Откриване на сезон Зима 2017/18

В Алпите ски се карат 365 дни в годината, а сезонът започва толкова рано, колкото човек пожелае… В края на октомври на глетчерите вече се е акумулирал повече от два метра снеговалеж, а места за настаняване в хотели, къщи и апартаменти се намират по-лесно и на по-добра цена отколкото в сезона.

Препоръчваме Ви периода от 28.10 до 04.11.2017, а мястото на действието е долината Щубай (Stubaital) и по-точно ски зоната на едноименния глетчер (Stubaier Gletscher). Приемат се запитвания и за алтернативни дати, както и за по-дълга или по-къса продължителност на престоя.

Нашето предложение

Седем нощувки в отличен апартамент, каране на ски (сноуборд) в шест последователни дни и ползване на ски-бус за само € 366.00/човек при четирима участници. Оптимално съотношение цена/качество и съобразяване с Вашите желания и технически умения – гъвкав избор на лифт карта, начин на пътуване и т.н.

Само € 366.00

крайна цена – включва всички разходи по смисъла на програмата, в това число курортни такси, режийни разходи, транзакционни такси и ползване на WiFi

Записване

Ограничен брой места

Местата са ограничени и затова ще Ви помолим да се свържете с нас възможно най-скоро.

Пишете ни с e-мейл на адрес travel.plus@abv.bg като споменете точния брой участници и ни оставите телефон за връзка. Ако предпочитате, използвайте нашата форма за записване.

След потвърждение на резервацията Ви е нужно да бъде преведено 25% капаро. Останалата част от сумата е дължима при пристигането в Австрия.

Настаняване

Апартаменти AAZIFUDA11 се оценяват от нашите гости като отлични (9.2 от 10).

Намират се на пет минути пеша от центъра на Фулпмес (Fulpmes), в спокойна и лесно достъпна улица, с паркоместа пред самата къща. От апартаментите се открива чудесна гледка към заобикалящите планини.

Спирката на ски-бус към глетчера Щубай (Stubaier Gletscher) е на само 180 метра, а ски-зоната е отдалечена на 18 км. Четири по-малки ски-зони се намират на разстояние от 2 до 8 километра. Разстояние до Инсбрук (Innsbruck) само 19 км.

Апартаментите Тип 1 (Код AASTFUDA11.01) се състоят от две спални (телевизор), две бани, кухня-всекидневна, коридор и балкон. Помещенията са просторни, светли и стилно обзаведени. Кухнята е изключително практична и оборудвана с голям хладилник, съдомиялна машина, електрическа фурна с котлони, микровълнова фурна, тостер, термокана, посуда, прибори. В частта на всекидневната се намират маса за хранене и разтегаем диван.

Апартаментите Тип 2 (Код AASTFUDA11.02) се състоят от една спалня (телевизор), баня, кухня-всекидневна, коридор и балкон. Помещенията са просторни, светли и стилно обзаведени. Кухнята е изключително практична и оборудвана с голям хладилник, съдомиялна машина, електрическа фурна с котлони, микровълнова фурна, тостер, термокана, посуда, прибори. В частта на всекидневната се намират маса за хранене и разтегаем диван.

Независимо от вида на апартамента, разполагате с WiFi (безжичен интернет) и обособени места за ски и за ски-обувки (с подгряване).

Най-близкият хранителен магазин е на 300 метра, а най-близкият ресторант – на 150 метра. Очарователна пекарна с традиционни австрийски закуски, тестени произведения и сладкиши на 250 метра. В курорта ще намерите още много барове, отлични ресторанти и магазини за хранителни и спортни стоки. В близост се намират закрит плувен басейн, мултифункционален модерен спа-комплекс и ледена пързалка (сезон).

„Пакет Ski Plus“ – при резервиране на този обект можете да закупите „Пакет Ski Plus“ със специално намаление от 60%. За подробности и проверка на наличности ни пишете с кратък е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg, цитирайки промоционален код AASTFUDA11.SP.1718

Настаняване в хотел, семеен хотел или B&B

 Ако предпочитате настаняване в хотел, семеен хотел, B&B и т.н., пишете ни. Можете да ни посочите харесан от Вас обект, а ние ще му направим оценка и ще договорим най-добрите условия.

Можете също така да определите бюджет за настаняване и да назовете други важни за Вас критерии (вид стая, закуска или полупансион, удобства, уелнес и т.н.), а ние да намерим подходящ обект според Вашите желания. Обичайните ценови равнища (на човек, на ден) са както следва:

 • от €27.00 (нощувка и закуска) в B&B
 • от €42.00 (нощувка и закуска) в хотел 3***
 • от €58.00 (нощувка, закуска и вечеря) в хотел 3***
 • от €91.00 (нощувка, закуска и вечеря) в топ-хотел 4****
Цена

Цена/качество 

Нашата цел е оптималното съотношение цена/качество. Постигаме го чрез предлагане на гъвкави модели, а Вие изберете най-подходящия за Вас:

