Зимни ваканции в Алпите

Ski Plus – Welcome To The Alps!

Под това мото организираме ваканции в Алпите още от 2004-та година! Подбираме атрактивни локации в Австрия, Италия, Германия, Швейцария, Франция и дори в Словения и Лихтенщайн.

Организацията започва от резервирането на подходящо настаняване и приключва при отпътуването в последния ден на ваканцията. През целия престой на разположение на гостите е наш представител (резидент). Резидентът познава отлично дестинацията и говори местния език. Отговаря за всички технически подробности и гладкото протичане на пътешествието. Притежава квалификация на ски инструктор или ски гид, предоставя информация за атракции, намаления при покупка на лифт карти (до 40%), предлага ски гайдинг и много други.

Често задавани въпроси 

Кой може да участва?

Абсолютно всички – от начинаещи и напредващи до напреднали и експерти. В тази програма няма нито възрастови ограничения, нито ограничения от гледна точка на уменията за каране на ски или сноуборд. Нещо повече – съществува гъвкавост не само при избора на настаняването и броя но нощувките, но и възможността за закупуване на лифт-карти. Нашият представител ще Ви препоръча варианти, които най-добре подхождат на Вашите желания и умения. По този начин са възможни спестявания до 40% от регулярните цени.

Има ли възможност да се ползват отстъпки от цената на лифт-картите?

Препоръчваме Ви да участвате в кратка информационн среща, която сме планирали за деня на пристигането Ви. На нея нашият представител (резидент) ще направи пълен обзор и ще Ви препоръча варианти, които най-добре подхождат на Вашите желания и умения. Съществуват намаления, които не се афишират публично, но се предлагат „при запитване“. По този начин са възможни спестявания до 40% от регулярните цени.

И наистина, има ли смисъл да закупите лифт карта, която покрива 800 км писти, ако ползвате само 200 или 250 км или ако карате максимално 40-50 км на ден? Само за сравнение – счита се, че във всички български курорти заедно ски-пистите са не повече от 180 км!!!

Същото важи и ако в компанията Ви има по-малко напреднали или начинаещи скиори/бордисти.

Да не пренебрегваме също така възможността за групови отстъпки, макар че често условията за ползването им са доста рестриктивни. Как е най-удачно да се подходи в конкретния случай, ще може да прецени на място нашият представител (резидент).

Има ли добра алтернатива на седмичните лифт карти?

Ако се купуват краткосрочни лифт карти (например еднодневни и двудневни), печелите най-напред гъвкавост. Ако използвате пълноценно и тарифите на промоционалните дни, бързо може да се окаже, че седмичните лифт-карти не носят толкова значима отстъпка колкото се очаква от тях.

А представете си, че има дори и само един ден с неблагоприятни атмосферни условия, които водят до затваряне на голяма част от съоръженията в ски зоната (лифтове и влекове). При неработещи съоръжения карането на ски и борд е силно ограничено или невъзможно, но въпреки това пълната цена на седмичната лифт карта остава в сила.

В много ски-зони съществува възможността да се закупи „частична“ или „почасова“ лифт карта. В много случаи тези карти не се афишират публично, но се предлагат „при запитване“. Как е най-удачно да се подходи в конкретния случай, ще може да прецени на място нашият представител (резидент).

Какво представлява ски гайдинг?

Ски-гайдинг е особен вид услуга, която се предлага в рамките на един предиобед или един следобед, с възможно продължение в същия или на следващия ден. Представлява свободно каране в компанията на квалифициран ски гид. Основната ѝ цел е да запознае гостите с тънкостите на ски зоните. Показват се интересни и малко посещавани писти, възможности за фри райд, най-уютните чайни, „скрити“ алпийски хижи и много други.

Добре подготвеният ски гид познава в детайли зоната и целия район, и говори свободно местния език. Предоставя актуална информация за интересни обекти, събития и атракции не само в зоната, но и извън нея – в близките градчета и селца. В идеалния случай притежава правоспособност и като ски инструктор и би могъл, при желание от страна на гостите, да даде съвет как те да подобрят техниката си на каране. Това може да се случи под формата на теоретично обяснение и/или практическа демонстрация, както и на изпробване от участниците с последваща корекция.

Последното вероятно ще помогне за по-доброто усвояване на техниката, но не бива да се възприема като обучение. Обучението изисква повече време и не би било съвместимо с концепцията на ски гайдинга.

Какъв е общият брой на участниците?

Различен е за различните програми. Не се колебайте да отправите запитване –добре дошли сте и като индивидуални участници и двойки, и като малки групи от трима-четирима приятели. Ако ли пък представлявате компактна група от пет души (или повече), можете да заявите желание за участие в къстъмизирана програма!

Къде точно се провеждат ваканциите?

Организирали сме ваканции буквално навсякъде – в Австрия, Италия, Германия, Швейцария, Франция и дори в Словения и Лихтенщайн.

