки към предвидените!

 

#

В центъра на България

Разположена живописно в полите на Стара планина, Трявна се намира досущ в центъра на България и само на три часа от повечето основни градове в страната. Ако не ползвате автомобил, можете да пътувате до Трявна с автобусен или железопътен транспорт, а ние ще Ви посрещнем при пристигането Ви.

 

#

Усещане за Балкан

В Трявна всичко е зелено. Тук градът е в планината, а планината е в града. И не само тя! В близост се намират Природен парк „Българка”, Етнографският музей на открито „Етър”, Габрово, Люляците, Узана, Шипка, Бузлуджа, Дряново, Боженци, Географският център на България, Дряновският и Соколският манастири, и още много интересни места.
А какво да кажем за самата Трявна!? Дори вече да сте я посещавали, тя ще ви очарова отново – с неповторимата атмосфера на стара Трявна и нейните традиционни занаятчийски работилници, с възрожденския си дух, красиви панорами и множество ‘малки тайни’…

#

Активната част от програмата

Изберете да участвате в лек пешеходен или в лек велосипеден преход и заявете избора си още при записването. Максималната продължителност на преходите е четири до пет часа, а маршрутите са с лека до средна трудност.
Трявна и Балканът са нашият дом. Тук ние познаваме цялото безкрайно разнообразие от пътчета и пътеки, сред които да изберем най-подходящите за съответната група и ден. Нещо повече – бихме могли да планираме маршрут, който да позволява на по-малко тренираните да завършат прехода след 2 – 2.5 часа, а на останалите в групата да покрият пълната му дължина до 4.5 – 5 часа.

 

#

Велосипеди

Ако изберете да участвате в лек велосипеден преход, но нямате възможност да донесете собствен велосипед и каска, заявете това още при записването си! Ще се свържем своевременно с Вас и ще Ви съдействаме за наемане на подходящ велосипед и каска на място.

 

#

„Вкусни спирки” и уникални музеи

Така наречените „вкусни спирки” (линк) са наша запазена марка и присъстват в значителен брой от предложенията ни – активности (линк) и експедиции (линк). Сред цялото многообразие от възможности, конкретно за тази програма Ви предлагаме да опитате тревненско кафе на пясък с бяло сладко (линк).
Предвид гъвкавата концепция на програмата обаче, бихте могли да предпочетете да посетите един от уникалните музеи в града, сред които са Старото Школо, Музея на резбарското изкуство, Музея на тревненската иконописна школа, Славейковата къща и други.

 

#

Още много възможности

През останалото време, самите Вие ще решите дали да участвате в допълнителни активности или просто да се насладите на Трявна и околностите. При всички случаи ние ще останем на разположение за въпроси, както и за да Ви дадем информация за актуални събития в града и региона.

#

Допълнителни активности

На всички, които желаят пътуването до Трявна и Балкана да бъде още по-разнообразно и запомнящо се, предлагаме да участват в нашите опционални активности – в допълнение към основната програма и срещу допълнително заплащане. Имайте предвид, че местата в тях са ограничени, а резервациите се потвърждават по реда на тяхното пристигане! Необходимо условие за провеждане е наличието на достатъчно участници.

   • Каякинг за начинаещи – кратък воден тур с туристически каяци в спокойни води
   • С каяк през ‘Малкото море’ – целодневно приключение с туристически каяци в спокойни води
   • Велотур „Етъра” – велосипедна разходка с начало и край паркингът на музей „Етър”, начална степен на трудност
   • Велотур „Етъра” – с електрически велосипеди
   • Tasty Bike Tour (от Трявна) – полудневен велотур с включени „вкусни спирки”
   • Експедиция с влак и пеша до Дряновския манастир и пещерата „Бачо Киро”
   • Ориентиране за любители
   • С колело на театър – вечерна театрална постановка в музей „Етър”, предшествана от лек велосипеден преход
   • ‘Малки тайни’ в центъра – различен поглед върху Габрово и/или Трявна, пешеходна обиколка
   • Тандемен полет с парапланер

 

#

Допълнителни нощувки

Ако желаете да пристигнете по-рано или да останете в Трявна и региона след края на програмата, пишете ни! Така ще можете да участвате в посочените по-горе активности или просто да прекарате повече време в нашия красив край.
Ние поддържаме контакти с повечето хотелиери в района и освен че сме запознати с актуалните условия, бихме могли да Ви предложим настаняване на преференциална цена и/или други предимства или бонуси.

#

Дати

Навременното записване спомага за гладката организация, а наличието на достатъчно участници е необходимо условие за провеждане на мероприятието. Отворени за записвания са следните дати:

   • 09.10 – 11.10.2020
   • 30.10 – 01.11.2020
   • 20.11 – 22.11.2020
   • 11.12 – 13.12.2020

След потвърждаване на мероприятието за конкретни дати, участниците ще получат допълнителна информация, в това число упътвания за подходящо облекло и обувки, сборен пункт (място и час), начин на плащане и т.н.

 

#

Допълнителни възможности

Освен за индивидуални гости, програмата е подходяща и за малки и средно големи групи. Освен на горепосочените, тя може да бъде проведена и на други дати – в произволни два или три последователни дни през цялата година. При интерес може да бъде удължена до четири или петдневна програма.

#

Такса участие

Таксата може да варира в зависимост от избора на опционални активности и/или допълнителни нощувки, предпочитания за настаняване в конкретен хотел и други. При семейства с деца таксата зависи и от вида на помещението – апартамент, семейна стая, студио, стандартна стая с допълнително легло и т.н. Таксата за основния пакет (при две нощувки) варира между 70 лв за възрастни и 45 лв за деца при настаняване в стандартен семеен хотел, и 110 лв за възрастни и 80 лв за деца при настаняване в четиризвезден хотел, и включва:

   • две нощувки със закуски
   • участие в лек пешеходен или в лек велосипеден преход
   • придружител-водач
   • посещение на музеен обект или „вкусна спирка”
   • цялостна организация на престоя

Забележка: Цените са валидни при настаняване в двойни, тройни или семейни стаи. Ако предпочитате настаняване в индивидуални стаи, пишете ни своевременно на travel.plus@abv.bg

 

#

Записване

Записването се осъществява с е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg, с посочване на следните данни:

   • име и фамилия, възраст
   • телефон и е-мейл за връзка
   • брой участници
   • предпочитание за прехода (пешеходен или велосипеден)
   • интерес към опционалните активности (да/не) и към коя от тях

 

#

Деца

   • Минималната възраст за участие е 7 години.
   • Деца на възраст от 7 до 18 години могат да участват само в присъствието на участващ родител или настойник.