 • придвижване със самолет, за да спестите пари и време
 • друг тип настаняване – например в хотел, семеен хотел, B&B, алпийска хижа и т.н.
 • алтернативни дати – по Ваше предложение, а ние ще направим всичко възможно да запазим същите цени или да Ви направим оферта с минимално оскъпяване

 

Цена и отстъпки 

Имате възможност да получите намаление от цената като:

 • промените броя на нощувките
 • намалите или увеличите броя на дните, в които карате ски
 • закупите „Пакет Ski Plus“ със специално намаление от 60 % (ползвайте промоционален код AASTFUDA11.SP.OKT17)
Ски Зони

Глетчерът Щубай (Stubaier Gletscher) 

Тук ски могат да се карат целогодишно (с кратко прекъсване през лятото), на надморска височина от 1697 до 3212 метра. Очакват Ви общо 64 км маркирани писти и маршрути за фри-райд във всички категории на трудност, което прави зоната  подходяща както за начинаещи, така и за напреднали и експерти. В действителност е разположена не върху един, а върху цели три глетчера, като носи името на най-големия от тях – Глетчера Щубай. Разкриващите се великолепни гледки я нареждат сред най-панорамните ски зони не само в Австрия, но и в Алпите като цяло. Препоръчваме Ви да пътувате до зоната със ски-бус (без допълнително заплащане). Спирката му е отдалечена на само 180 метра от Вашето настаняване.

Основните характеристики накратко:

 • Надморска височина от 1697 до 3212 метра
 • Обща дължина на маркираните писти и маршрути 64 км – в това число 23 км сини, 15 км червени и 4 км черни писти
 • Маркирани маршрути за извънпистово каране 22 км
 • Най-дълго спускане 10 км (денивелация 1460 метра)
 • Фън-паркове – да
 • Препоръчва се за начинаещи до експерти
 • Апре-ски и жива музика – да
 • Ski Hopping – да
 • Ski Starring – да
 • Ski In Ski Out – да

 

Ски и апре-ски 

 Подбраната от нас ски зона, сама по себе си, е достатъчна гаранция за незабравимо преживяване и едва ли се нуждае от подробно представяне. Затова по-горе сме се задоволили да направим само кратко обобщение на най-важните аспекти.

Извън общодостъпната информация обаче съществуват безброй ‘малки тайни’. Затова бихме искали да Ви предложим нещо повече.

Ще предоставим актуална информация за интересни обекти, събития и атракции не само в зоната, но и извън нея – в близките градчета и селца. Ще „намерим“ най-слабо натоварените писти и маршрути и ще се постараем да „уцелим“ подходящите атмосферни и снежни условия, или по-точно казано, да предвидим в кой ден къде е най-подходящо да караме.

На Ваше разположение ще бъде резидент, който познава отлично района и говори свободно немски език. (i)

„Пакет Ski Plus“ само за € 30.00 (специално намаление от 60%). За подробности и проверка на наличности ни пишете с кратък е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg с точния брой на участниците и цитирайки промоционален код AASTOTAA11.SP.1718.

Пътуване

Пътни разходи

 Практиката показва, че и разходите за път са строго индивидуални. Ако пътувате с автомобил, освен горивото и амортизациите, калкулирайте и пътните такси:

 • При пътуване през Сърбия и Унгария – €39.00/лек автомобил
 • При пътуване презСърбия, Хърватска и Словения – €126.50/лек автомобил

Със самолет 

Ако предпочитате да пътувате със самолет, можем да Ви съдействаме за организирането на трансфер от и до избраното от Вас летище – например Инсбрук или Мюнхен. Изпратете запитване възможо най-рано!

Пакет Ski Plus

Ski Plus – „Много повече от ски“

При резервиране на тази програма имате право на специално намаление от 60% при закупуване на „Пакет Ski Plus“. По този начин заплащате само € 30.00, а цената за групи е по договаряне. За подробности и проверка на наличности ни пишете с кратък е-мейл на адрес travel.plus@abv.bg с точния брой на участниците, цитирайки промоционален код AASTOTAA11.SP.1718. В отговор ще получите потвърждение и актуална обвързваща информация за съдържанието на програмата.

Общи положения

„Пакет Ski Plus“ започва с покана за информационна среща с наш представител (резидент), който познава отлично района и говори свободно немски език. На нея ще научите за отстъпки при закупуването на лифт карти (до 40%), за интересни обекти, събития и атракции не само в зоната, но и извън нея – в близките градчета и селца. Някои от тях са напълно безплатни, а за други можете да ползвате намаления.

Ще имате възможност да участвате в ски гайдинг (без допълнително заплащане). Така в рамките на само няколко часа ще „намерите“ най-слабо натоварените писти и маршрути и ще „уцелите“ най-подходящите атмосферни и снежни условия.

Всички, които имат достатъчно сили, могат да се вкючат в апре-ски събитията.  Ето примери за най-харесваните от нашите гости: музикални сбирки и кулинарни вечери, парти в ледения град, средновековни замъци, Коледни базари, светлинни спектакли, концерти на открито, романтични разходки, водни и спортни атракции, шоудемонстрации на ски-инструктори и ски-акробати, посещения в семейни пивоварни, типични занаятчийски и кулинарни производства, спа-комплекси, вечерно каране на шейни по специално подготвени и осветени писти, патронни празници и забави, хокейни мачове, конни надбягвания на сняг, снежно поло, състезания с шейни теглени от кучешки впрягове, Карнавални мероприятия и традиционни шествия, и много други.