Най-предпочитаната от нас дестинация обаче остава Австрия и преди всичко Тирол – заради отличното съотношение цена-качество, както и заради многообразието от зони и условия. Тирол е най-големият ски регион в света с повече от 100 ски зони, с над 4000 км писти и безкрайни възможности за фри-райд.

Кой е най-подходящият период за ваканция в Алпите?

Във визитката си имаме изпълнени програми още през октомври-ноември, както и в средата на май – седем месеца в годината. Съветваме Ви обаче да избягвате седмиците непосредствено преди и след Нова Година, а за месеците от януари до април е решаващо да изпратите заявката си достатъчно рано.

Особено подходящ е периодът между края на ноември – началото на декември и Коледа. Тогава пистите и зоните са малко натоварени, а места за настаняване могат да бъдат резервирани краткосрочно и на по-достъпни цени. Сигурно сте чували скиорската максима, че декемврийският сняг е най-лекият, а декемврийското слънце е ниско и не го топи. През декември (преди Коледа) условията по пистите и извън тях остават непроменени през целия ден.

Освен безспорните предимства по отношение на чисто скиорското изживяване, четирите седмици преди Коледа (така нареченият Adventszeit) носят със себе си едно особено настроение. Тогава отварят врати традиционните Коледни базари, а в програмата им намират място концерти на открито, романтични разходки и светлинни спектакли… Където и да отидете, в градове или селца, ще почувствате една особена, празнична мистерия. Тя сякаш се проявява най-силно след падане на мрак, когато камбанен звън огласява улички и площади. В такава обстановка са по-вкусни и греяното вино, и традиционните коледни сладкиши, и джинджифиловите бисквити, и, и, и…

Какъв вид настаняване се предлага към програмите?

Зависи от конкретната програма. В общия случай предлагаме поне два варианта за настаняване – например в хотел с включени закуска и вечеря и в къща или апартамент с възможност за ползване на кухня (приготвяне на храна). В други случаи предлагаме настаняване в B&B или в семеен хотел. Съществува и вариант, при който Вие самите избирате предпочитаното от Вас настаняване. Съветваме Ви обаче да се консултирате с нас преди да го резервирате, защото само така можем да потвърдим участието Ви в програмата.

Каквo друго можем да очакваме от една ваканция в Алпите?

Достатъчно много, за да запълните с интерено съдържание няколко седмици и дори месец. Ето само малка част от апре-ски събитията, които сме посещавали в рамките на нашите програми: музикални сбирки и кулинарни вечери, парти в ледения град, средновековни замъци, шествия по повод на местни празници, в това число Карнавални мероприятия, Коледни базари, светлинни спектакли, концерти на открито, романтични разходки, водни и спортни атракции, шоудемонстрации на ски-инструктори и ски-акробати, посещения в семейни пивоварни, типични занаятчийски и кулинарни производства, патронни празници и забави, спа комплекси, вечерно каране на шейни по специално подготвени и осветени писти, хокейни мачове, конни надбягвания на сняг, снежно поло, състезания с шейни теглени от кучешки впрягове и много други.

Отзиви

Никога не съм си представяла, че ще се забавлявам на ски (предубеждения и два неуспешни опита зад гърба през годините). За огромна моя изненада Лъчо успя да ми промени нагласата и ми показа хубавата страна на ските – след 3 дни упражнения по няколко часа, вече чакам с нетърпение пак да се кача:) За мен е голямо постижение да не се чувствам извън контрол на ските – благодаря, Лъчо:)
Къщата беше страхотна и бебе-friendly (можахме да оставим прохождащо бебе да разглежда почти навсякъде без притеснения за безопасността му).
Изобщо всичко беше много над очакванията ни!

Катя Тодорова

И аз искам да коментирам моето пребиваване в Австрия със Ski Plus. Почти непознати, бегло бяхме представили нашите ценови и битови очаквания. За наша радост всичко беше в пъти над очакванията ни: къщата беше разкошна, имаше и екстри, които не очаквахме, на цена значително по-ниска от тази, която бяхме определили. Лъчо, супер присъствие – отличен преводач, познаващ перфектно района, пистите, съобрази нашите ски възможности с най-подходящите зони. И за финал имах чувсвото, че се беше погрижил и за снежната покривка: докато бяхме там, почти всеки ден ни валеше бял, обилен сняг!!!

Кирил Иванов

прекарахме си чудесно, не ни се тръгваше!!! Благодарим на Ski plus за отличната организация (на австрийско ниво) До нови срещи!:)

Нико Кузманов

След чудесната ски ваканция в Tirol 04.02-11.02.2017 организирана от Travel Plus разбрахме, че вече се правят зимните резервации за сезон 2018. Изненадващо рано за нас, но в Рим прави като римляните. И така заедно с планове за летните предложения на Travel Plus -планински преходи пеша или колело ще правим резервация и за ски догодина. Разбира се отново всичко оставям в ръцете на Travel Plus /+++/. Препоръчвам.

Иван Мальов