 

 Благодарим Ви за доверието!

Радваме се, че сте избрали нас и нашите програми – експедиции, активности и почивки. Всеки гост има шанс да спечели една от многото атрактивни награди – безплатно участие и намаления за бъдещи събития, ски курс за начинаещи и напредващи, сувенири и кулинарни произведения от Канарските острови, Мадейра, Тирол или Стара планина.

„Пакет Ski Plus“, от своя страна, увеличава шансовете Ви за големите награди – десетдневна активна (трекинг) ваканция на Тенерифе или фристайл круиз до Канарските острови и Мадейра.

Речник

Ski Hopping

Зимна ваканция на експедиционен принцип. От английски hopping – подскачане, прескачане. Има се предвид, че се преминава (прескача) през различни ски зони и ски региони. При стандарния вариант на ски хопинга не се панти, а за придвижване се използват изцяло лифтове и влекове.

В най-чистия му вид, ски-хопингът се провежда изцяло на експедиционен принцип, а всички нощувки са в алпийски хижи. Съществуват обаче и варианти с три до пет нощувки, както и програми със само една или две нощувки в планината. Последните са подходящи за „изпробване” на концепцията, както и за средно подготвени скиори и бордисти. За удобство на участниците, организаторът транспортира личния багаж до мястото на нощувката.

Предпоставка за участие е сигурното каране по червени писти при всякакви метеорологични и снежни условия. Карането извън маркираните писти и маршрути е по преценка на самите участници и на собствена отговорност.

Често задавани въпроси за ski hopping

Ski In Ski Out

Възможност за настаняване  в непосредствена близост или в самата ски зона. От английски to ski in – да влезеш със ските; to ski out – да тръгнеш с обути ски. Има се предвид, че конкретната локация на настаняването позволява до нея да се достигне на ски, т.е. без да се налага придвижване пеша или с превозно средство. Типът на настаняването може да бъде хотел, семеен хотел, апартамент, шале или алпийска хижа.

  

Ski Starring

Настаняване в привелигирована локация в самата ски зона. От английски star – звезда. Има се предвид, че локацията е отдалечена от населените места и предлага романтика и  звездно небе. Същевременно е спазен принципът на ski in ski out, т.е. не се налага придвижване пеша или с превозна средство. Типът на настаняването може да бъде хотел, семеен хотел, апартамент, шале или алпийска хижа, като именно хижите са най-често срещаният вариант.

Ски маршрути 

На много места в Алпите, наред със ски пистите, се срещат и така наречените ски маршрути (oт английски route – път, посока). Обозначени са с ромбове с различни цветове. Съществуват два основни вида: такива, които се обработват (утъпкват) редовно и такива, които не се обработват. Общото между тях е, че лавинната опасност се следи непрекъснато, а смисълът на съществуването им е да предложат възможност за практикуване на фри райд на лавинно обезопасени места. Спускането по ски маршрути е редно да бъде предхождано от набавяне на точна информация за вида им и за актуалните снежни условия по цялото им протежение! В рамките на организираните от нас зимни програми (ски хопинг и други) такава информация можете да получите от нашия резидент (представител).

  

Ски гайдинг (Ski Guiding)

Няколкочасово пътешествие на ски, базирано на отлично познаване на ски зоната и актуалното състояние на атмосферните и снежни условия. Предполага информираност за техническите възможности и умения на участниците. От английски guiding – водене; guidе – водач, гид.

Съобразявайки се с възможностите на скиорите (бордистите), гидът „намира“ най-слабо натоварените писти и маршрути и „уцелва“ подходящите атмосферни и снежни условия. По време на ски гайдинга излизат наяве ‘малките тайни’ в ски зоната – от пистите и възможностите за фри райд до най-вкусния щрудел и чайната като от приказките от „1001 Нощ „!

Добре подготвеният ски гид познава в детайли зоната и целия район, и говори свободно местния език. Предоставя актуална информация за интересни обекти, събития и атракции не само в зоната, но и извън нея – в близките градчета и селца. В идеалния случай ски гидът притежава правоспособност и като ски инструктор и би могъл, при желание от страна на гостите, да даде съвет как те да подобрят техниката си на каране. Последното може да се случи под формата на теоретично обяснение и/или практическа демонстрация, както и на изпробване от участниците с последваща корекция.

Резидент (представител) 

Резидентът познава отлично дестинацията и говори местния език. В зависимост от конкретната програма той или тя предлага ежедневно, почасово или телефонно съдействие. Отговаря за всички технически подробности и гладкото протичане на пътешествието.

Като пример можем да посочим програмите със ски хопинг (зимни програми за напреднали скиори и бордисти). В тях резидентът играе ролята както на организатор, така и на ски-гид. Друг пример са активните програми на Тенерифе и Ланзароте, в които резидентът, освен че се грижи за всички формалности, придружава групата по време на пешеходните и велосипедните преходи.